Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony Vaio VPC-SB1V9E

Smart og solid turkamerat

Sonys 13-tommer i S-serien trives både med jobb og litt moro.

I fjor sommer kunne vi endelig kjøpe en bærbar fra Sony i en norsk butikk. Vi hadde selvfølgelig allerede lukta på maskinvaren i utlandet, og ikke minst sett det velkjente Vaio-merket på filmer og TV-serier. Men det var altså først for ett år siden at vi ble det 26. landet i Europa der Sony ville selge sine bærbare.

Vaio er rettet mot "premium"-sjiktet av markedet, noe som betyr at de ikke er de billigste bærbare i butikkhyllene. Poenget er da at du skal få en maskin som ikke "alle andre" har, med det lille ekstra innen kvalitet, ytelse eller design.

Sony har en rekke aktuelle Vaio-modeller i butikkene, rettet mot litt forskjellige typer brukere. Dagens testeksemplar tilhører S-serien, som nesten må regnes som en businessmodell. Ifølge Sony skal denne friste med fin balanse mellom ytelse og mobilitet.

Kraftig, men bærbar

Sony Vaio VPC-SB1V9E hører med sine 1,73 kilogram ikke helt til i klassen ultraportable. Men det er ikke feil å si at dette er en relativt lett 13-tommer med sober stil, ment for deg som både ønsker ytelse mobilitet. Konstruksjonen er solid og gir en kvalitetsfølelse, mens overflatene er metall er motstandsdyktige mot fingermerker.

Laptopen har et ganske godt bakgrunnsbelyst tastatur, og vi kan heller ikke klage på pekeplaten. Bredskjermen er av den matte typen og holder mål både i forhold til kvalitet og lysstyrke.

Bestykket med en Intel Sandy Bridge-prosessor og svitsjbar grafikk har VPC-SB1V9E nok muskler til de fleste normale oppgaver, inkludert litt småspilling på fritiden.

Av utstyr er ellers det meste på plass, inkludert USB 3.0. VPC-SB1V9E har også integrert mobilt bredbånd. Har du ikke behov for det er det mulig å spare en tusenlapp ved å gå for VPC-SB1X9E i stedet, som er ellers identisk.

Viften bråker

Og det å kunne gå ned i pris er et poeng. For selv om du går for modellen uten 3G (VPC-SB1X9E) kan du nemlig få samme eller bedre ytelse – både når det gjelder batteritid og rene datamuskler – for mindre penger. Da blir det et spørsmål om hvor mye du verdsetter eller har bruk for den ekstra kvaliteten.

Men at du må betale for å få det lille ekstra er ikke noe nytt, så det er ikke prislappen som er VPC-SB1V9E sitt største problem. I våre ører er det den ulende/plystrende viftelyden som kommer ved litt vedvarende belastning som ødelegger moroa. Dessverre, for bortsett fra dette er det mye å like ved Vaio S-serien.

Kort oppsummert

+  Fin kvalitet og gjennomtenkte løsninger
+  Godt tastatur og pekeplate
+  Matt skjerm -  Irriterende viftestøy
-  Litt høy prislapp

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony Vaio VPC-SB1V9E på Hardware.no.

Sjekk også ut:
Er lav vekt og en smal linje det som er mest viktig for deg er 13" Apple MacBook Air et ultraportabel alternativ – om enn mer spartansk utstyrt og hakket svakere i rene datamuskler. Vi har testet den mindre MacBook Air på 11 tommer.

Asus U46SV.

Asus U46SV og Samsung QX412 er 14-tommere med noe bedre ytelse og batteritid, og da til en lavere pris enn Vaioen. Den største ulempen er høyere vekt. Disse har også blanke skjermer.

Liker du ytelsen på Sony Vaio VPC-SB1V9E får du omtrent det samme hos den langt rimeligere HP Pavilion dm4-2000. Men skjermen er ikke like god, og USB 3.0 mangler.

Les også
Velg riktig hjemme-PC
Les også
Syv bærbare PC-er under 15": Disse små-laptopene bør du velge
Les også
Lenovo ThinkPad Edge E420s: Solid og spillvillig ThinkPad
Les også
Multicom Kunshan P150: Kraftpakke snubler på målstreken
Les også
Fujitsu LifeBook S751: Bærbar som mener business
Les også
Dell Vostro V131: Smekker bærbar for små jobber
Les også
Asus Eee PC 1215B: Her er en minibærbar med litt ekstra
Les også
Samsung QX412: Denne PC-en klarer ti timers bruk
Les også
Asus U46SV: Mobil og spillsterk mellomvekter
Les også
HP Pavilion dm4-2000: Lettvekter som forfører
Les også
HP Envy 17-2100: Stilig og god bærbar PC
Les også
Dell XPS 15z: Folke-PC på slankekur
Les også
Lenovo ThinkPad T420: Solid og sikker jobb-PC
Les også
Fujitsu Stylistic Q550: Windows 7 får oss til å elske og hate
Les også
De beste PC-ene for studenter
Les også
MSI GT683R: En knallgod bærbar for gamere
Les også
Bærbare fargeklatter fra Sony
Les også
HP Pavilion dv6-6061eo: Din neste bestevenn?
Les også
HP Pavilion dm1-3110: HP Pavilion dm1-3110
Les også
Apple MacBook Air 11"
annonse