Tek.no

Test

Disse telefonene holder hele dagen

Vi har målt batteritiden på 13 aktuelle mobiltelefoner. Sjekk hvilke som varer lengst.

Shutterstock/Samsung/Huawei
30 Okt 2014 20:00

Vi har testet batterikapasiteten på 13 nye mobiltelefoner for å finne ut hvilke som må lades oftest, og hvilke som klarer seg lengst.

Mange feilkilder

En slik test vil være veiledende, all den tid det er svært mange faktorer som påvirker resulatet. Er du flink til å dempe skjermbelysningen eller skru av funksjoner som trekker strøm når du ikke har bruk for dem, kan du få helt andre resultater enn de vi har målt. Alderen på batteriet, antallet ladesykluser, nettverkstilgang og mye mer spiller inn på batteriets kapasitet.

For å få et mest mulig sammelignbart resultat har vi derfor gjort testen så enkel som mulig. Vi har kjørt film på alle mobiltelefonene. Alle har hatt samme skjermintensitet og samme voluminnstilling, og testene har vært kjørt på samme tid og i samme nettverk. Vi har kjørt uten SIM-kort i mobilene, noe som medfører at de trekker noe mer strøm enn om de har et godt mobilsignal. Men dette blir likt for alle.

Tung video

iPhone 5S har det minste batteriet, og er også den telefonen du må lade hyppigst.Foto: Apple

Filmen vi valgte er en HD-video (1080p) i Mpeg4-format (H.264). Dette krever litt av telefonene, men formatet er ett av de som er vanligst å bruke på nedlastet film.

Når filmen har startet har vi målt tiden det tar før telefonen slår seg av. På mange av modellene dukker det opp en advarsel om at batteriet begynner å bli tomt, og enkelte foreslår strømsparemodus. Dette har vi valgt å overse.

Mindre vekt på taletid

Vi har også ringt med telefonene til de ikke lenger klarer å holde på samtalen.

Vi har latt videotesten telle 75 prosent, og samtaletesten 25 prosent. Dette har gitt oss følgende tabell:

Vinneren har det største batteriet

Huawei Ascend Mate 7 vinner testen, men så har den også ett enormt batteri.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Ikke overraskende er det Huawei Ascend Mate 7 som holder lengst mellom hver lading. Denne har et batteri på hele 4300 mAh, som er nesten tre ganger så stort som testens taper, iPhone 5S. Sistnevnte har et batteri på 1560 mAh.

Mer overrasket ble vi over at Samsung Galaxy S5 ble nummer to. Denne er mindre enn mange av konkurrentene, men jobber åpenbart på en mer effektiv måte.

Galaxy Note 4 i to versjoner

Vi må også legge til at Galaxy Note 4, som kom på en tredjeplass, er testet i Exynos-versjonen. Da testen ble gjennomført var Snapdragon-versjonen som kommer til Norge ennå ikke klar, og vi vil derfor oppdatere testen med resultater fra denne så snart de foreligger.

Husk også at det er mye du selv kan gjøre for å få batteriet til å rekke litt lenger.

Les også
Nye rykter om Sonys neste toppmobil
Les også
Neste år skal både mobilen og PC-en lades trådløst
Les også
Denne bør du merke deg
Les også
Dette er de ti beste smartmobilene akkurat nå
Les også
Denne lille saken kan lade mobilen din
annonse

Les også