Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy A3 (2016)

Samsung Galaxy A3 er ett av de beste kjøpene i sin prisklasse

Glass, metall og solid byggekvalitet.

Introduksjon

Det er i underkant av ett år siden vi testet den første versjonen av Samsung Galaxy A3. Vi ga da Samsung skryt for at de endelig hadde gått over til solide byggematerialer som glass og metall – og poengterte at byggekvaliteten i rimelige Galaxy A3 faktisk overgikk 2014-toppmodellene – som Galaxy S5.

Nå har 2016-versjonen av Galaxy A3 kommet – og vi har hatt gleden av å bruke telefonen en ukes tid. Vi er glade for å se at Samsung har valgt å fortsette å fokusere på solide byggematerialer også denne gangen.

Glass både foran og bak

Mens 2015-utgaven av Galaxy A3 hadde et unibody-design hvor både baksiden og sidene av telefonen var laget i metall, har den nye versjonen av A3 fått glass på baksiden.

Det er Corning Gorilla Glass 4 som er benyttet både foran skjermen og på baksiden av telefonen. Dette er et svært ripesikkert glass, men som med det meste av annet glass kan det knuse. Ved å ha glass både foran og bak har Samsung i prinsippet doblet risikoen for knust glass om du skulle miste telefonen i bakken. Glasset har også såkalt «oleofobisk» belegg, som gjør at det blir mindre fingermerker på telefonen – men den blir også veldig glatt.

Men uansett risiko for knusing – det ser virkelig lekkert ut med glass på baksiden, spesielt i kombinasjon med aluminiumsrammen rundt. Glasset foran og bak er såkalt «2,5D»-glass – som betyr at det er svakt rundet av i kantene. Dette i kombinasjon med at aluminiumskantene også er avrundet gjør at det ikke er noen skarpe kanter – og at telefonen føles bra i hånden.

God skjerm

Skjermen til Galaxy A3 er veldig god. Kurt Lekanger, Tek.no

Samsung har gjort skjermen bittelitt større siden forrige A3-versjon. Den er nå på 4,7 tommer mot 4,5 tommer tidligere. Samtidig er skjermoppløsningen økt fra 540 x 960 til 720 x 1280 punkter. Telefonen er imidlertid ikke mye større – den er faktisk bittelitt kortere i lengderetningen, og kun 4,4 millimeter bredere.

Super AMOLED-skjermen har topp bildekvalitet, med god fargemetning og skarpt og fint bilde.

Operativsystemet er Android 5.1.1 med Samsungs eget TouchWiz-grensesnitt på toppen. Forhåpentligvis blir telefonen oppdatert til Android 6.0 Marshmallow snart.

Brukervennligheten er utmerket, og Samsung har også ryddige og fine innstillingsmenyer.

Samsung Galaxy A3 (2016)
7
Bra

Samsung Galaxy A3 (2016)

Fordeler

 • Krysse av
  Fin design
 • Krysse av
  God byggekvalitet
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Ganske bra batteritid
 • Krysse av
  Plass til minnekort

Ting å tenke på

 • Bytt
  Litt svak ytelse
 • Bytt
  Glasset på baksiden gjør telefonen glatt
 • Bytt
  Ikke Android 6 ennå