Tek.no

Test Razer Naga 2012-Edition

Denne musen gir deg tommelgymnastikk

Vi tester MMO-spillernes våte drøm, med tolv tommelknapper.

Niklas Plikk, Hardware.no
Niklas Plikk
11 Sept 2012 06:00

[Hardware.no]: Selv om Razer Naga 2012-Edition har mange fine funksjoner å by på, som godt materialbruk, nøyaktig laser og utbyttbart grep for bedre ergonomi, er det ingen tvil om at fokuset egentlig ligger på de tolv tommelknappene. Det store spørsmålet de fleste stiller seg er nok "er det vits i?", og "er det noe jeg får bruk for?". La oss svare med et rungende kanskje.

Ypperlig for MMO-spillere

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Naga-serien til Razer er uten tvil en nisjemus, og er spesialdesignet nettopp for de som vil ha haugevis av knapper tilgjengelig, slik at hver eneste egenskap, makro og gjenstand er tilgjengelig med ett trykk, med én hånd. For å mestre et MMO-spill og komme til nye høyder krever det ofte at du har stålkontroll over alle egenskapene dine, og Naga-musen er laget for nettopp dette. Og det klarer den utmerket.

Spiller du ikke MMO-spill, eller ikke føler du trenger 17 knapper på musen, skal du vite at Razer Naga 2012-Edition fortsatt er en knakende god spillmus. Den er veldig godt å holde i, og selv om den kan virke litt stor ut på skrivepulten din, ser den ganske lekker ut.

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Den har ikke like kraftig lasersensor som andre konkurrenter på markedet, som for eksempel Gigabyte Aivia Krypton eller CM Storm Sentinel Advance II, men 5600 DPI bør likevel være godt nok for de aller, aller fleste.

Den utbyttbare høyresiden av musen gjør den også svært fleksibel, og kan brukes av de fleste høyrehendte. Har du et ønske om å bruke alle de tolv tommelknappene kan du imidlertid bare glemme å bruke et "klo-grep", da tommelen trenger mye spillerom for å kunne rekke alle knappene raskt nok.

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Ganske dyr

For oss, som bare en sjelden gang er innom MMO-spill, er Razer Naga fortsatt en svært god mus. Ja, det er kanskje litt for mye av det gode, og vi trenger ikke 17 knapper, men den fungerer fortsatt svært godt til alle de andre spillene vi testet den i også. Den er imidlertid et godt hakk dyrere enn de fleste andre spillmus på markedet, og når det er et såpass spesifikt nisjeprodukt er det vanskelig å gi den en generell anbefaling.

Er du interessert i MMO-spill og bruker mye tid i en virtuell verden er det imidlertid liten tvil om hvilken mus du bør kjøpe. Razer har lenge visst hvordan de skal lage en skikkelig spillmus, og Razer Naga 2012-Edition er intet unntak.

Er du bare ute etter en god spillmus, og ikke bare en MMO-mus, finnes det mange gode alternativer. Blant de siste vi har testet kan vi for eksempel peke deg i retning av Roccat Savu, som er en herlig liten sak med god ergonomi. CM Storm Sentinel Advance II er også et særdeles godt valg for den som vil ha "alt".

+  Ekstremt programmerbar
+  God programvare
+  Utbyttbar høyreplate
+  Responsiv og nøyaktig
+  Behagelig ergonomi


-  Dyr
-  Blir fort møkkete på sidene

Vil du vite mer?
Les hele testen av Razer Naga 2012-Edition på Hardware.no »

Les også
Dette er en mus
Les også
Musa som holder hånda svettefri
Les også
Sjekk ut den trådløse musehansken
Les også
Denne musa lades ved å bruke den
Les også
Hva tror du disse hattene gjør?
Les også
Denne musematten slites ikke ut
Les også
Hanske styrer PC-en
annonse

Les også