Tek.no

Test Corsair Hydro H100i

Det lyser kvalitet av Corsairs råeste kjøler

Corsair Hydro H100i koster ikke skjorta og er som oftest nesten lydløs.

Varg Aamo, hardware.no
Varg Aamo
30 Nov 2012 18:00

Introduksjon

Forrige uke skrev vi en ikke spesielt flatterende test av Corsair Hydro H55, en av Corsairs relanserte alt-i-ett vannkjølingssett. Med denne friskt i hu, men vel vitende om at Corsair tidligere stort sett har levert meget gode produkter på denne fronten, var det med blandede følelser vi denne uke tok for oss storebroren.

Corsair Hydro H100i hører til i en litt annen kategori enn den lette og kompakte H55. Med etternavnet «Extreme Performance CPU Cooler», samt temmelig drøye påstander om hvor mye bedre den er enn standardkjølere, legger Corsair listen meget høyt for seg selv. På den annen side markedsfører de den heller ikke mot mannen i gata – men det er egentlig ganske rart, noe vi skal komme tilbake til litt senere.

Corsair Hydro H100i.Foto: Varg Aamo, hardware.no

Oppsettet til H100i er ikke nytt, og for et års tid siden testet vi forgjengeren, H100 (uten «i»). Det var en test Corsair kom meget godt ut av; med vår anbefaling støttet opp av strålende resultater, lavt støynivå, enkel montering og en hyggelig pris. I dag skal vi se om Corsairs nye toppmodell kan gjenta denne bragden, eller om markedsføringen er store ord og lite substans.

Litt om vannkjøling

En del av konseptet bak Corsair sin Hydro-serie er at vannkjøling skal være mer tilgjengelig for vanlige folk enn hva var tilfelle for noen år siden. I stedet for en masse slanger, blokker, kjemikalier og vannsøl kommer hele systemet klart til bruk fra fabrikken.

Dette er en løsning vi nesten må applaudere, ettersom vannkjøling – som nevnt i innledningen til testen av H55 – på mange måter er overlegent det du får fra den vanlige luftbaserte kjøleren. Mer effektiv og samtidig mer stillegående kjøling er absolutt et gode.

Men da er det på tide å gå i gang med testingen – og blir du med på neste side, skal vi starte med å se på hva du får i pakken.

Takk til Corsair som sendte kjøleren til test.

Les også