TestGarmin Nüvi 30

Denne GPS-en koster bare 600 kroner

Likevel viser den veien fra A til B nesten like godt som langt dyrere GPS-er.

Garmin Nüvi 30 er en liten GPS med en skjerm på bare 3,5 tommer. Mens vi som regel velger å ha GPS-en på midten av bilruta, er Nüvi 30 en av de GPS-ene som passer helt i hjørnet av sjåførsiden av frontruta. Her gjør GPS-en veldig lite ut av seg.

GPS-en gjør heller ikke det største innhogget i lommeboka. I skrivende stund koster den fra 600 kroner, og dermed 1900 kroner mindre enn toppmodellen Garmin Nüvi 3590.

Etter å ha testet toppmodeller fra både TomTom, Mio og Garmin, fremstår selvsagt Nüvi 30 som litt kjedelig. Mest fordi kartet er av enkleste sort og fordi GPS-en ikke følger med i tunneler, men det er også mange andre detaljer som gjør at toppmodellene fremstår som mer "forseggjort".

Eksempler på funksjoner vi savner i Nüvi 30 er mobiltilkobling med håndfrifunksjon, valgfrie tastaturoppsett, bedre skjerm, automatisk nattmodus i tunneler og trafikkmeldinger via TMC-systemet og/eller over mobilnettet.

Veldig mye for pengene

Toppmodellen fra Garmin koster imidlertid over fire ganger så mye som Nüvi 30. Dessuten tar Nüvi 30 deg fra A til B nesten like bra som disse langt dyrere GPS-ene.

Hvis du vanligvis ikke har behov for en GPS, men vil ha en GPS til bilferien og fordi det er kjekt å ha i bilen de få gangene du skal finne frem til en ukjent adresse, er Nüvi 30 å anbefale. Den koster lite, og den tar nesten ingen plass i frontruta.

Trenger du derimot en GPS som viser deg hvor det er køer akkurat nå og som kan vise deg veien også når du kjører i tunneler, bør du se på toppmodeller som TomTom GO Live 1000, TomTom GO Live 820 eller Garmin Nüvi 3590LMT.

Les flere GPS-tester.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Garmin Nüvi 30 på Amobil.no »

Les også
Her er Garmins håndholdte turkamerater
Les også
Slik skal Microsoft bli nettbrett-konge med Windows 8
Les også
Spotify lanserer mobil radio
Les også
Mio Spirit 687: Rimelig GPS med stor skjerm
Les også
Garmin Nüvi 3590: Perfekt GPS for deg som skal både kjøre og gå
annonse