Her er ukens anbefalte apper
Innhold
Spond
Tidsklemmehjelp
Sitter du hardt i tidsklemma med null oversikt over egne og barnas aktiviteter? Synd!
Mange, og spesielt småbarnsforeldre, har mange timeplaner å holde styr på. Familien er gjerne engasjert i aktiviteter utenom skole og jobb, ikke bare et par ganger i uka, men flere ganger om dagen. Det krever litt å holde styr på alle tidspunkter, invitasjoner og tidssmutthull der det er mulig å presse inn et møte eller en bursdag til.
Norskutviklede Spond er en app som har tatt mål av seg til å ordne opp i kaoset ved hjelp av oppretting av grupper med meldinger og avstemninger. I skrivende stund har de nådd rundt 40 000 brukere. Dette skrev vi da vi omtalte avstemningsmulighetene i appen for et drøyt år siden:
«Når medlemmene i gruppen har mottatt meldingen, klikker de på «Stem her», og kan velge alternativet de foretrekker, og eventuelt legge igjen en kommentar. Medlemmene i hver gruppe kan se hva andre i samme gruppe har svart, og de slipper å lese i endeløse, rotete e-posttråder eller prøve å tolke manglende svar og «kanskje»-svar på Facebook.»
Når du starter appen, kan du raskt sette i gang med å opprette grupper og legge til medlemmer. Medlemmer kan legges til en etter en, eller via regneark. Når du skal importere regneark med medlemmer eller deltakere, får du tilsendt en lenke fra Spond, der du kan importere og redigere regnearkene enkelt. Du kan klippe og lime fra Excel eller Google Docs. Du kan også enkelt invitere til arrangementer. Det beste med Spond er at medlemmene i gruppen ikke å trenger å installere appen for å svare på henvendelser, kun hvis de vil starte egne Spond-grupper. Meldinger går ut via app, SMS eller e-post. Dessuten kan gruppene også nås på spond.com.
Spond
Format: Android og iOS
Pris: Gratis, kjøp i app
nRadio
Dab-dödar
Aviser og nett flommer over av DAB-hat for tida, og når det regner på presten, drypper det på app-utviklere.
Hva er galt med DAB? Bortsett fra at det er er en litt bakstreversk og forsagt teknologi, at lyden ikke er knallbra, at dekningen er så som så, og at folk må skrote hundretusenvis av FM-radioer? Jeg liker DAB på hytta og i bilen, men nettradio-appene er jo svært mye enklere å forholde seg til. I tillegg er de billigere. Iallfall hvis du har en romslig dataplan og/eller hører mest på radio når du er i nærheten av trådløst nettverk. I motsatt fall kan det bli dyrt, for ti timer radiolytting via app når du er i bilen kan fort spise en gigabyte eller to med data.
Uansett bør du ha en radio-app på smarttelefonen, og det kan være like greit å satse på en som er norskutviklet, så slipper du å fikle så lenge for å få inn NRK, Alltid Klassisk og Kystradioen. nRadio er utviklet av norske Andreas Finstad, foreløpig kun for iOS. For Android og Windows Phone, og for så vidt også for iOS, fungerer tidligere omtalte TuneIn og myTuner svært bra.
Når du starter nRadio, havner du i en rullehjul-meny med norske riksdekkende kanaler og nærradioer. Etter noen sekunder med rulling, finner du dine norske favoritter. Trykker du på innstillinger, kan du sjekke radiolister fra mange av verdens land. Kanaler fra de ulike landene kan enkelt legges til i din egen liste ved å sveipe dem til venstre. I tillegg kan du lagre opptil fire favorittkanaler ved å sveipe dem til venstre og velge «Favoritt». Disse vil vises i 3D-touch-menyen som dukker opp når du presser app-ikonet hardt. Kanaler kan eksporteres via e-post, og importeres enkelt ved mottak av e-posten. Hvis du vil legge til radiokanaler som ikke finnes i noen av listene, kan disse legges inn manuelt, ved å skrive inn radionavn og nettadressen. Beveger du bort fra en sone med trådløst nettverk, slik at du kun har tilgang på mobildata, stanser sendingen, og du får beskjed om at ytterligere bruk vil koste deg data.
- Du kan forøvrig også skaffe deg en mobil som har støtte for DAB:
Vi har testet LG Stylus 2 med innebygd DAB »
nRadio
Format: iOS
Pris: 11 kr
Movie Showtime
Kinopusher
Strømmetjenester er vel og bra, men hvordan skal du få tak i den største bøtta med popkorn? Stikk innom den lokale kinoen!
Og når du først er der: Se en film. Jeg garanterer at det blir en helt annen opplevelse enn å gumle mikropop foran en mikroskjerm. Ja, relativt sett, da. Og hvor ellers kan du bare reise deg og gå etterpå, uten å bry deg om all søpla du lot bli igjen under stolen? Ok, single folk svarer kanskje «hjemme», men en trist dag må det ryddes opp, og da angrer du kanskje på at du ikke valgte kino i stedet. For i kinomørket er alle popkorn grå. En app vil dessuten hjelpe deg med å finne ut hva som går på nærmeste kino, og Movie Showtime gjør jobben.
Når du starter appen, får du en rask oversikt over filmene som går i din umiddelbare nærhet, altså på de kinoene som befinner seg nærmest stedet der du er. Et par instrukser senere, og du er i gang. Du kan sortere filmene etter hver enkelt kino eller etter filmtittel. Klikk på en film du er interessert i, og den kan filtreres etter når den går i dag eller etter de fire kommende dagene. Du kan velge «create an event» for å invitere venner via venneliste eller sms, der du kan legge ved bilde, video, posisjon eller talenotat. Movie Showtime er ikke fancy, men den er effektiv, og det er enkelt å finne fram i filmer, kinoer og visningstider. I tillegg til et resyme av filmen, viser den ofte Rotten Tomatoes-vurderingene, kanskje den beste filmratingstjenesten.
Appen fins for iPhone og Android også, men er ikke oppdatert på lenge. Trenger du et godt alternativ, prøv heller den avanserte og norskutviklede Filmgrail.
Movie Showtime
Format: Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app
Ukens mobilspill
Solid strategispill i søt utførelse
Warbits ser kanskje søtt og koselig ut, men under den morsomme og fargerike stilen skjuler det seg et solid strategispill som overhodet ikke er dummet ned fordi det er et mobilspill.
Her er det massevis av dybde, og en mye å holde styr på når kampene først er i gang. Du har mange ulike typer styrker å manøvrere rundt på kartet, og man må også tenke posisjonering i forhold til fiendene.
Kampene er turbaserte, og hvert nivå har en passende lengde. Læringskurven og vanskelighetsgraden er godt balansert underveis i spillet, og utviklerne har overhodet ikke vært redd for å gi spillerne en utfordring etter hvert.
Warbits er nok det spillet som overrasket meg mest denne måneden, og det er en veldig bra ting.
Warbits
Format: iOS
Pris: 44 kroner
Ukens mobilspill er levert av Gamer.no, som hver måned anbefaler ti spill til mobilen. Du finner alle mobilspill-anbefalingene på denne siden »
Sjekk flere anbefalte apper på vår samleside »