Tek.no

Test Corsair Hydro H100

Spretter inn som et nytt førstevalg

Dette nye vannkjølingssettet fra Corsair vil friste mange.

8 Sept 2011 21:32

Introduksjon

Vannkjølingsett kan virkelig konkurrere med luftkjølerne på både ytelse, pris og støynivå. Det gjør markedet attraktivt for mange aktører, og produsent etter produsent blir med i kampen om kundene. For en liten stund siden slapp Corsair to nye sett, Hydro H80 og Hydro H100. Vi fikk begge inn til testing, der vi avga vår dom til H80 forrige uke.

Settet tilbød god ytelse og lavt støynivå, til en pris som kunne aksepteres i flere situasjoner.

Nå bærer turen til storebroren H100. Dette vannkjølingssettet er, i likhet med H80, lukket. Det kommer klart til bruk fra fabrikken. Du behøver ikke å trekke slanger eller fylle kjølevæske, alt er lagt klart for deg. De to settene benytter mer eller mindre den samme kjøleblokken, det er ved radiatoren den store forskjellen ligger.

H80 benytter en ekstra tykk radiator beregnet for én 120 mm bred vifte. For H100 er det imidlertid snakk om to vifteplasser, selv om tykkelsen er noe mindre. H100 skal i teorien tilby langt bedre ytelse, men prisen ligger bare en snau hundrelapp over lillebroren H80.

Bli med videre, så tar vi en nærmere kikk på denne vannkjøleren.

Takk til Corsair som sendte kjøleren til test.

Spesifikasjoner

Corsair har lagt ved sokkelfester for alt som er moderne på både AMD- og Intel-platformen. Har du et hovedkort som er merket med LGA eller AM, vil H80 passe. Sokkelstøtten inkluderer også Intels kommende LGA 2011-sokkel, for de nye Sandy Bridge E-prosessorene.

Settet er bare laget for å kjøle prosessoren og det er ikke mulig å utvide dette til andre komponenter slik som skjermkortet.

  • Pumpe og CPU-blokk kombinert
  • Lukket, ferdig fylt, system
  • Radiator: 240 x 120 x 27 mm
  • Vifter: Corsair CF125255H12A
  • Slanger: FEP
  • Sokkel: AM2, AM3, LGA 775, LGA 1156, LGA 1156, LGA 1366, LGA 2011
  • Materiale: Kobber, aluminium
  • Drivspenning: 12 V

I produktesken har Corsair lagt ved en detaljert manual som tar for seg monteringsprosessen, det eneste du behøver å gjøre er å skru det fast i kabinettet ditt og koble opp et par kabler. Store og gode bilder gjør det lett å skjønne hva som skal monteres hvor og når.

I pakken finner du alt du trenger. Monteringsmateriell ligger i en egen pose, sammen med nevnte manual. Det følger ikke med en egen vifteregulator, den sitter fastmontert i selve prosessorblokken. Videre finner vi også to ekstra lange kabler til viftene.

Bli med til neste side, så ser vi nærmere på hvordan du monterer H100 i kabinettet.