Tek.no

Test HTC U11 Life

U11 Life byr på en uvanlig god kombinasjon av ytelse og design

Nyeste Android rett fra kilden og design som hermer etter toppmodellen.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
11 Feb 2018 14:30

Introduksjon til HTC U11 Life

HTC U11 Life er den rimeligste av telefonene som er delvis basert på fjorårets toppmodell fra mobilprodusenten, HTC U11. Den koster bare rundt 3300 kroner, og er utstyrt med helt ren Android. Eller nesten helt, da.

For telefonen har også et par triks med seg fra U11-serien. Du kan klemme på sidene av mobilen for å aktivere apper og funksjoner med Edge Sense. Og U Sonic-funksjonen, som lar telefonen gjøre støykansellering for de gode medfølgende hodetelefonene som er med også her.

Flott design til god pris

Det mest iøynefallende med U11 Life er nok designen. Den befinner seg i en prisklasse der utvalget består av kompromiss mellom ytelse og design. Dermed finner du enkelte andre like flotte telefoner som U11 Life i mobilhyllen, men mange av dem har nedprioritert ytelsen. Og det er i hvert fall ikke sikkert de er vanntette, slik U11 Life er.

Vår testutgave er den svarte varianten, og selv om U11 Life har plast og ikke glass på baksiden, har den den samme tendensen som de andre U11-modellene til å endre litt farge basert på lyset som treffer den. Den svarte grenser ofte mot blått.

At baksiden er i plast betyr at det er litt lettere å få riper i den, men det senker også sannsynligheten for at den knuser eller sprekker hvis den går i bakken. I uken telefonen har vært i test har den ikke samlet noen større riper i baksiden, selv om den har ligget i lomme med nøkler og andre telefoner.

Lynende rask

Googles apper står i fokus her, og hvis ikke HTCs Edge Sense-løsning kjører er telefonen lynende rask.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dette er en Android One-telefon, og derfor får den Android-oppdateringene sine rett fra Google, og har minimalt med utenomsnakk i menyene. Dette pleier normalt å bety svært kjappe og oppdaterte telefoner.

U11 Life skuffet litt med det samme. Den oppførte seg litt tregt og stoppet av og til opp. Det ser ut til å ha hengt sammen med Edge Sense-funksjonen, der en del av løsningen fortsatt er i Beta. Skrur man av Edge Sense går det meste lynende kjapt. Det er imidlertid litt synd at Edge Sense gjør ugagn med ytelsen, for funksjonen i seg selv er såpass nyttig at den gjerne skulle stått på.

Men det er altså bare en liten skyvebryter som avgjør om Edge Sense-funksjonen er her eller ikke. Og uten den er dette en telefon som omtrent gir Google Pixel-følelse i bruk.

Du slipper også hersens forhåndsinstallerte apper du ikke kan fjerne.

Kameraet hverken skuffer eller imponerer. Det tar stort sett de bildene du forventer at det skal ta, men sliter raskt om lyset dempes.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

At telefonen er utstyrt med støtte for hurtiglading uten at HTC reklamerer for det er et pluss. Det er lett å misforstå slikt, og det følger ikke med hurtiglader i esken her - bare en helt vanlig normalt rask «totimerslader». Men har du en kjapp Quick Charge-lader fra før kan du tyne ladetiden ned mot timen.

Helt greit kamera

Så HTC U11 Life innfrir altså på to av to fronter der konkurrentene, med noen unntak, vanligvis innfrir på én av dem. Men hva med kameraet? Det pleier også å være et sted der kompromissene skinner gjennom.

U11 Life er så rask, rimelig, tett og pen å se til at den får vårt anbefalt-stempel. Dessverre er ikke den blå utgaven du ser her enkelt tilgjengelig i Norge.
HTC

Strengt tatt klarer U11 Life seg helt greit her. Det 16 megapikslers kameraet tar helt greie bilder så lenge lyset er godt nok, og begynner ikke å få problemer før du faktisk lurer på om lyset er godt nok. De aller fleste resultatene fra denne telefonen blir godt brukbare.

Men ser du på lysfølsomhet og fokushastighet har det likevel ganske lang vei opp til toppmodellene. Spesielt halvgod innendørsbelysning gjør at bevegelsesuskarpheten spøker og det dukker opp litt mer støy i bildene. Omtrent samme historie kan fortelles om selfiekameraet, som forøvrig ikke har en mengde funksjoner men klarer seg med skjønnhetsmodus og panoramaselfie som smågodt attåt basisfunksjonene.

Sjekk bildene vi tok med HTC U11 Life på side to »

Til slutt

Summa summarum er det ikke annet å si om U11 Life enn at det er en veldig god telefon til en helt ålreit pris. Men hvis du synes den er treg rett ut av esken, prøv å skru av Edge Sense-funksjonen - for oss var det bare det som skulle til før den ble en skikkelig racer.

Det eneste vesentlige du ikke får i denne telefonen, er heldekkende og tilnærmet rammeløs skjerm. Det finnes et par alternativ i og rundt denne prisklassen nå, men få med helt ren og oppdatert Android ingen med en opplevd ytelse fullt så god som her.

Les også testen av Android One-telefonen Xiaomi Mi A1 »

Alternativer til HTC U11 Life

HTC U11 Life 32GB
9
Imponerende

HTC U11 Life 32GB

sitat"HTC U11 Life kombinerer design og ytelse som få andre telefoner."
 • Krysse av
  Lynrask med ren Android
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  Vanntett
 • Krysse av
  Helt ok kamera til prisen
 • Krysse av
  Plass for minnekort
 • Krysse av
  Android 8 og oppdateringer fra Google
 • Krysse av
  Støtte for hurtiglading*
 • Krysse av
  Edge Sense kan være nyttig*
 • Bytt
  Edge Sense gjør telefonen tregere
 • Bytt
  Hurtiglader følger ikke med (men reklameres heller ikke for)
 • Bytt
  USB-C-kontakten er i et hjørne av telefonen

Les også