Tek.no

Test

Sony Ericsson Z520i

7 Feb 2006 19:03

Design og byggekvalitet

Sony Ericsson er ikke mest kjent for å lage kamskjellmodeller, men for å dekke et bredt produktspekter lanserer de også fra tid til annen slike telefoner. Den siste kamskjellmodellen som ble solgt i Norge var den klumpete 3G-telefonen Z800i, og før det må vi helt tilbake til Z600i og Z200i som ble lansert for over to år siden. Nå har Sony Ericsson endelig kommet med et nytt kamskjell i middelklassen; møt Z520i.

Størrelse medium
Z520i er ikke den minste kamskjelltelefonen du kan kjøpe i Norge i dag, men er likevel langt i fra noen kjempe. Telefonen måler er 9,3 x 4,6 x 2,4 cm, og vekten er 96 gram. Dette er nesten helt identisk med målene til Nokias 6101, eller en smule større enn Siemens CL75, som begge er kamskjelltelefoner i samme prisklasse.

Utskiftbare deksler er ikke det vi oftest forbinder med kamskjell, men som på de eldre modellene lar Sony Ericsson deg bytte ut både forsiden og baksiden på Z520i.

Bakdekslet sitter dessverre ikke så godt som det burde gjøre, og bidrar til at kvalitetsfølelsen forringes litt. Frontdekselet sitter derimot veldig godt, faktisk så godt at vi fikk problemer med å få løsnet det. Telefonen virker til å ha god byggekvalitet, men det er litt slark i hengselen til telefonen.

Antenne i bue
Sony Ericsson har valgt å legge inn en ekstern antenne i bueform på toppen av telefonen. Det gjør at du slipper at antennen hekter seg fast i lommen, men vi liker allikevel innebygde antenner bedre.

På venstre side av Z520i finner du en snarveitast til kamerafunksjonen, volumtaster og infrarød port. Inngang for lader eller tilkobling av ekstrautstyr er plassert på undersiden av telefonen. Et lite minuspoeng får Z520i for å ikke ha noen måte å dekke til denne inngangen på, slik at det er lett for støv å trenge inn i telefonen.

Alle tastene er plassert inntil hverandre uten mellomrom. Dette gjelder også navigasjonstastene. Tastene er myke og behagelige å bruke, og gir god respons. På Z520i har Sony Ericsson gått bort i fra styrepinnen, og introdusert en femveis navigasjonstast.

Som en oppsumering kan vi si at Sony Ericsson kan lære litt av for eksempel Samsung når det kommer til design. Kvalitetsfølelsen til Z520i er for all del ikke dårlig, men den kunne vært bedre, og vi savner som sagt en propp for å dekke til ladeporten. Tastesettet er bra, og forholdet mellom vekt og størrelse samt vektfordeling gir et ok helhetsinntrykk.

Les også