Tek.no

Test

Best utenfor byen

27 Sept 2007 20:15

Det er ingen enkel affære å sammenlikne tilbudene fra de ulike TV-distributørene.
Vi har tatt utgangspunkt i pris med en såkalt normalpakke – de populære programpakkene som har 20 – 40 kanaler.
Mange har også flere enn én TV i huset.
Hittil har mange brukt vanlig ute- eller bordantenne til alle TV-ene i huset (og på hytta), eller koblet hoved-TV-en til parabolantenne.
Når de gamle, analoge TV-signalene stenges av i 2008 og 2009, må alle TV-apparatene utstyres med digital mottaker.
Vi har regnet ut  hva abonnement på normalpakke med to TV-er koster i året hos alle de store TV-distributørene. Investeringene i nytt utstyr er fordelt over 5 år.
Prisene inkluderer normal installasjon, antenner, kabler, digitalmottakere og abonnement med gebyrer til to TV-apparater. Fakturagebyr er ikke medregnet.
Kvaliteten på eksisterende infrastruktur (kabler, antenner) og andre forhold kan påvirke prisene. Detaljer om hvordan prisene er regnet ut, finner du i våre bakgrunnsartikler.

LES OGSÅ:

Hva koster egentlig digital-TV?
Hvem sender hvilke kanaler?
PRISEKSEMPEL: Hva koster Altibox bredbånds-TV?
PRISEKSEMPEL: Hva koster Viasat satellitt-TV?
PRISEKSEMPEL: Hva koster Canal Digital satellitt-TV?
GUIDE: Alt om bredbånds-TV fra Altibox
GUIDE: Alt om satellitt-TV fra Viasat
GUIDE: Alt om satellitt-TV fra Canal Digital
I tillegg til å vurdere prisene og programpakkene, har vi vurdert de digitale mottakerne og hvor enkle de er å installere og bruke.
Vi har også sett å hva TV-distributørene tilbyr av tilleggskanaler, HDTV, leiefilm, bredbånd, videoopptakere (PVR) og om det er dyrt eller rimelig å installere en ekstra TV på hytta.

Canal Digital satellitt - Family

TV-kanaler: 42 kanaler
Pris : 4579 kroner i året for to TV-er

Pluss:

Tilgjengelig over hele landet. Dobbelt så mange kanaler som RiksTVs bakkenett. Family-pakken er Norges mest populære parabolpakke, og inneholder mange barnekanaler.

Her er vår store oversikt over hvem som sender hvilke kanaler.

Kan oppgraderes (tilleggsbetaling) med flere kanaler og HDTV med film og populære sportssendinger. Gunstig rabatt på inntil tre ekstra TV-mottakere hjemme eller på hytta.

Minus:

Litt komplisert oppsett av parabol. Canal Digital tilbyr ikke TV3 og SportN. Tilbyr ikke betalingsfilm. PVR er ikke på høyde med konkurrenten, men ny, forbedret videoopptaker kommer på nyåret.
RiksTVs bakkenett - Rikspakken
TV-kanaler: 21
Pris: 4157 kroner i året for to TV-er

Pluss:

Tilgjengelig over hele landet. Svært enkel installasjon med vanlig antenne som de fleste allerede har, eller bordantenne. Steder som verken har dekning fra bakkenett eller satellitt får rimelig spesialløsning. Rikspakken har en programtilbud som dekker de fleste behov. Kanaltilbudet blir sannsynligvis utvidet i 2010. Med svenskeantenne kan mange motta 10 svenske bakkenettkanaler gratis.

Rabatt på inntil seks TV-er, og bakkenettet er eneste mulighet til å få TV i båten. Mottakerne  har 12 volts drift, HDMI-kontakt for flatskjerm og kan motta  HDTV.

Her er vår store oversikt over hvem som sender hvilke kanaler.

Rabatt på inntil seks TV-er, og bakkenettet er eneste mulighet for å få TV i båten.

Minus:

Forholdsvis kostbart for 21 kanaler, og kan bare oppgraderes til 25 kanaler. Det er usikkert når og om HDTV-sendinger kommer.
Viasat satellitt - Gull
TV-kanaler: 50
Pris: 5576 kroner i året

Pluss:

Landsdekkende. Enormt kanalutvalg med Champions League og andre attraktive sportssendinger mange bare MÅ ha.

Er billigere enn Viasat Sølv (færre kanaler) når en ekstra TV kobles til.

Her er vår store oversikt over hvem som sender hvilke kanaler.

Digitalmottakeren har oversiktlig programguide, og Viasat er beste PVR for satellitt. Rabatt på inntil to ekstra TV-er hjemme eller på hytta. Viasat tilbyr leiefim.

Minus:

Kostbar. Litt komplisert parabolinstallasjon. Mangler både TV2-kanalene og TV Norge (som Canal Digital hittil har hatt enerett på å sende over satellitt) . Har ingen HD-sendinger for øyeblikket.
Viasat satellitt - Sølv
TV-kanaler: 37
Pris: 5892 kroner i året for to TV-er

Pluss:

Landsdekkende, med mange barne- og dokumentarkanaler. Du kan oppgradere til Viasat Gull, eller leie film mot ekstra betaling. Digitalmottakeren har en oversiktlig programguide.
Her er vår store oversikt over hvem som sender hvilke kanaler.

Minus:
Manglende rabatt på TV nummer 2 gjør Sølvpakken dyrere enn Gullpakken selv om den har færre kanaler. Mangler TV 2-kanalene og TV Norge. Tilbyr foreløpig ikke HD-sendinger. Litt komplisert parabolinstallasjon.

annonse