Tek.no

Test

Her er ukens anbefalte apper

Shutterstock / skjermbilde (montasje: Tek.no)
Sigve Losnegård
10 Apr 2016 07:00

ISS onLIVE

Ut i det blå

Man trenger ikke miste bakkekontakten for å være astronaut. Men det hjelper.

ISSOnlive.

Da jeg var liten, var jeg veldig opptatt av biler. Og av månen. Så da jeg skulle hilse på astronauten som tok med seg en bil opp til månen for å kjøre rundt der oppe, endte jeg opp med å klype meg i armen i stedet. Fins det egentlig et kulere prosjekt?

Nesten like kult er ISS, den internasjonale romstasjonen. Folk fra mange land som svever vektløst sammen! Nå er det vel ikke sikkert at det er så lett å få seg jobb der, men man har jo alltids en app. Den beste ISS-appen fins foreløpig kun for Android, og heter ISS onLive. Den gir deg sjansen til å se sanntidsvideo fra romstasjonen. Appen har Chromecast-støtte, så å se sendingen live på TV er også en mulighet for noen.

Når du starter appen, får du se et kart over hvor romstasjonen befinner seg. Du kan velge å kjøpe vekk reklamen, sette en alarm hver gang ISS passerer over stedet der du er, eller velge om du skal ha et livekamera gående på nedre del av appen mens kartet dekker øvre halvdel. Du kan også bytte ut livekameraet med NASA TV live. Du kan i tillegg la tv-sending, video og kart dekke skjermen i portrettmodus. Ser du et spesielt flott live-motiv, kan du klikke på et kamera i appen, og bildet blir lagret.

NASAs egen ISS-app, ISSLive, er utviklet for iPhone og Android, men den er svært ustabil og oppdateres sjelden. For Windows Phone og PC fins appen International Space Station, en ganske kul, interaktiv sak.

ISS onLIVE

Format: Android
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android »

Les også