Tek.no

Test Logitech Ultrathin Keyboard mini

Minitastaturet som passer iPad mini perfekt

Deksel og robust tastatur i ett.

Kurt Lekanger, Amobil.no
8 Apr 2013 11:00
Når du skal bruke tastaturet kan iPad-en festes i et spor litt inn på tastaturet.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Slik ser tastaturet ut fra siden.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Det finnes mange ulike typer trådløse tastaturer til iPad og andre nettbrett, men ikke alle er like gjennomtenkte som Logitech Ultrathin Keyboard mini – som vi har testet noen uker nå.

Logitech Ultrathin Keyboard mini er som det fremgår av navnet et tastatur beregnet på Apple iPad mini.

Står i stil til iPad mini

Tastaturet er trådløst, basert på Bluetooth, og det festes til iPad mini med magneter – på samme måte som Apples egne Smart Cover-deksler. Det fungerer både som et tastatur og som et beskyttelsesdeksel til iPad, og siden baksiden er laget i samme materiale, farge og design som iPad mini ser tastaturdekselet nesten ut som en integrert del av iPad-en.

Dekselet har omtrent samme tykkelse som selve iPad-en.

Magnetene er forholdsvis kraftige, og dekselet sitter godt fast. Vi hadde iPad-en med tastaturet liggende og slenge i en bag – uten at dekselet noen gang falt av "under transport".

Men i motsetning til et Smart Cover kan du ikke brette tastaturet helt bak skjermen. Du kan brette det helt ut – men bretter du det videre bakover løsner magneten. Vi synes det hadde vært praktisk om det hadde vært mulig å legge tastaturet helt rundt, på baksiden. Slik det er nå, er du nødt til å faktisk ta av tastaturet hvis du skal bruke iPad-en i én hånd uten tastatur – for eksempel for å surfe på nettet eller lese en bok.

Tastene med de norske tegnene er ganske små.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Du kan også bruke tastaturet når det er brettet ut på denne måten.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Godt å skrive på

Tastaturet kobles enkelt til iPad-en ved å først holde inne en knapp på tastaturet og deretter gå inn i Bluetooth-innstillingene på iPad-en og legge det til. Det er en egen av/på-knapp, men tastaturet er laget slik at det automatisk går i dvalemodus når du lukker det. Dermed går du ikke tom for strøm på tastaturet selv om du skulle glemme å skru det av. Ifølge produsenten har tastaturet tre måneders batteritid hvis du bruker det to timer om dagen. Vi ladet det opp da vi fikk det i midten av februar, og har fortsatt strøm igjen i begynnelsen av april.

Når du bruker tastaturet kan du enten bare brette ut tastaturet og iPad-en og la iPad-en ligge flatt på bordet, eller du kan løsne iPad-en fra magnetfestet og plassere den i et lite spor rett overfor tastaturet. iPad-en får da en litt skrå vinkel. Dette fungerer perfekt når du har iPad-en stående på en bordflate, men har du iPad-en på fanget må du passe litt på så den ikke faller ut av sporet, siden det er bare tyngdekraften som holder iPad-en på plass der.

Til tross for at tastaturet er ganske smalt, er det godt å skrive på. Byggekvaliteten på både dekselet og tastaturet virker veldig god, og det er lite "svikt" og plastikkfølelse i tastaturet slik det ofte er på denne typen produkter. Tastene er presise og faste, og med litt tilvenning kan du skrive ganske fort på tastaturet.

Tastene for de norske tegnene, Æ, Ø og Å, sitter der de skal sitte – men er bare halvparten så brede som de andre tastene. Dermed var det de norske tastene vi oftest bommet på. Men det fungerer likevel mye bedre enn på tastaturer som har "alternative" plasseringer av disse tastene. Vi gir også pluss for at tastaturet har en rekke taster for spesialfunksjoner på iPad – som en egen Hjem-knapp og knapper for musikkavspilling.

Blant de beste

Etter å ha brukt tastaturet jevnlig, kan vi slå fast at dette er ett av de beste trådløse tastaturene til iPad mini. Skulle vi savne noe, måtte det være en funksjon for å låse tastaturet igjen slik at det ikke åpner seg når du har det liggende i sekken – og kanskje også mulighet til å brette tastaturet helt rundt slik at det blir liggende på baksiden av iPad-en. Men dette er bagateller.

Logitech Ultrathin Keyboard mini er et supert tilleggsprodukt til iPad mini. Vi mener det er et stort pluss at tastaturet også fungerer som et beskyttelsesdeksel, og også kvaliteten på tastaturet og den lange batteritiden gjør at dette er et produkt vi kan anbefale.

Les også om Logitechs solcelletastatur til iPad her

Les også
Tromsø Pad 9.7 Life: Det «norske» nettbrettet holder ikke mål
Les også
Et slikt tastatur har du ikke sett før
Les også
Supertynt tastatur-nettbrett
Les også
Logitech Solar Keyboard Folio: Dette iPad-tastaturet lades av solen
annonse

Les også