Til hovedinnhold
TestApper til Android og iOS

Se ukens utvalgte apper

Vi har testet handleliste-apper, og funnet frem til et skikkelig kult spill til mobilen din.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten. Denne uken har vi testet dagligvareapper.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte

Ukens anbefalte:

MinMeny

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Er du av typen som stadig må tilbake på butikken fordi du har glemt noe? Melk og brød går kanskje greit å huske, men for muskatnøtt eller vaniljestang trenger vi lister, lapper og kruseduller på håndbaken.

Dagligvarehandelen hjelper gjerne til med dette problemet, og flere av kjedene har laget egne huskelapp-apper. Slik kan de også feste sitt grep om våre lommebøker.

Meny er intet unntak og har laget MinMeny, en handleliste-app som gir deg handeliste, tilbud og oppskrifter.

MinMeny.

Ukens middagsmeny

I tillegg til å kunne legge inn varer ved oppslag på navn, kan du enkelt legge inn varer ved å skanne strekkoden.

MinMeny har også en rekke oppskrifter hvor du kan legge til ingrediensene du trenger. Meny har forstått at middagshandlingen kan være utfordrende på kreativiteten, og hjelper deg med å komponere ukens meny.

Alle varene legges til i en handleliste, som du kan sortere etter hvor varene befinner seg i butikken eller etter oppskrift.

Vi vet hva du handlet i fjor sommer

Gjennom å logge deg på som Trumf-medlem i appen kan du få opp kjøpshistorikken din og slik sett få oversikt over de varene du kjøper mest ved å logge inn som Trumf-medlem. Da har du en nesten ferdig utfylt handleliste. Litt Storebror-ser-deg-følelse, men det kan jo være nyttig for noen. Selv skulle vi vel ønske det var litt mindre is, chips og dipp på den lista!

Manglende delingsmuligheter og prisinformasjon

Handelisten kan deles med SMS eller e-post. Det er jo litt rart da at når man lager en app, så burde jo listen kunne deles med andre brukere av appen. Dette gjør at mye av vitsen faller bort dersom en hustand skal planlegge innkjøpene sammen.

I tillegg mangler appen prisinformasjon.

Summa summarum er MinMeny en av de bedre matvarekjede-appene - både på funksjonalitet, utforming og nytteverdi. Et godt alternativ til huskelappen!

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Rema

Ukens kuriøse:

Middagsplanleggeren – Rema 1000 Norge AS

Format: iPhone, iPad og Android
Pris: Gratis

Rema 1000 har laget en litt annerledes app. Middagsplanleggeren er egentlig en appversjon av Remas egen oppskriftsbase til middagsretter under 100-lappen.

Rema.

Trinn for trinn

Appen inneholder en rekke fristende oppskrifter orientert mot middag og dessert. Oppskriftene er fint forklart og viser hvordan man lager maten trinn for trinn. Ingrediensene kan overføres til en handlelapp og man kan velge mengde på hver ingrediens.

Les også om Matvareappen Rimi+

Gaper over for mye

Skaper man en profil, så kan man finne igjen samme middagsmeny og oppskrifter også i nettversjonen. Det er imidlertid litt vanskelig å navigere i appen, blant annet på grunn av at det er lagt opp til at man skal dra oppskriftene ned i en kalender nederst i appen. Dette fungerer dårlig fordi det blir vanskelig å bla nedover siden etter flere oppskrifter.

Rema 1000 skal ha kudos for å ha laget en litt annerledes app enn de andre kjedene. Ikke dumt at appen er knyttet sammen med nettstedet til Rema med felles pålogging. Middagsoppskrifter til under hundrelappen er nyttig - og oppskriftene har gode bilder og beskrivelser. Handelisten og navigasjonen mellom meny og handleliste kan forbedres, men likevel verdt et forsøk?

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Kiwi

Styr unna denne:

Kiwi Huskeliste

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Kiwi Huskeliste er en annen dagligvareapp fra Norgesgruppen.

Appen er ikke så veldig forskjellig fra Meny sin app. Kiwi Huskeliste kan også skanne strekkoder og lage handleliste, men det er noen gode grunner til at appen likevel har havnet på ukens styr-unna liste:

Kiwi.

Rotfrukter

Selve designet er forvirrende med frukter og grønnsaker i bakgrunnen som kommer litt i veien for det vi skal gjøre i appen.

Oppskriftsrot

Appen mangler markeringer av hvilke ting på handlelisten som kommer fra oppskriftene og hva som kommer fra de tingene vi vanligvis skal handle.

I tillegg går det ikke an å styre antall personer som skal spise maten i oppskriftene.

Nøkkelhull-krøll

Appen skanner igjennom handelisten på jakt etter hvor du kan skifte ut varer med nøkkelhullprodukter eller First Price-produkter.

I utgangspunktet en litt stilig funksjon, problemet er bare at det ikke fungerer så godt i praksis, spesielt ikke på nøkkelhullprodukter hvor appen foreslår å bytte ut Ekstra lett-melk med TINE Ekstra Lett Melk eller kyllingfilet med kyllingfilet.

På lik linje er det heller ikke så nyttig å bytte til First Price, når du ikke vet hva varen du har valgt koster, siden appen ikke innholder prisinformasjon. Her vil jeg gjerne kunne se hva jeg faktisk sparer ved å velge First Price.

Mangler priser og deling i appen

I likhet med MinMeny, mangler også Kiwi Huskeliste prisinformasjon på varene og delingsmuligheter i appen.

KiwiHuskeliste er langt i fra den verste appen vi har sett, men kanskje appen rett og slett er litt for “first price” den også?

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På neste side finner du et kult spill til mobilen din »

Ukens mobilspill

Ukens spill

Incredipede

Format: Android, iOS
Pris: 23-28 kroner

Incredipede ble sluppet til PC for ganske nøyaktig ett år siden. Nå har den rare skapningen blitt tilgjengelig til den mobile plattformen, med stort hell.

Spillet går i all hovedsak ut på å lede monsteret ditt fra et punkt til et annet. På vei mot målet står du ovenfor en rekke utfordringer, som øker i vanskelighetsgrad etter hvert som du kommer deg videre i spillet.

Dette gjør du ved å styre den rare skapningen med en rekke ulike knapper på skjermen. Kontrollene er enkle å lære seg, men kan være uhyre frustrerende til tider. Utover i spillet møter du verre og verre hindringer å forsere, i tillegg til de mange fruktene du gjerne skulle ha samlet inn på hvert brett.

Den visuelle stilen i spillet er fascinerende, brettene er godt laget og veldig varierte. Incredipede er et utfordrende, morsomt plattform-, fysikk- og gåteløsingsspill som helt klart fortjener en plass på mobilen.

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

annonse