Test av videokamera: Canon HF100
Test av videokamera: Canon HF100
Testresultater
Alle tilkoblinger, bra bildekvalitet. | |
Ingen innebygd lagring, lav batterikapasitet, liten stillbildeoppløsning.0 |
Dette kameraet fra Canon tar opp bilder i AVCHD med full oppløsning og progressive bilder etter standarden 1080p i 17 Mbps. Denne modellen har ingen innebygd lagring, så du er henvist til SD/SDHC minnekort for å ta vare på opptakene dine. Ut over det yter kameraet jevn bra, uten å verken skuffe eller påkalle de høyeste jubelropene.
Andre artikler:
- Samlesak: Test av HD-videokameraer
- Test av Sony HDR-SR11E
- Test av Sony HDR-SR10E
- Test av Sony HDR-TG3E
- Test av Canon HG21
- Test av Canon HF100
- Test av Samsung VP-HMX20C
- Test av Panasonic HDC-SD100E
- Videokamera: Slik har vi testet
- AVCHD for begynnere
Design og funksjoner
Kamerahuset er som de fleste andre, med en litt avrundet fasong uten et tydelig grep langs kamerahuset. Du holder rett rundt selve huset, men størrelsen gjør at vi antar at ergonomien er god nok for de fleste hender. Kameraet er enkelt å betjene med de aller fleste av knappene logisk plassert. På/av-knappen er litt uvant plassert på venstre side av huset, rett over skjermen. Man må altså bruke venstrehånden til å skru på kameraet mens man løfter det med høyre, samtidig som at skjermen skal vippes ut. Dette er litt kronglete, men lar seg gjøre middels fort etter litt øvelse.
Kameraet har ingen berøringsskjerm, men en joystick ved siden av skjermen gjør det likevel lettbetjent. De mest grunnleggende hovedfunksjonene finnes på egne knapper, men det meste må likevel stilles i menyene. Nærmeste menyspråk er engelsk, det finnes ingen skandinaviske språk innebygd, noe vi misliker. Det følger med fjernkontroll, ekstern lader og alle nødvendige kabler, eksklusive HDMI. Oppgitt batteriytelse er den laveste i testen, med en minimumstid på 50 minutters bruk.
Ytelsen på autojusteringene er ikke overvettes imponerende. Den automatiske blenderen bruker i gjennomsnitt 1.39 sekunder på å justere seg ferdig, noe som er knapt bedre enn snittet for alle kameraene. Autofokusen tar seg enda bedre tid, og vi fant en gjennomsnittstid for fokuseringen på 2.18 sekunder. Det er nest dårligst i testen, og en svakhet med kameraet. Skarpheten som fokuseringen lager er heller ikke i toppklasse, men god nok.
Bildestabiliseringen er litt kantete i bevegelsene, men brukbar. De verste vibrasjonene og rykningene er fjernet fra opptak på frihånd, men den er ikke så effektiv som vi skulle ønske oss. Her plasserer kameraet seg midt i feltet.
Bildekvaliteten
Totalinntrykket av bildekvaliteten er bra, men fargene er litt slappe, selv om de føles ganske korrekte. Å stille kameraets fargebehandling til «Vivid» ute vil sprite opp fargene og gjøre bildet langt mer livlig. Utendørs er den automatiske hvitbalansen god nok, og bildet sliter på ingen måte med skjemmende blåtoner. Innendørs fungerer den også godt, bildene får naturlig nok en varmere fargetone, men ikke så mye at det føles påtrengende og unaturlig. Dette er jevnt bra, selv om fargegjengivelsen inne lider litt i forhold til de beste kameraene.
Når det kommer til bildefeil, er det lite av den slags å finne. Glorier i bilder med sterk kontrast er på nivå med de fleste i testen; vi finner dem, men de er ikke påtrengende. Det er lite med «koking» jevne fargefelter, og på prøvebilder med mange detaljer yter også kameraet godt. Her finner vi svært lite pikselering, og er godt fornøyde med det.
Konklusjon
Dette kameraet plasserer seg midt i feltet på resultatlisten vår. Prisen er middels, ytelsen er middels, og bildekvaliteten er også midt på treet. Vi liker ikke at det kun bruker løse minnekort, noe som øker totalprisen. Ut over det er dette sikkert et kamera som mange vil like, men det finnes bedre alternativer på markedet.
Internett: www.canon.no
Pris: 5 869 kroner