Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Sleeping Dogs (PS3)

Bli sugd inn i Hong Kongs underverden

Nå kan du endelig være politi og røver samtidig.

[Gamer.no]: Dette er et sandkassespill med klare likhetstrekk til storspillet Grand Theft Auto IV. Du har en stor, levende verden å boltre deg i. Det er mafia involvert, damer som må dates, og en rekke oppdrag spredt rundt i byen med en variert grad av viktighet og underholdningsverdi.

Hovedpersonen i spillet heter Wei Shen. Han er opprinnelig født i Hong Kong, men familien hans emigrerte til USA når han var liten. Der gjorde han etter hvert karriere som spaner, og etter å ha reist tilbake til sin hjemby får han i oppdrag å infiltrere triadene, Hong Kongs svar på mafia.

Velskrevet historie

Etter en brokete utviklingstid sitter vi igjen med et produkt som har veldig mye bra for seg. Sleeping Dogs har klart å imponere meg i en sjanger der det de siste årene har kommet mange særdeles bra spill.

Den ene store positive delen av spillet som gjør at jeg er såpass begeistret, er historien. Den er velskrevet, og drives fram i passe tempo. Personene man møter, både på politi- og mafiasiden, er akkurat passe klisjefylte og interessante. Det er perfekt for settingen. Stemmeskuespillet er veldig bra, og er med å drive kvaliteten på spillet opp.

Det å følge Wei Shen der han faller dypere og dypere ned i sin egen påtatte rolle er spennende, og det at utvikleren har forsterket denne konflikten med erfaringspoengene er veldig smart. Det er et friskt pust i denne sjangeren, og her vi ser spillets store styrke.

Snill politi, slem politi

Det er i denne kampen mellom lovlydig politi og beinhard triademann det meste av spenningen og dynamikken ligger. Hovedpersonen balanserer mellom to ekstreme ytterpunkter i historien, og det å se hvordan det sliter på han på nært hold er spennende. Dette blir ytterligere forsterket gjennom de to ulike erfaringspoengene «Triad» og «Cop». Den brutale krigen innad i triadene står i sterk kontrast til oppdragene der du tar bilder av en kjæreste eller hjelper enn vilkårlig innbygger med en triviell handling.

Det relativt unge og ukjente spillselskapet Union Front Games har gjort et arbeid de kan være stolte av. De har laget et spill med en meget god historie, der små irritasjonsmomenter og feil blir glemt i det store bildet. Jeg ble sugd inn i Hong Kongs underverden, og satt mange lange kvelder og ventet spent på hva som kunne skje med Wei Shen rundt neste gatehjørnet.

Sleeping Dogs er enkelt og greit et solid spill, der du får mange timer med god underholdning.

Dom PS3: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Sleeping Dogs på Gamer.no »

Sleeping Dogs er i salg for PC, Xbox 360 og PlayStation 3 (testet).

annonse