Tek.no

Test

Test av Compaq Presario 714ea

Mohammed Sourouri
8 Mai 2002 10:47

Introduksjon

Compaq er faktisk det eneste virkelig store selskapet som har våget å satse på prosessorer fra AMD. Nå skal det sies at Compaq har hele tiden satset på løsninger både fra Intel og AMD, slik at de har ikke gått bort fra Intel til fordel for AMD. De har kort fortalt gitt deg friheten til å velge.

SONY, SHARP, Fujitsu og en rekke andre større produsenter i Øst-Asia og Amerika har solgt bærbare basert på AMD-prosessorer en god stund nå. Men disse maskinene er dessverre ikke å få tak i her i Norge. Etter det vi kan se er det foreløpig kun Targa og Compaq som kan levere bærbare med AMD-prosessorer.

Hvorvidt disse selskapene har lykkes med AMD-baserte maskiner er vanskelig å si. Men AMD selv mener at de er i ferd med å gjøre et større innhogg på markedet. På en pressekonferanse i februar viste AMD oss interessante tall. I følge en undersøkelse gjort av Gartner Group var utgjorde AMDs andel av det bærbare markedet ca 14,7%. Tallene viser AMDs andel i fjerde kvartal 2001 av det bærbare markedet her i Norge.

Takk til

for utlån av produktet

Les også