Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei Ascend P1

Tynn, rask og rimelig Android-telefon

Denne toppmodellen koster mye mindre enn konkurrentene.

Design, skjerm og menyer

Huawei begynner å bli husvarme i norske mobilhyller etter å ha vært her et par år. Mobilprodusenten har likevel manglet et skikkelig flaggskip – frem til nå. Huawei Ascend P1 er nettopp flaggskipet Huawei har manglet, og den ble lansert i januar. Det har tatt mer enn et halvt år å få telefonen på markedet, men nå er den endelig her.

Les også: Sniktitt på Huawei Ascend P1S

Før vi begynner vurderingen er det verdt å nevne at denne Huawei-en ikke kommer alene. Det kommer nemlig en enda litt tynnere modell som bærer navnet Ascend P1S. Den har litt mindre batteri, men er ellers lik denne modellen. Et firekjerners råskinn av en Android-telefon har fått navnet Ascend D1 Quad, men foreløpig vet vi ikke helt hvor lenge vi må vente på herligheten.

Les også: Sniktitt på Huawei Ascend D1 Quad

Helt siden Huaweis første telefon dukket opp i de norske butikkhyllene for to år siden har produsenten hatt et tydelig fokus på pris. Med en prislapp på 3000 kroner er Ascend P1 rimeligere enn de fleste konkurrentene som har samme spesifikasjoner. Skillet er likevel ikke veldig stort, og dermed må Huawei konkurrere omtrent på lik linje med råskinn fra Samsung og Sony.

Lånte fjær

Det første vi merker når vi plukker Ascend P1 ut av esken er at den er lett i forhold til størrelsen. Den veier bare 110 gram. Det er 22 prosent mindre enn Apples iPhone 4S – en telefon med betraktelig mindre skjerm enn denne nye varianten fra Huawei.

Designmessig ser Ascend P1 ut som en krysning av mange Android-telefoner vi har sett i det siste. Designet ser kanskje ut til å låne aller mest fra fjorårets Samsung Galaxy S II.

Denne telefonen er nemlig ekstremt tynn over det meste, men den har to felter som er tykkere enn resten. Ascend P1 har en liten leppe som stikker ut nederst på baksiden, i tillegg til at også kameraet stikker ut øverst på baksiden av telefonen.

Selv om Huawei ser ut til å ha lånt litt fra fjorårets mobilslager, er det ikke alt som likner.

Støtter minnekort

Ascend P1 har glatt bakside, og har ikke noe batterideksel som kan åpnes. Det betyr at du ikke kan utstyre den med større batteri, eller skifte batteri om det som står i går tomt. Huawei har puttet i et batteri på 1800 mAh, og det er bittelitt større enn standardstørrelsen på mellom 1500 og 1750 mAh.

Siden telefonen ikke kan åpnes må SIM-kortet puttes inn under en luke i toppen av telefonen. Her er det også støtte for minnekort, og det har en tilsvarende luke på høyre langside av telefonen.

Sammen med luken for minnekortet, på høyre side, finner du låseknappen. På motsatt side av telefonen finner du volumknappene. I tillegg til disse to fysiske knappene har Ascend P1 et berøringsfølsomt felt under skjermen. Her kan du trykke for å gå tilbake, få opp valg i applikasjonen du er i, eller gå til hjemmeskjermen.

Ascend P1 har ikke en dedikert kameratast, men låseskjermen gir deg rask tilgang på et knippe ulike funksjoner, og kamera-appen er en av dem.

God skjerm

Du får en forholdsvis god skjerm i Ascend P1. Telefonen er utstyrt med en 4,3 tommer stor Super AMOLED-skjerm. Oppløsningen er på 960 x 540 piksler.

Vi har sett skjermer med akkurat disse spesifikasjonene i flere telefoner i det siste. Kvaliteten har variert fra svært god til alt for dårlig. Det betyr at tall og navn på ingen måte er entydig for akkurat denne skjermtypen.

I de dårligste AMOLED-skjermene med denne oppløsningen ser vi ofte avstander mellom underpikslene i skjermen. Det gjør at hvert enkelt punkt blir ekstra godt synlig, med et sort rutemønster i mellom.

Heldigvis lander Huaweis skjerm i den gode enden av skalaen. Vi ser noe avstand mellom pikslene også her, men vi konstaterer at vi har sett langt verre.

Det er god sprut i fargene på skjermen, slik vi er vant til fra AMOLED-skjermer. I tillegg har telefonen en egen innstilling som skal gjøre skjermen enda mer fargesterk, for de som foretrekker det.

Plagsom ordliste

Menyene i Ascend P1 er for en stor del Googles egne Android 4-menyer. Huawei har stort sett gjort veldig små forandringer der de fins.

En av de første Huawei-spesifikke løsningene du støter på i denne telefonen er skjermtastaturet. Her har også Huawei gjort telefonen hakket mer fargerik enn den er ellers. Tastaturet fungerer for det meste helt fint, og det har de norske tegnene på riktige plasser.

Selve inntastingen fungerer greit med Huawei-tastaturet, men dersom du skal gjøre rettinger i teksten din kan tastaturet, eller nærmere bestemt ordlisten som følger med, by på noen småproblemer. Så lenge ordlisten jobber med å finne ut av hva du taster kan du nemlig ikke flytte markøren som viser hvor du skriver.

Hvis du er midtveis i å skrive et ord på skjermen, og ikke avslutter ordet før du flytter markøren, vil du få se at markøren blinker der du tror du har flyttet den. Når du begynner å skrive fortsetter du imidlertid på ordet du ikke fullførte før du flyttet markøren.

Fryktelig irriterende, og nesten grunn nok alene til å hente ned en alternativ tastatur- og ordlisteløsning for denne telefonen. Heldigvis er det fort gjort å plukke ned Swiftkey, Swype eller en annen fungerende tastaturløsning fra Google Play i disse dager.

Finn smarte Android-apper i denne oversikten

Vi snubler i hjem-tasten

Det du imidlertid ikke får fikset uansett hvilket tastatur du velger, er at hjemtasten under skjermen er både veldig følsom og veldig nærme skjermen. Den første tiden vi testet telefonen gikk vi tilbake til startskjermen nesten annenhver gang vi skulle trykke på mellomromstasten. Irriterende.

Ved siden av et litt plagsomt tastatur har produsenten lagt ved en app eller to som ikke følger med i standardutgaven av Googles menyer.

Vi kommer tilbake til noen av appene på neste side. Foreløpig nøyer vi oss med å si at menyene er raske og ganske enkle å bruke. Selv om Huawei har lagt ved noen ekstra apper her, er ikke menyene fulle av ting du ikke trenger. Det hele er altså ganske ryddig.

Les mer om Android 4 fra Google her

Enkel å bruke

Siden Huawei ikke kjører sitt eget menysystem er heller ikke menyene i Ascend P1 spesielt fargerike. De skiller seg altså en del fra det du ser hos konkurrentene HTC og Samsung. Det betyr likevel ikke at det bør være spesielt vanskelig å gå fra en telefon med Sense eller Touch Wiz til Ascend P1. Ikonene har for det mest innlysende funksjoner, og innstillingene du trenger befinner seg omtrent på samme sted.

Huawei har ikke vært så flinke til å oppdatere Android-telefonene sine tidligere. Ascend P1 er imidlertid den første skikkelig kraftige modellen fra mobilprodusenten, og de nesten rene Android-menyene antyder at det kan gå fort å dytte ut fremtidige oppdateringer av menysystemet.

Inni esken

Huawei Ascend P1 kommer bare med det mest nødvendige i esken. Det betyr at du får med lader, USB-kabel og håndfrisett. Batteriet er bygget inn i telefonen, og minnekort må du sørge for selv.

Teknologi og funksjoner

Med Ascend P1 har Huawei lansert sitt første skikkelige flaggskip. Telefonen får om kort tid selskap fra to enda heftigere Huawei-modeller, men inntil videre er dette det heftigste du får fra den kinesiske produsenten, og telefonen har det meste du trenger.

Her finner du de trådløse teknologiene du forventer i en moderne smarttelefon. Det innebærer raskeste standard trådløst nettverk, GPS-tilkobling og raskt mobilt internett.

Ryddige menyer

Du kan dessuten boltre deg i flere nyttige apper helt fra første stund. På enkelte telefoner følger det med så mye programvare og så mange prøveversjoner at menyene er rotete. Heldigvis har Huawei styrt greit unna denne fellen.

Det følger ikke med noen kjipe demoapplikasjoner som bare tar opp menyplass, og det er kun én av appene som har samme funksjon som en av de innebygde appene. Menyene er altså ryddige og enkle, og inneholder stort sett bare nyttige ting.

En ulempe med Huawei Ascend P1 er at telefonen har lite innebygget lagringsplass. Her har du kun 4 GB lagringsplass å boltre deg i, og operativsystemet i telefonen tar opp halvparten av dette. Heldigvis støtter telefonen minnekort av typen Micro-SDHC. Kjøper du en Ascend P1 bør du bestille et minnekort i samme slengen.

Finn billige minnekort i prisguiden

Nettleser

Huawei har ikke gjort noen endringer i den vanlige Android-nettleseren. Det betyr at den er rask og enkel å ha med å gjøre. Det er også lett å bli vant til utformingen og funksjonene hvis man kommer fra en annen Android-mobil.

Telefonen leveres med Flash-støtte i utgangspunktet. Som vanlig på telefoner fungerer Flash forholdsvis dårlig, og det er også en støtte du risikerer å miste når Ascend P1 før eller siden oppdateres til Android 4.1. Heldigvis er Flash-basert innhold for en stor del på vei bort på mobiltilpassede nettsider, og også på vanlige nettsider er HTML5 i ferd med å bli en utbredt måte å levere aktivt innhold på.

Litt lav oppløsning

Hvis vi skal si noe negativt om surfeopplevelsen på Ascend P1, så er det muligens at skjermen er litt lavoppløst i forhold til det vi er vant til i dagens toppmodeller.

Mange telefoner har i dag 720 pikslers oppløsning i bredden, noe som holder fint til å vise en hel nettside i bredden. Med sine 540 piksler i bredden kan ikke Ascend P1 vise en vanlig nettside i sin fulle bredde. Det er mulig å gjøre nettsiden du ser på såpass mye mindre at den passer inn på skjermen, men oppløsningen er ikke høy nok til at den minste teksten på vanlige nettaviser blir leselig.

Det skal sies at du skal ha ganske greit syn for å lese denne teksten også på telefoner som har høy nok oppløsning til det. Det er heller ikke noe stort utvalg telefoner som har høyere oppløsning enn Ascend P1 på denne skjermstørrelsen.

Oppløsningen er altså ikke noe stort trekk, og de fleste vil enkelt omgå problematikken ved å snu telefonen sidelengs. Alt i alt er Ascend P1 en stabil og rask surfetelefon.

E-post

Akkurat som på de fleste andre Android-telefoner følger det med to e-postapplikasjoner på Ascend P1. Den ene appen er koblet til Google-kontoen som du legger inn under oppstart av telefonen, og den mottar kun de beskjedene du mottar på Gmail-adressen din.

Den andre appen er mer omfattende og kan ta i mot e-post fra de fleste tilbydere. Det betyr at du kan legge inn alt fra gratiskontoer som Gmail og Hotmail til Exchange-kontoen på jobb.

Oppsettet er enkelt og greit. Veivisere tar seg av det meste, men i noen tilfeller må du legge inn detaljene selv. Må du legge inn selv er prosessen bittelitt mer komplisert, men så lenge du har det du trenger av adresser og passord for kontoen din er det ganske fort gjort likevel.

Du kan legge til flere e-postkontoer samtidig i hovedapplikasjonen. Hvis du har mange kontoer du ønsker å sjekke samtidig kan det være fornuftig å skru av synkronisering av Gmail-applikasjonen, og å legge inn også denne kontoen i den vanlige e-postapplikasjonen.

Når du har mange e-postkontoer koblet til kan du få visning med felles innboks for alle sammen. Da blir meldingene sortert med fargekode for adressen de kommer fra. Hvis du vil kan du selvfølgelig se på kontoene dine hver for seg også.

Få muligheter for tilpasning

Huawei har tidligere vært ganske flinke på å legge til ekstra e-postfunksjonalitet. I Ascend P1 har de ikke lagt til noe ut over det grunnleggende. Det betyr at du ikke kan sette opp arbeidstidsinnstillinger med oftere sjekk av e-postkontoene.

Det betyr at kontoene sjekkes med intervallene du velger uansett om det er midt på lyse dagen eller sent på kvelden. Det er plagsomt fordi det koster batteritid og fordi du kanskje ikke ønsker å få varsel fra jobbadressen din over fredagspilsen på hytten.

Huawei Ascend P1 fungerer altså greit til e-postbruk, men mange vil nok ønske seg et mer avansert verktøy til å sjekke e-posten sin. Heldigvis fins det mye å velge blant i Google Play.

Tilgangsstyring

En av de smarte appene Huawei har lagt ved på Ascend P1 er Sikkerhetssenteret, som gir deg en rekke grunnleggende innstillinger for styring av tilgang og filtrering av samtaler.

Blokkeringslisten inneholder, som navnet antyder, numrene du ønsker å blokkere. Her kan du skrive inn nummer selv, eller du kan velge dem fra kontaktlisten din. Det er veldig snedig at du kan velge om telefonen skal blokkere tekstmeldinger, samtaler eller begge deler for kontaktene i denne listen.

Appen har flere grader av filtrering. I utgangspunktet filtrerer den bare kontaktene i blokkeringslisten. Det fins nemlig en tillattliste også, der du kan legge kontaktene du ønsker å motta samtaler fra.

Når du har fylt opp listen over tillatte nummer kan du filtrere ut alle samtaler eller tekstmeldinger fra nummer som ikke er i kontaktlisten eller tillattlisten. Du kan velge å bare motta fra de tillatte numrene. I tillegg kan du velge å åpne for alt eller stenge for alt.

Enkel filkryptering

Det fins flere andre nyttige funksjoner i den samme appen. Du kan få applikasjonen til å ta vare på passord til dine mest brukte nettsteder for deg, og du kan også kryptere enkeltfiler i filsystemet, slik at uvedkommende ikke får tilgang på informasjonen din. Praktisk.

Selvsagt kan du også passordbeskytte hele appen – men pass på, hvis du glemmer passordet ditt nullstilles innholdet i den, og du kan se langt etter innholdet i filer som ble kryptert med det gamle passordet.

Fullverdig Office-applikasjon

Som vanlig har Huawei lagt ved en fullverdig Office-applikasjon. Svært mange av produsentens konkurrenter velger å legge ved prøveversjoner av kontorpakker, der du selv må betale for oppgraderingen.

Slike prøveversjoner kan som regel åpne vedleggene du får i e-post, men de kan ikke gjøre endringer eller opprette nye. For å gjøre det må du betale "løsepenger" til utviklerne. Velger du å laste ned en annen kontorapplikasjon blir du sittende med en uvirksom og halvfungerende Office-applikasjon i menyene. Derfor liker vi at du stort sett kan forvente å møte på full funksjonalitet i appene Huawei legger ved.

Appen som følger med er den nyeste utgaven av Polaris Office. Det betyr at du kan opprette, redigere og vise dokumentformater helt frem til Office 2007-standard. Det betyr at de fleste filer du skriver eller mottar bør vises likt på mobiltelefonen som på en PC.

Appen er ellers enkel og rask i bruk, og det er fort gjort å finne frem. Utviklerne har skrellet bort en del funksjonalitet som er tilgjengelig i vanlige kontorapplikasjoner.

Mangler enkelte valg

Polaris Office mangler et komplett batteri av formateringsvalg. Dermed kan det hende du må justere litt på dokumentene dine hvis du har store krav til utseendet på teksten.

For de fleste burde imidlertid appen holde til daglig bruk.

Ved siden av kontorappen følger det også med en enkel og god notat-applikasjon uten fiksfakserier. Enkel, kjapp og tilgjengelig når du trenger den.

Hvis vi har noe å utsette på kontor- og notat-appene er det at ingen av dem har funksjoner for synkronisering mot skytjenester. Dette er blitt stadig vanligere i andre apper av samme type.

Ytelsestester

Multimedia

For en muskeltelefon anno 2012 er et godt kamera og gode egenskaper for film, musikk og spill helt avgjørende. For mange brukere kan disse funksjonene nærmest overskygge basisfunksjonaliteten – ringing og tekstmeldinger.

En stor og god skjerm er et godt utgangspunkt for en underholdningsmobil, men hvordan gjør Ascend P1 det ellers?

På spillfronten er den iallfall ingen sinke. Huawei har selv lagt ved fullversjonen av spillet Riptide GP – et spill som krever mye av maskinvaren i telefonen.

Både Riptide GP og andre krevende spill kjører fint på telefonen, og tar seg godt ut på den store skjermen. Ascend P1 er altså et helt stuereint valg for deg som vil spille de nyeste spillene for Android-plattformen.

Knall musikktelefon

Det følger med et sett øreplugger med Ascend P1, men som for telefoner flest er kvaliteten på proppene her heller tvilsom. Erstatter du øreproppene som følger med med et litt bedre sett ørepropper blir lyden en helt annen.

Du bør dessuten være obs på at Ascend P1 spiller relativt lavt i veldig mange hodetelefoner, Koss Porta Pro inkludert. Den spiller tilstrekkelig høyt med enkelte store hodetelefoner, og den gir ikke fra seg vreng eller ulyder på maks volum.

Skal du være sikker på at lyden blir høy nok bør du altså gå for ørepropper, eller prøve hodetelefonene du skal bruke med Ascend P1 før du kjøper dem.

Ascend P1 har god lydkvalitet på hodetelefonutgangen. Huawei har lagt ved to musikkspillere, der den ene er den vanlige innebygde Android-spilleren, mens den andre heter Musikk+ og er litt annerledes.

Musikk+ har færre innstillinger enn den vanlige musikkappen, men til gjengjeld gir den deg tilgang på lydforbedringen Dolby Mobile, og en visning som lar deg velge låt rett fra filsystemet på telefonen. Å velge låt fra filsystemet heller enn å velge fra en oversikt åpner for at du selv kan organisere innholdet ditt i mapper, og spille en hel mappe om gangen.

Du kan selvfølgelig også opprette spillelister i begge spillerne, hvis du vil.

Dolby Mobile-funksjonen fant vi ikke fryktelig stor verdi i. Ved hjelp av en rekke ulike forhåndsinnstillinger kan den fremheve deler av lydbildet. Vi synes ikke den tilfører noe særlig til lydkvaliteten. Trenger du å justere lydprofilen er det bedre å bruke den vanlige musikkspilleren der du har en skikkelig equalizer.

Uansett hvilken av de to musikkspillerne du velger er Ascend P1 en utmerket musikktelefon, forutsatt at du velger ørepropper eller hodetelefoner som passer til telefonen.

Les testen av øreproppene ACS T15

God på video

Video er også viktig for underholdningsfaktoren. Ascend P1 spiller de fleste videoformater vi fôrer den med uten problemer. Det betyr at du ganske enkelt kan kopiere over videofilene dine til Ascend P1 uten å måtte bruke tid på å konvertere dem først.

Hvis filmen er utstyrt med lydspor i digital surround kan telefonen uten problemer dekode dette til stereo i hodetelefoner.

Video ser utmerket ut på den 4,3 tommer store AMOLED-skjermen, men om du føler for å se film på en større skjerm har Ascend P1 god støtte for det også.

I telefonen finner du nemlig en applikasjon som gir deg DLNA-støtte, for overføring av medieinnhold over trådløst nett. Hvis du ikke har en smart-TV eller noe annet som kan motta innhold over DLNA kan du også koble til telefonen med HDMI gjennom USB-kontakten på telefonen. Her er det standarden MHL som brukes.

Kamera

For en gangs skyld har Huawei puttet en god kamerabrikke inn i en telefon. Det merkes godt. Her blir bildene forholdsvis gode såvel i dårlig som i god belysning.

Bildene blir ikke veldig detaljerte, men skaleres de ned til vanlige bruksstørrelser er det ikke mye å utsette på dem. Vi merker oss også at Huawei har lagt ved sin egen kamera-applikasjon.

I applikasjonen kan du stille på så godt som alt du vil. Her er morofiltre for de som liker apper som Instagram og Fatbooth, og mer nyttige funksjoner som full frihet til å stille på eksponering, hvitbalanse og en mengde andre ting.

På videofronten noterer vi at telefonen støtter opptak i full HD-kvalitet. Vi synes også det er morsomt at moroeffektene fra fotodelen virker i sanntid under videoopptak.

Selve bildekvaliteten i videoopptakene blir god, men i full HD-kvalitet synes vi videoen hakker i overkant mye. Flyten blir langt bedre når vi skrur ned til halve oppløsningen, altså 720p.

Konklusjon

Den kinesiske telefonprodusenten Huawei har stort sett laget prisgunstige telefoner med middels spesifikasjoner. Huawei Ascend P1 er den første i en rekke virkelige kraftplugger fra produsenten, men duger den?

Det korte svaret er ja. Ascend P1 er en knallgod underholdningstelefon der det meste sitter som det skal.

God skjerm

Telefonen henter tydelig inspirasjon fra andre telefoner i utformingen, uten at vi synes det gjør noe særlig. Den er svært tynn, og har et fast bakdeksel. Her kan du ikke bytte batteri, men det er et kraftig batteri som sitter i telefonen fra før.

Skjermen er en Super-AMOLED-variant med 960 x 540 pikslers oppløsning. Dette er ikke best i klassen, men det er likevel ikke mange telefoner som har høyere oppløsning på samme skjermstørrelse.

Ascend P1 kommer med en fullverdig kontorpakke som du slipper å betale for å låse opp. Her finner du en god notatapplikasjon, og du finner også smarte sikkerhetsløsninger på telefonen.

Lite rot i menyene

Det er lite overflødig slagg i menyene her, og det er som regel kun én app for hvert gjøremål installert. Det betyr at du slipper å bla deg frem i skjerm etter skjerm med rot.

Unntaket fra regelen er musikkapplikasjonene. Det fins nemlig to av dem i Ascend P1. Hver av appene har noen egne muligheter som den andre ikke har, men med mindre du er veldig kravstor går det for det samme hvilken du velger.

God på underholdning

Til tross for at Ascend P1 har like elendige øreplugger som de fleste andre mobiler, er telefonen knallgod på musikk hvis du velger et annet sett øreplugger eller hodetelefoner.

Les testen av Starkey HF-2 formstøpte ørepropper

Heller ikke på videofronten har vi noe særlig å utsette på denne telefonen. Den spiller de fleste videoformater og den kan uten videre sende innholdet videre til storskjermen – enten trådløst over nettverket, eller via en overgang til HDMI.

Ascend P1 er også den første telefonen fra Huawei som stiller med et godt kamera. Vanligvis er innendørsbilder den største utfordringen til mobilkamera. Ascend P1 gjør det helt greit innendørs, men den imponerer aller mest i situasjoner med mye og vanskelig lys. Flere ganger har vi opplevd at Ascend P1 har klart seg i kraftig motlys, der både andre telefoner og kompaktkamera virkelig sliter.

Irriterende ordliste

Etter en såpass lysende merittliste er det på de grunnleggende funksjonene Ascend P1 har litt å hente. Ringing fungerer uten problemer og med god lydkvalitet i samtale. Men tastaturet Huawei har lagt inn på telefonen kunne vært bedre.

Vi plages av at ordlisten henger fast i ord på skjermen, slik at vi ikke kommer oss tilbake i meldingen for å rette på skrivefeil. I tillegg er hjemtasten veldig nært bunnen av skjermen. Det betyr at det er lett å gå ut av meldingsappen når du skal trykke på mellomromstasten.

Disse problemene kan til en viss grad løses ved å laste ned et alternativt tastatur til telefonen. Så sterk som telefonen ellers er hadde vi helst sett at også dette var på stell.

Alternativene

De fleste telefoner med tilsvarende eller bedre innmat starter på rundt 3500 kroner, altså er de vesentlig dyrere enn Huawei Ascend P1. Én av konkurrentene som kommer ganske nærme er imidlertid Sony Xperia P.

Xperia P har svært god og ekstremt lyssterk skjerm med samme oppløsning som skjermen i Ascend P1. Den er imidlertid litt mindre enn Huaweis telefon, og du må leve med en eldre Android-versjon en liten stund frem til Sony oppgraderer til Android 4.0.

Les testen av Sony Xperia P

Samsungs Galaxy Nexus er kanskje det skarpeste alternativet til Ascend P1. Den koster rundt 300 kroner mer enn Huaweis telefon, og gir deg en større skjerm med høyere oppløsning. Samtidig får du vel så kraftig innmat, og den siste versjonen av Android. Med Galaxy Nexus må du imidlertid klare deg uten støtte for minnekort.

Les testen av Samsung Galaxy Nexus

Les også
– De hadde bestemt seg på forhånd
annonse