Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestGarmin Nüvi 30

Denne GPS-en koster bare 600 kroner

Likevel viser den veien fra A til B nesten like godt som langt dyrere GPS-er.

Garmin Nüvi 30 er en liten GPS med en skjerm på bare 3,5 tommer. Mens vi som regel velger å ha GPS-en på midten av bilruta, er Nüvi 30 en av de GPS-ene som passer helt i hjørnet av sjåførsiden av frontruta. Her gjør GPS-en veldig lite ut av seg.

GPS-en gjør heller ikke det største innhogget i lommeboka. I skrivende stund koster den fra 600 kroner, og dermed 1900 kroner mindre enn toppmodellen Garmin Nüvi 3590.

Etter å ha testet toppmodeller fra både TomTom, Mio og Garmin, fremstår selvsagt Nüvi 30 som litt kjedelig. Mest fordi kartet er av enkleste sort og fordi GPS-en ikke følger med i tunneler, men det er også mange andre detaljer som gjør at toppmodellene fremstår som mer "forseggjort".

Eksempler på funksjoner vi savner i Nüvi 30 er mobiltilkobling med håndfrifunksjon, valgfrie tastaturoppsett, bedre skjerm, automatisk nattmodus i tunneler og trafikkmeldinger via TMC-systemet og/eller over mobilnettet.

Veldig mye for pengene

Toppmodellen fra Garmin koster imidlertid over fire ganger så mye som Nüvi 30. Dessuten tar Nüvi 30 deg fra A til B nesten like bra som disse langt dyrere GPS-ene.

Hvis du vanligvis ikke har behov for en GPS, men vil ha en GPS til bilferien og fordi det er kjekt å ha i bilen de få gangene du skal finne frem til en ukjent adresse, er Nüvi 30 å anbefale. Den koster lite, og den tar nesten ingen plass i frontruta.

Trenger du derimot en GPS som viser deg hvor det er køer akkurat nå og som kan vise deg veien også når du kjører i tunneler, bør du se på toppmodeller som TomTom GO Live 1000, TomTom GO Live 820 eller Garmin Nüvi 3590LMT.

Les flere GPS-tester.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Garmin Nüvi 30 på Amobil.no »

Les også
Her er Garmins håndholdte turkamerater
Les også
Slik skal Microsoft bli nettbrett-konge med Windows 8
Les også
Spotify lanserer mobil radio
Les også
Mio Spirit 687: Rimelig GPS med stor skjerm
Les også
Garmin Nüvi 3590: Perfekt GPS for deg som skal både kjøre og gå
annonse