TestLogitech Optical Gaming Mouse G400

En gjenfødt klassiker

Arvtageren til legendariske MX518 er akkurat så god som den bør være.

Innledning og detaljer

En del mus kommer og går ganske ubemerket. Andre er så gode at de holder vår interesse i lang tid, og herunder sorterer Logitech MX518. Dette er en spillmus som først så dagens lys i 2005, og er kjent for sin gode form og kvalitet. For noen har den en en nærmest legendarisk status.

Men MX518 er nå på vei ut av butikkhyllene, så da er det jammen bra at det er en oppfølger klar. Da Logitech i sommer sendte ut en pressemelding om G400, mente de at denne skulle ha alle de gode egenskapene til MX518 – ja faktisk skulle den være enda bedre på alle punkter.

Ny, men litt gammeldags

Logitech Optical Gaming Mouse G400 virker som en relativt traust og grå mus, i det minste når vi setter den opp mot moderne konkurrenter. Og da mener vi det bokstavelig – G400 er matt sort og metallic høstgrå. Her er det ingen lys, display eller sprelske farger. Med unntak av den "bulkete" overflatebehandlingen er nye G400 ellers tilnærmet lik den snart syv år gamle MX518.

Logitech G400 til venstre, godt brukt MX518 til høyre.

Ved siden av manglende bling-faktorer vil nok også noen mene det er litt knapt med knapper på G400. To til tommelen er i dag som barnemat å regne, og G400 glir derfor minst like godt inn på kontoret som på gutterommet.

Tro mot forgjengeren har Logitech heller ikke falt for fristelsen til å gjøre G400 til en vektet, trådløs lasermus. Her får du tradisjonell optisk teknologi med rødt LED-lys og to meter ledning med USB-kontakt i den andre enden. Vektnåla vår stoppet på 108 gram – nøyaktig det samme som for MX518.

Takk til Logitech som sendte produktet til test.