Tek.no

Test

Plextor PX-128M2S 128GB

23 Mai 2011 21:00

Introduksjon

I starten av 2010 kunngjorde Plextor, mest kjent for sine optiske enheter, at de også ville satse i SSD-markedet med sin M1-serie. I første omgang var det bare OEM-produsenter som fikk tilgang på produktene deres, der Dell var først ut. I januar i år, under CES-messen i Las Vegas, ble det klart at de også skulle rette snuten inn mot forbrukermarkedet.

De første produktene som da traff markedet i år er i M2S-serien. Det er snakk om tre enheter som skilles ene og alene på kapasitet. Du kan velge mellom 64 GB, 128 GB og 256 GB. Samtlige benytter det nye SATA 6 Gbit/s-grensesnittet, noe som gir rom for gode ytelser.

I dag er det 128 GB-modellen vi har inne til test, nærmere bestemt Plextor PX-128M2S. Ytelsene SSD-ene vil levere er som alltid avhengig av kapasiteten, men her blir vi lovet henholdsvis 420 MB/s lesing og 210 MB/s skriving. IOPS-verdiene er videre 15 000 og 9 000 respektivt.

På innsiden er det en Marvell-kontroller som står for trafikkreguleringen. Kontrolleren jobber videre tett mot et hurtigminne, noe vi ikke ser så alt for ofte i dag, og de skal ha implementert en rekke funksjoner for å holde på ytelsen over tid.

Bli med over på neste side, så graver vi litt dypere for å se hva Plextor kan tilby!

Takk til Plextor som sendte enheten til test.

Les lanseringsnyheten for M2S-enhetene her

Les også