Tek.no

Test Sony Xperia Z3+

Xperia Z3+ har mer muskler og færre lokk

Sonys toppmobil er kommet i pluss-versjon

Espen Irwing Swang, Tek.no
Espen Irwing Swang
3 Juni 2015 13:02

Introduksjon

Sony Xperia Z3 har vært selskapets største suksess noen sinne. Nå er Xperia Z3+ kommet. Tilsynelatende er dette den samme telefonen som før i en ny og enda litt lekrere innpakning. Det samme skrev vi da Z3 overtok etter Z2. Og nok an gang kan vi konstatere at endringene ikke er så åpenbare, men store nok til at Sony igjen kan sloss om tronen som markedets beste Android-mobil.

Igjen har Sony tatt små skritt, men de går i alle fall fremdeles i riktig retning.

Det er ikke lenger noe lokk over ladekontakten. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Fjerner unødvendige lokk

Men selv om formspråket er lett gjenkjennelig, er telefonen endret noe. Rammen er forsterket. Hjørnene på telefonen er gjort mer motstandsdyktige mot støt, noe som kommer godt med om du er uheldig og mister telefonen i bakken, og porten for SIM-kort og minnekort er krympet. Magnetkontakten for lading i dokk er tatt bort, og ladekonakten er nå plassert i bunnen av telefonen, lett tilgjengelig uten at du må vippe opp noe lokk for å komme til. Telefonen er likevel like vanntett som før.

Høyttalerne på fronten av telefonen er flyttet helt ut til kanten mellom glass og ramme (det er fremdeles stereolyd i telefonen), og telefonen har trimmet av seg noen tidels millimeter i alle retninger. Vekten er også redusert fra 152 til 144 gram. Bredde og tykkelse er som før, men telefonen er nå 0,4 millimeter tynnere. At telefonen er blitt litt lettere er nok det du lettest legger merke til.

Skjermen er svært lyssterk, med hele 700 nits. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Superskjerm med mer lys

Skjermen måler 5,2 tommer, og har full-HD-oppløsning. Det er tilstrekkelig høy oppløsning til at bildet blir knivskarpt. Å øke antallet piksler ytterligere har ingen hensikt, med mindre du samtidig øker skjermstørrelsen, eller skal bruke telefonen i en VR-brille. Den nye telefonen har imidlertid fått høyere lysstyrke enn den gamle, og er følgelig enda mer lesbar i sollys. Med tanke på at Z3 i utgangspunktet var den mest lyssterke mobilen på markedet, er forbedringen imponerende.

Ut over dette er det bare å konstatere at Sony nok en gang leverer en knallskjerm med gode farger, god innsynsvinkel og fine kontraster. Dessuten kan du gjøre endringer i skjerminnstillingene om du ønsker det. Skjermen benytter teknologiene Triluminos, som gir variert bakgrunnsbelysning, og X-Reality Engine, som frisker opp farger i sanntid.

På neste side kan du lese mer om hvordan telefonen er i bruk >>

Sony Xperia Z3+
9
Imponerende
Anbefalt

Sony Xperia Z3+

 • Krysse av
  Vanntett
 • Krysse av
  Lynrask
 • Krysse av
  Bra kamera
 • Krysse av
  Meget bra musikkspiller
 • Krysse av
  Støtte for mobilbetaling med NFC
 • Krysse av
  God og lyssterk skjerm
 • Krysse av
  Spotify integrert i musikkspilleren
 • Krysse av
  Meget god strømstyring
 • Bytt
  Ikke Ir-port
 • Bytt
  Ingen fingeravtrykksensor
 • Bytt
  Blir varm og stopper ved filming i 4K.

Les også