Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony Ericsson Xperia Arc

Rask og lekker Android-mobil

Sony Ericsson er tilbake i mobiltoppen med en syltynn Android-telefon med knallgod skjerm.

Sony Ericsson Xperia Arc er en lekker mobiltelefon. Den svake buen i ryggen gir den et særpreg, og kombinasjonen stor skjerm og syltynn midje gjør Arc til em mobiltelefon som ser eksklusiv ut. Inntrykket forsterkes av den brede rammelisten i sølv.
Men dekslene er i plast, noe som avsløres tydeligst på den sorte modellen, der fargen på baksiden er gradert fra sort til mørk sølvgrå.

Skjerm

Den 4,2 tommer store skjermen er dekket med et ripesikkert glass, som dekker nesten hele fronten. Denne gangen har Sony Ericsson også lagt inn støtte for flerfingerberøring, og den kapasitive skjermen er presis og god.

Det er ikke AMOLED-skjerm på Sony Ericsson Xperia Arc, men en Bravia Engine-teknologi som er hentet fra Sonys TV-divisjon sørger for at skjermen gir skarpe og klare bilder med rene farger og gode kontraster.

Samtale

Lydgjengivelsen ved samtaler er meget god, og du kan bruke Sony Ericsson Xperia Arc i ganske støyende omgivelser uten at samtalepartneren din hører særlig mye til støyen.

Årsaken er at telefonen har en aktiv støyreduksjon, og en mikrofon på baksiden hjelper telefonen å tolke hva som er omgivelseslyd som skal skilles bort fra samtalen.

Telefonen har også en SMS og MMS-leser som gjør det enkelt å sende meldinger.For å få norske bokstaver på egne taster må du selv gå inn og endre skiveinnstillingene til norsk.

Nyttefunksjoner

Denne mobiltelefonen har alle de nyttefunksjoner du kan forvente av en toppmodell, som kontorprogrammer, nettleser, Wi-Fi, GPS, kamera, video-kamera og musikkspiller. Telefonen er rask, og har en skjerm som gjør den ypperlig for sosiale nettverk. Facebook-klient finnes på telefonen, men foretrekker du andre tjenester så last i vei – det meste kan hentes i Android Market. I tillegg støtter telefonen trådløs medieoverføring (DLNA) . Den kan brukes som Wi-Fi hotspot så du kan surfe trådløst med en PC eller et nettbrett via telefonens 3G-forbindelse.

Arc leveres også med HDMI-kabel, og kan kobles direkte til en TV eller projektor med HDMI-inngang.

Den mest åpenbare mangelen i forhold til spesifikasjoner et at den ikke har noe frontkamera. For de aller fleste spiller dette ingen rolle.

Kamera

Kameraet er ellers noe av det beste mobilverdenen har å by på. Oppløsningen på 8 megapiksler holder lenge, og vi setter større pris på at telefonen har god lysfølsomhet enn mange bildepunkter. Med god lysfølsomhet blir det mindre kornete bilder. Noe nattkamera er det ikke snakk om, men ved dunkel belysning kommer den ekstra lysfølsomheten til sin rett. Arc mangler imidlertid en skikkelig blits, men har i stedet en LED-lampe med begrenset nytteverdi.

Du kan filme i HD-oppløsning med Xperia Arc. Kameraet kan fungere som en nødløsning når det dukker opp noe du bare må ha filmet. Men for planlagte opptak er det fremdeles enormt mye bedre å filme med et dedikert videokamera.

Musikk

Musikkspilleren i telefonen er det ingen ting å utsette på. Du kan spille musikk i de fleste format, og gjengivelsen er bra. Telefonen har ikke noe stort internt minne, men kommer med et minnekort på 16 GB. Den støtter kort opp til 32 GB.

Utgangen for hodetelefoner sitter på siden, en løsning vi ikke er veldig begeistret over. Pluggen virker som en mothake når vi skal fiske mobilen opp av lommen.

Målgruppe og alternativer

Målgruppen for slike mobiltelefoner er gjerne unge og aktive mennesker som ønsker det siste av teknologi. Vi tror denne vi appellere ekstra til de som er opptatt av å knipse og dele bilder, og til brukere som laster ned film for å se det på reiser eller på en hotell-TV.
Prislappen kan virke høy, men sammenliknet med andre mobiltelefoner med tilsvarende ytelse er den på ingen måte avskrekkende.

De tøffeste konkurrentene til Sony Ericsson Xperia Arc er LG Optimus 2X, som har tokjerneprosessor og er enda litt raskere. Men den er dyrere og tar ikke like gode bilder.

Et annet alternativ er Samsungs Nexus S. Dette er en ren Android-mobil med raskt brukergrensesnitt og mer minne enn Xperia Arc. Nexus S har samme versjon av Android som Arc har, men det vil også Optimus 2X få om ikke lenge.

Er du ute etter et langt rimeligere alternativ med litt mindre skjerm og litt enklere kamera, så kan det være verdt å ta en kikk på Huawei U8800.

Les hele testen på vår søsterside Amobil.no

Les også
Sony Ericsson Xperia Arc
annonse