Tek.no

Test

Test av Dell Latitude C400

Stefan Nordbø Halck
16 Des 2002 10:00

Introduksjon

Det er interessant å følge utviklingen på det bærbare PC markedet. I dag kan man ikke bare velge mellom bærbare PCer i klasser som ultraportabel, økonomi og skrivebordserstattere. Man har også valget mellom en mengde ulike produkter innenfor samme klasse.

Vi har allerede testet en ultraportabel PC – Dells Latitude X200. Med en vekt blant de laveste i markedet kan denne maskinen (X200, red.anm.) innenfor klassen ultraportable PC-er kategoriseres som en ”ultralett” bærbar PC.

Den andre maskinen vi har testet i klassen ultraportable PC-er er også en maskin fra Dell – Latitude C400. Med en raskere prosessor og et batteri med høyere kapasitet er C400 ment å skulle være et alternativ for de som vil ha en litt kraftigere ultraportabel PC enn for eksempel Latitude X200. Maskinen veier dog mer enn X200. Denne PC-en plasseres derfor i kategorien ”performance ultraportable”.

Hvordan er Latitude C400 i bruk? Kan Dell rettferdiggjøre kategoriseringen av denne maskinen eller blir dette en PC som ikke riktig passer inn noe sted?

I og med at dette er en av de første ultraportable, bærbare PC-ene vi tester, vil vi gjøre spesielt oppmerksom på følgende:

  • Det legges vekt på andre kriterier ved testing av ultraportable PC-er enn for eksempel ved testing av økonomi-klasse eller skrivebordserstattere. Les mer om testkriteriene her.
  • Det vil ikke bli satt noen endelig karakter på maskinen, slik som vi gjør i andre tester. Grunnen til dette er at det vanskelig å sammenligne ulike ultraportable PC-er når det gjelder ytelse og funksjonalitet. Først når vi har testet en del ultraportable PC-er vil vi komme med anbefalinger i denne kategorien. Vi vil derimot trekke frem positive og negative sider ved maskinene vi har testet (+/-) helt i slutten av testen.

Takk til

for utlån av Latitude C400 til test.

Les også