Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSennheiser PC 373D

Sennheisers nye flaggskip er ren balsam for ørene

Et av de aller beste spillhodesettene du får kjøpt.

For at spillopplevelsen skal bli vellykket trenger du et godt hodesett når du spiller. På markedet finnes det en jungel av varianter, og prisen kan variere fra et par hundrelapper opp til flere tusen kroner.

Forskjellen ligger ofte i lydkvaliteten du får, hvor god mikrofonen er, og ikke minst har en del av produsentene programvare som gjør at du blant annet kan justere lydbildet til hodetelefonene. Samtidig spiller komfort en viktig rolle. Ofte blir hodesettet brukt i lengre perioder i slengen, og da er det viktig at det sitter godt.

Nå har vi fått inn Sennheisers nyeste flaggskip når det kommer til spill-hodesett; PC 373D. Dette hodesetter kan blant annet skilte med 7.1-lyd, og er laget for PC-brukere.

I skrivende stund koster et eksemplar deg nærmere 2500 kroner.

Ligner veldig på G4ME-klokkene

Volumet er enkelt å justere.

Ut av esken er det ingen tvil om at Sennheiser fortsetter der de slapp med G4ME-serien sin, hvor PC 373D er ganske lik i utseende. Når du tar i det nye flaggskipet så kan du fort reagere på at byggekvaliteten virker litt så som så.

Sennheiser har tydelig fokusert mye på vekt, og derfor er det også bruk mye plast i konstruksjonen. Dog skal det sies at denne plasten ikke er av den pysete typen, og under vår testperiode så har vi ved flere anledninger utsatt hodesettet for røff behandling uten at dette påvirket det noe.

En fryd å ha på seg

Hodesettet er meget behagelig ha på seg over tid.

Det nye hodesettet til Sennheiser veier cirka 260 gram (uten ledningen), og til å være et så stort produkt så oppleves det som lett å ha på seg over tid. Og det er en av de virkelig store styrkene til dette hodesettet – nemlig komfort.

Sammen med lav vekt er det også gode materialer rundt klokkene og bøylen. Begge deler er trukket i et fløyelsstoff, hvor bøylen i tillegg har godt med polstring på innsiden. Kombinasjonen av dette materialvalget og de store klokkene gjør at du kan se frem til mange timer med behagelig komfort.

En av grunnene til at man kan bruke fløyel er at selve klokkene er åpne, altså trenger man ikke en overflate som i så stor grad behøver å hindre lyden fra å komme ut igjen. Med andre ord er ikke dette hodesettet for deg som ikke vil forstyrre omgivelsene.

Etter å ha testet hodesettet over en periode må vi si at komforten er helt strålende, og samtidig så hører vi hva som skjer rundt oss. Minuset er naturligvis at du kommer til å dele hva du spiller med folk rundt deg.

Programvaren er enkel, men får jobben gjort.

Enkel app og bruk

Hodesettet kobles til ved hjelp av USB, og selve ledningen som følger med er lang og har en kontroll på seg som lar deg skifte mellom stereo- eller 7.1-lyd. I tillegg lønner deg seg å laste ned appen via produsentens hjemmeside, hvor du enkel kan endre innstillinger for både lyd og mikrofon.

På selve klokkene finner du volumkontrollen på den høyre klokken. Denne er til å dreie. Dette er en hendig funksjon som er enkel å komme til i kampens hete.

Det samme gjelder om du må mute mikrofonen. Dette gjør du enkelt ved å heve bommen til mikrofonen. Denne løsningen har vi sett på flere hodesett, og dette er en enkel løsning som er praktisk i bruk.

De store, åpne klokkene serverer deg meget god lydkvalitet.

Gnistrende lydkvalitet

Når det kommer til lyden så presterer PC 373D meget godt. Her får du et hodesett som spiller nøytralt uten at lydbildet er farget på noe vis. Vil du endre litt på dette så gjøres det eventuelt enkelt via programvaren du laster ned.

Noe av det som slår oss mest med dette hodesettet er åpenheten og bredden i lydbildet. Her får vi litt de samme assosiasjonene som et langt dyrere hodesett gir oss. Det at klokkene er åpne hjelper godt til, men det er ikke bare åpenheten i lydbildet som fortjener skryt.

Bassen er akkurat slik vi liker den, tørr og presis, men likevel så dyp som det trengs for å gjøre musikk og spilling til en fornøyelse.

Også mellomtonen og diskanten er god, selv om vi kanskje kunne ønsket oss enda et hakk mer detaljer i de høyeste tonene. Samtidig er mellomtonen litt platt på enkelte områder, men likevel er helheten noe av det aller beste vi har hørt fra et spillhodesett. Og samtidig skal det sies at du må opp rundt to tusen kroner for å få rene hodetelefoner som låter bedre enn PC 373D.

I tillegg skal det nevnes at 7.1-lyden fungerer godt i dette hodesettet. Klokkene er gode til å skille mellom de ulike «kanalene» slik at du kan dra nytte av høy presisjon i lyden på slagmarken. Det kommer ofte deg til gode dersom du jakter fienden i krevende omgivelser.

Mikrofonen er meget god.

Meget god mikrofon

Et annet viktig element er mikrofonen, og la oss ikke gå rundt grøten; PC 737D har en meget god mikrofon.

Første gang vi koblet den til var reaksjonen i den andre enden der med en gang. Tilbakemeldingene er at mikrofonen er veldig god til å luke ut støy fra omgivelsene, samtidig som stemmen blir veldig tydelig og varm i klangen.

Vi prøvde gjentatte ganger å fremprovosere uønskede lyder ved å sette mikrofonen nærme munnen og nesa, og det er imponerende hvor nærme du må før pustelydene blir fanget opp.

Samtidig så er bommen som mikrofonen sitter på stabil, uten at den flytter nevneverdig på seg om du legger fra deg hodesettet.

Sammendrag

Det er ikke tvil om at 2.500 kroner er en solid slump penger for et spillhodesett. Men for pengene får du likevel noe av det beste vi har testet i denne kategorien.

Først og fremst er det et solid og enkelt hodesett du får for pengene. Sennheiser har tatt i bruk materialer som gjør at hodesettet har lav vekt, og samtidig viser det seg å være robuste selv om det kan virke litt puslete ved første øyekast.

I kombinasjon med den lave vekten er bøylen og klokken trukket i fløyel, og resultatet er at komforten til disse hodetelefonen er meget høy. Samtidig er klokkene såpass store at ørene har god plass på innsiden, og bøylen oppleves ikke som stram over tid.

Sennheiser PC 373D er noe vi klart kan anbefale deg.

Sennheiser PC 373D kobles til maskinen din ved hjelp av USB, og samtidig kan du laste ned programvare fra produsenten som gir deg mulighet til enkelt å justere parametere som lydbilde og mikrofon. I tillegg har vi sansen for hvor enkelt du kan justere lyden eller mute mikrofonen på dette hodesettet.

Når det kommer til lydkvalitet så er dette et hodesett som plasserer seg helt i toppen av produkter vi har testet til spillbruk. Lyden er meget behagelig, hvor de åpne klokkene byr på et bredt lydbilde og høy dynamikk. Bassen er tørr og presis, og har akkurat passe med krefter til å bidra med i de laveste frekvensene. Mellomtonene og diskanten er også god, selv om vi kanskje kunne ønsket oss enda et hakk mer detaljer i de øverste tonene.

Også mikrofonen er meget god. Her får du en solid mikrofon som er god til å luke ut støy fra omgivelsene du befinner deg i. Stemmen din blir godt ivaretatt, med en klar og varm klang. Akkurat slik kvalitet en må forvente til denne prisen.

Alt i alt er Sennheiser PC 373D et meget gjennomført hodesett. Prisen er stiv, og noen hadde kanskje ønsket seg et lukket system, men likevel plasserer klokkene seg høyt oppe på vår favorittliste.

Sennheiser PC 373D
8.5
Meget bra
Anbefalt

Sennheiser PC 373D

sitat"De nye Sennheiser PC 373D-klokkene viser seg som en toppmodell verdig »"

Fordeler

 • Krysse av
  Meget komfortable å ha på seg
 • Krysse av
  Enkle å bruke
 • Krysse av
  Meget god lyd
 • Krysse av
  Meget god mikrofon
 • Krysse av
  Lav vekt
 • Krysse av
  Behagelig og kraftig bass
 • Krysse av
  Velfungerende 7.1-lyd

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dyre
 • Bytt
  Åpen løsning betyr mye lyd til omgivelsene
 • Bytt
  Kunne vært litt mer oppløst i de øverste tonene
Les også
Sennheiser HD650 og Apogee Groove: Sammen er de svindyre, men det ene produktet liker vi skikkelig godt
Les også
Beyerdynamic Custom One Pro+: Disse hodetelefonene låter like bra som langt dyrere modeller
Les også
LucidSound LS30: Et av de beste hodesettene vi har testet
Les også
Turtle Beach Ear Force Stealth 450: Turtle Beach Ear Force Stealth 450 er et fjærlett spill-hodesett
annonse