Test

Testvinneren i ny utgave

Testvinneren i ny utgave

Testresultater

Meget bra kamera med god blits. Bra batterikapasitet. Svært brukervennlig. 3G og FM-radio. Trådløs stereo (A2DP). God talelyd.
Ikke Edge eller super-3G. Litt liten og stiv joystick. Ikke overgang til 3,5 mm hodetelefoner.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Men suksess i fjor betyr ikke nødvendig vis suksess i år også. Kritikere vil kunne peke på at K810i, tross sine forbedringer, ikke har fått tilstrekkelig mye ekstra funksjonalitet til å kunne holde koken som årets mobiltelefon i enda ett år. 

Suverent kamera

K810 er først og fremst en kameramobil. Kameraet er det samme som i K800, men det er gjort noen endringer i telefonens meny. Samtidig har telefonen har fire "fototaster" (tastene 1, 4, 7 og *). Små ikon lyser opp i blått ved disse tastene når mobilen er i fotomodus.

Tastene er endret til små runde knapper i metall, med tall og bokstaver trykket ved siden av. De små knottene er enkle å treffe, og etter vårt syn er de også mer behagelige å bruke enn de smale metalltastene Sony Ericsson bruker på en del av sine modeller. Telefonen er dessuten blitt en halv centimeter tynnere enn forgjengeren.

Musikk

K810 kommer med et enklere hodesett enn Walkman-modellene, og mangler også Walkman-menyene. Men telefonen spiller MP3 som en drøm, og kan overføre trådløs stereo til enheter med A2DP-protokoll. Telefonen har også fått funksjonen Track-ID, som gjør at du kan finne ut hvilken musikk du hører ved å ta opp litt av den med telefonen.

Du kan også kjøpe musikk i full lengde via PlayNow – nå virker tjenesten. Her kan du også laste ned spill og annet innhold.

Menyene i K810 byr ikke på store overraskelser. Telefonen har to java-spill, ett der du skal gjøre triks på snowboard, og ett der du kan spille tennis mot en datastyrt motspiller eller en annen person over Bluetooth. Javaytelsen er godt over snittet.

Nytt

På fotosiden er det kommet et nytt valg i menyene. Når et bilde er tatt kan du velge funksjonen ”bedre bilde”. Dette er rett og slett et enkelt program som retter opp lys, kontraster og farger i bildene dine. Funksjonen gjør en overraskende god jobb med bilder som er tatt i dårlig lys.

Sony Ericsson K810i tar med sine 3 megapiksler bilder som i kvalitet kan måle seg med kameramobiler som har 5 megapiksler oppløsning.

Kameralinsen er godt beskyttet av et skyvedeksel som sitter så pass godt på det skal mye til før det går opp ved et uhell.

Nettleseren er også god. 

Lettbrukt

Bokstavene på tastene kan være vanskelig å se for personer med redusert syn. Tallene på skjermen når du slår ett nummer er imidlertid store og lettleste. Lydkvaliteten er også bra.

Telefonens svakeste punkt er joysticken, som vi synes er litt stiv og kort. Dessuten savner vi Edge, som ville gjort det raskere å blogge i områder uten 3G-dekning. Minnekortet som følger med rommer 128 MB data. Det holder til 150-200 bilder, men blir lite om du også vil lagre musikk på mobilen. 

Batterikapasiteten er bedre på K810 enn på K800. 10 timer tale og 400 timer standby er imponerende for en så avansert mobiltelefon.

Her kan du laste ned brukerhåndboken for K810i i norsk utgave og engelsk utgave .