Tek.no

Test Strong SRT8950 hybridmottaker

Vi har testet den nye dekoderen til RiksTV

Gir deg smarte løsninger på TV-en.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
21 Apr 2013 09:00

Introduksjon og oppkobling

Det er slutt på tiden da bare trengte en TV og en antenne før du kunne benke deg ned i sofaen på lørdagskvelden. Nå har du mange veier frem til en verden av underholdning, og hva du velger er stort sett opp til deg og dine behov. Likevel, det er én ting du må ha, nemlig en dekoder, selv om du bare skal se på NRK.

Dersom du ønsker det, og TV-en din støtter det, kan du til og med få dekoderdelen inn i en egen CAM-modul. En CAM-modul plasseres i et ledig spor i TV-en din. Med en slik CAM-modul på plass slipper du ekstra bokser, samtidig som du kan bruke TV-ens fjernkontroll til å bytte mellom kanaler.

Nå er det mulig å bruke en TV på flere måter, uten en dekoder, men om du skal se TV i tradisjonell forstand er en dekoder noe du må ha. Vi har sett på det nyeste tilbudet fra RiksTV, nemlig Strong SRT8950 hybridmottaker.

Nettverksbro må til, dersom du ikke har kablet nettverk i nærheten.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Krever kablet nettverk

Den nye dekoderen støtter blant annet RiksTVs underholdningsportal, Ekstra, men da trenger dekoderen tilgang på Internett. Det som er litt spesielt er at du ikke kan koble SRT8950 rett på ditt trådløse nettverk, nei, her er det frem med kablet nettverk. Grunnen til dette er at at RiksTV vil være sikker på at du får en god nok opplevelse av tilbudet.

Større enn Apple TV, men krever ekstern strøm.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Dersom du ikke har kablet nettverk tilgjengelig i nærheten av dekoderen din så har RiksTV en egen nettverksbro tilgjengelig, og det er denne vi har testet med. Denne pakken består av Jensen RT 200HD, som også kan utvides med flere mottakerdeler. Pakken koster 690 kroner ved kjøp av SRT8950 og er særdeles enkel å sette opp. Du kan gjerne sette opp egne nettverksbroer, men dette er i alle fall en løsning som fungerer ut av boksen.

Problemet med en nettverksbro er at det kommer enda to komponenter inn i anlegget ditt. Den ene boksen må du sette ved siden av ruteren din, eller et annet sted med kablet nettverk. Den andre boksen må du sette i nærheten av dekoderen, slik at disse kan kobles sammen med kabel.

Null støy

Vi synes det er en selvfølge at ulike bokser du putter i stereobenken skal være støyfrie, likevel er det flere som kommer med en kjølevifte. SRT8950 er heldigvis en enhet uten store kjølebehov, og kommer dermed uten vifte.

Diger transformator på strømkabelen.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

En ting som kan være til irritasjon er strømtilkoblingen. Transformatorbiten sitter sammen med pluggen du kjører inn i stikkontakten. Dette er relativt vanlig på mindre komponenter, men på noe så stort som SRT8950 hadde vi forventet bedre. Transformatoren tar stor plass, og gjør tilkoblingen litt mer tungvinn. Til sammenligning har et produkt som Apple TV en intern strømforsyning, til tross for at Apple TV er vesentlig mindre enn SRT8950.

Bli med over på neste side, så titter vi på hvordan det er å koble opp boksen og underholdningsportalen Ekstra »

Les også