Til hovedinnhold
TestApper til mobil og nettbrett

Ukens utvalgte til Android, iOS og Windows Phone

Apper du må ha og apper du bør styre unna.

Shutterstock 118462969 / Peshkova

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Yelp

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis

Yelp er ingen app-knøtt. Tvert i mot er dette en populær app som brukes av mange også her til lands.

Yelp.

Yelp er ikke ulik Foursquare hva gjelder funksjonalitet, men er i praksis enda mer rettet mot mat og spisesteder.

Les testen av Foursquare her

Fyll magen

Apper som baserer seg på ulike former for interaksjon og deltagelse fra brukere er sjelden bedre enn brukermassen sin både hva gjelder kvalitet og kvantitet.

Nettopp dette er en av Yelps styrker. Brukermassen har nådd et nivå som gjør at du finner nyttige anmeldelser for de fleste spisesteder.

For å ikke hoppe helt bukk over hva Yelp faktisk er: Dette er en app som hjelper deg å finne attraksjoner – fortrinnsvis spisesteder – i nærheten.

Og istedenfor å måtte sette din lit til restaurantens reklame for seg selv eller sære matanmeldere, kan du se hva forskjellige brukere mener.

Du søker enkelt etter restaurantnavn eller type mat, og får listet opp aktuelle steder i nærheten (eller der du måtte ønske).

For de spesielt interesserte har Yelp også en funksjon kalt monokkel, som er en utvidet virkelighet-funksjon. Ved å holde telefonen opp ser du steder i nærheten dukke opp på mobilskjermen etterhvert som du beveger telefonen.

Selvsagt har du også de vanlige funksjonene som en sosial app bør ha: innsjekking, din egen profil, legge til venner og en chat-funksjon.

Yelp er svært enkel å bruke, og har et gjennomført grensesnitt.

Jepp, Yelp bør står høyt på lista neste gang du trenger hjelp til å velge restaurant.

Det er derfor ikke uten grunn at vi også har gitt Yelp gode skussmål tidligere.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Kind of Fishy

Ukens kuriøse:

Kind of Fishy

Format: iPhone og Android
Pris: 7,-

Flere ganger har vi tenkt at nå har vi nådd toppen av sære apper, og at det umulig kan finnes noen enda særere der ute.

Kind of Fishy.

Gang på gang viser det seg at vi tar feil.

Fisk laget av drivved

Joda, denne appen er fisk laget av drivved.

Akvariums-apper finnes det flere av, men en app som denne hvor "fiskene" er laget av bilder av ekte drivved, har vi ikke sett tidligere.

Her er en annen særing »

Appen er (selvsagt) en del av et kunstprosjekt, men at den er kuriøs, det er helt sikkert.

Noe annet som også er kuriøst, er at denne appen faktisk koster 7 kroner.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

FashEngage

Styr unna denne:

FashEngage

Format: iPhone
Pris: Gratis

Hvem drømmer vel ikke om sin egen, private catwalk eller stylist? Bare velg anledning, så skal jeg si deg hva du skal ha på deg – og ikke minst; hvor det kan handles. Ooooh. Er FashEngage revolusjonen som nettkjøpmennene der ute har ventet på?

2013-09-03 23.

Rosa for kidza

Neida! Pikselert og strukket grafikk. Kjip design krydret med magenta. Ved registrering er den siste alderskategorien man kan velge 40 pluss (hallo lissom! De over 40 trenger vel ikke fashion de, vel).

Appen retter seg tydelig inn mot jenter godt under 20 år rent designmessig. På den positive siden, når man velger antrekk til sin avatar så føles det litt som å leke med Barbie.

Utsolgt, utsolgt – eller 404

Nå man så har fått mæshet opp et antrekk, så skal det handles. Dette gjøres ved åpning av vanlig nettleservindu på mobilen. Antrekkene kan ikke kjøpes samlet, da alt kun er lenker inn til produktsider på for eksempel gap.com eller H&M.

Vi hadde foretrukket en mer elegant og integrert løsning, i det minste at pris og navn på forhandler kunne vises i appen før nettvinduet spretter opp. Enda verre er det at absolutt alle varene vi testet var utsolgt hos forhandler. Og nevnte vi at hver gang appen åpnes må man logge seg på på nytt? Isj.

Summa summarum

FashEngage kunne vært den ultimate appen for alle Norges rosabloggere og nettshoppere. Dessverre er det i stedet et ambisiøst prosjekt som feiler så til de grader. Ta deg heller en tur på din lokale Fretex i stedet. Mer miljøvennlig er det også.

Last ned til iPhone »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Ukens mobilspill

Ukens spill

Asphalt 8

Format: Android, iPhone, iPad
Pris: 7 kroner

Asphalt 8.

Asphalt 8 er ikke et realistisk bilspill. Det er ikke en simulasjon, og prøver heller ikke å være det. Til gjengjeld er det innmari moro, og et av de mest underholdende bilspillene jeg har spilt i dette formatet.

Spillet har en enspillerdel, samt muligheten for å kjøre mot andre over nett. I enspillerdelen får du en rekke ulike utfordringer på mange forskjellige baner. Dette kan være alt fra et helt vanlig løp, til løp der målet er å presse andre av banen før de gjør det mot deg. Variasjonen er god, og gjør at spillet ikke blir monotont og repeterende.

Det finnes litt ulike måter å styre bilen din på. Du styrer ved å vri telefonen den ene eller andre veien. Her kan du styre følsomheten, slik at alle kan finne det som fungerer best for seg selv. Farten kan du la spillet styre automatisk eller du kan trykke på en knapp for å øke farten. Det finnes også en nitro, som gir deg fartsøkning om du trykker på skjermen til rett tid. Etter kort tid sitter kontrollene godt, og du kjører avgårde som om du skulle vært Schumacher selv.

Grafikken i spillet er god, men på ingen måte blant det beste på mobilen. Banedesignet er variert og meget bra, med mange morsomme og utfodrende veier du må kjøre.

Useriøs, lite realistisk og veldig morsom bilkjøring i Asphalt 8, et av de mest underholdende bilspillene i lommeformat.

Last ned til iOS »
Last ned til Android »

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Se også Amobils oversikter over essensielle mobilapper:

annonse