Tek.no

Test

Multicom Compal KHLB2

Vegar Jansen
10 Sept 2009 20:00

Denne bærbare datamaskinen ble testet som en av flere i en sammenligningstest.
Oppsummering:
Dersom du kun har to prioriteringer, og disse er god batterilevetid sammen med god ytelse i spill, da er Multicom Compal KHLB2 den rette bærbare for deg. Vi har faktisk også testet denne modellen tidligere i år, om enn med litt flere hertz under panseret, og da med en prislapp på omtrent 8500 kroner uten operativsystem. Så da vi spurte om de hadde noe å bidra med i en langt lavere prisklasse ble vi litt overrasket da denne modellen nok en gang befant seg på testbenken.
For å få presset prisen ned med over to tusinger er det naturligvis en svakere utgave vi har testet denne gangen, der blåtann-modulen (som koster 200 kronasjer) er fjernet, og prosessor pluss harddisk er byttet ut. Men grafikkløsningen er den samme, og her har vi også grunnen til at denne PC-en sprinter fra konkurrentene i spill. Den har dessuten testens desidert beste batterilevetid.
For en del vil dette være gode argumenter for å løpe og kjøpe, og vi er for så vidt enig i dette, men KHLB2 er heller ikke bare roser på en solrik vårdag. Selv om vårt testeksemplar ikke virker like skranglete som det forrige eksemplaret vi klådde på, er det fremdeles forbedringspotensiale her, og viftestøyen under hard belastning er på ingen måte noen fryd for øret. Utstyrsmessig ville eSATA-port vært et pluss, og vi irriterer oss fremdeles litt over ”feilplassert” Fn-tast.
En annen ting som mangler er som nevnt Bluetooth, men dette kan altså bestilles mot et tillegg i prisen. Og det at KHLB2 kan oppgraderes med dette, større harddisk eller raskere prosessor er også noe som fortjener å nevnes her. Men pass på, pengene flyr nemlig fort unna når du begynner på oppgraderingsveien.
Les resten av testen her
Prisen ligger på omtrent 7200 kroner og den har følgende spesifikasjoner: 

  • 15,6-tommers skjerm - 1366 x 768 piksler
  • Intel Core 2 Duo T6500 - 2,1 GHz
  • 320 GB harddisk
  • 4 GB RAM
  • ATI Mobility Radeon HD 4650 - 512 MB RAM
  • Nettverk: modem, gigabit LAN, 802.11n WLAN
  • Tilkoblinger: ExpressCard/34, kortleser, 4 x USB
  • Vekt: 2,7 kilo

Multicom Compal KHLB2

Les om de andre i testen:
Acer Aspire 5739G
Asus PRO61SL
Fujitsu Amilo Pi 3560
HP Pavilion dv6-1233eo
Toshiba Satellite L500-12E

Les også
Spillbærbare med Intel Core i7
annonse

Les også