Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Logitech G700

Introduksjon

Det er ikke mange ukene siden vi testet tastaturet Logitech G510, et fullblods spilltastatur med en noe stiv pris. Samtidig som vi fikk inn dette tastaturet til test, kom også spillmusen G700, fra samme produsent. Det er denne musen vi i dag skal ta en nærmere kikk på.

Logitech skal her presentere det ypperste innenfor kategorien spillmus, men i trådløs versjon. Dette har lenge vært en nesten uhørt greie for entusiastene, men vi ser for oss at teknologien nå er på det stadiet hvor slikt faktisk fungerer godt nok. All lading skjer via en solid USB-kabel, og da kan musen samtidig brukes som en hvilken som helst annen kablet mus.

Pekeren benytter en lasersensor for å registrere bevegelsene dine, og oppløsningen her er på hele 5700 DPI. Videre kommer musen med 13 makroknapper og en ganske spesielt rullehjul. Følg med oss videre, så setter vi enheten på prøve!

Takk til Logitech som sendte produktet til test

annonse
Logitech G700I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no

Spesifikasjoner

  • Overføringsteknologi: Trådløs / Kabel
  • Ledningslengde: 1,5 m
  • Grensesnitt: USB 2.0
  • Bevegelsesdeteksjonsteknologi: Lasersensor
  • Antall knapper: 13 (inkl. musehjul)
  • Bevegelsesoppløsning: 5700 DPI
  • USB-oppdateringsfrekvens: 1000 Hz
  • For hånd: Høyre
  • Egenskaper: Følsomhetsjustering

Musepekeren leveres i en helt normal og noe innviklet innpakning. Om du skal kjøpe dette produktet i en fysisk butikk, er det godt å se at du kan kjenne på musens grove form før du eventuelt bestemmer deg. Alternativt er det alltid lurt å ta en tur til et utsalgssted for å se hvor godt den ligger i hånden.

Dette er i all hovedsak en trådløs enhet, men en godt festet USB-ladekabel gjør at den også fungerer nesten like godt som en kablet enhet. Det følger også med en forlengerkabel for den trådløse mottakeren, med en liten bordplasseringskloss i enden, slik at du kan ha mottakeren nærmere musen. Som alltid er dette en plug-and-play-enhet, men vi anbefaler at du installerer programvaren for å få fullt utbytte av produktet. Vi skal snakke mer om dette senere.

annonse
Logitech G700I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no

Bruk, ergonomi og design

Det raske førsteinntrykket vi får av G700 er at den er lett, glir glatt over forskjellige overflater og at den ligger relativt godt i hånden. Logitec har uten tvil klemt inn mange funksjonknapper, og flere av disse er ikke gode bare for spilleren.

Ergonomien er slettes ikke dum, den lille pukkelryggen gjør at håndflaten hviler godt på musen. Vi må derimot trekke frem at vi virkelig savner understøtte for både ring- og lillefingeren. En rekke andre spillmus på markedet har dette, og fra vårt ståsted er slikt definitivt mer behagelig. G700 er kun beregnet for høyrehånden.

Rullehjulet Logitech her presenterer er virkelig en genial sak. Via en mekanisk bryter, den som er nærmest rullehjulet, bytter du mellom forskjellige rulleformer. Med knappen i ytterste posisjon ruller hjulet helt fritt og meget glatt. Dytter du knappen ned, ruller hjulet i solide trinn. Du kan dermed veksle mellom de to mulighetene, alt etter hva du selv ønsker.

Det er nesten litt deilig å se en spillmus som ikke er opplyst på alle kanter. Det eneste vi finner av lys er tre små indikatorer på siden, som i forskjellige farger og kombinasjoner indikerer forskjellige modus og følsomheten.

G700 har store og brede glideflater som støter musen helt ypperlig uansett hvilken vei du beveger deg, og hvor du legger press på selve musen. Selve vekten på musen er etter vår mening helt perfekt, men objektivt sett skjønner vi at ikke alle liker det vi vil omtale som en middels tung mus. Det er tross alt ikke mange gram som gjør utslag, men et justerbart vektsystem hadde uten tvil vært en fordel.

Det medfølgende oppladbare batteriet(2000 mAh), lades via USB-porten på maskinen din. Har du en slik port som gir ut strøm selv om maskinen din er avslått, er det hendig å bruke denne. Du kan derimot lade musen selv om den er i bruk, ved å koble til kabelen. Den store fordelen her er at det ikke er en vanlig USB-kabel, men en tilpasset plasthette gjør at kabelen sitter virkelig godt i musen. Selv om du en sjelden gang må lade musen, man du bruke den som en kablet enhet, noe som fungerer helt ypperlig. Musen har forøvrig også en av/på-bryter, bruker du denne aktivt øker du brukstiden betraktelig.

Vi har testet musen på en rekke ulike overflater, bl.a. på en Corepad, Qpad XL, lakkert trebord, glass, teppegulv og stoff av mikrofiber og diverse andre materialer. Som alltid fungerer ikke pekeren på rent glass, men sandblåste overflater går helt fint. På de musemattene vi hadde inne opplevde vi ingen spesielle problemer eller ulemper. Musen glir glatt og fint, selv med kabelen tilkoblet.

Da vi først fikk G700 i hendene, var vi litt bekymret for at det ville være vanskelig å skille de fire makroknappene på venstresiden fra hverandre under bruk. Det er derimot ikke et problem, de stikker godt ut av pekeren med store mellomrom, og det tar ikke lange tiden for tommelen å skjønne hva som er hva. Det som derimot er et større problem, er at de to nederste knappene er veldig nære tommelens hvilested. Gjør du en rask bevegelse til høyre, kan du fort komme til skade å trykke på en av disse. Som standard er de programmert som frem- og tilbake-knapper.

G700 har blitt teset i en rekke spill, blant annet Half life-serien, Call of Duty Modern Warfare 2 og Battlefield Bad Company 2. Musen responderer uten tvil både raskt og presist, selv om det nå er snakk om en trådløs enhet. På disse punktene vil vi på ingen måte rakke ned på G700, for her gjør den alt riktig. Men, de to punktene vi har nevnt tidligere forblir det eneste negative. Man trykker fort på sideknappene uten å mene det, og vi skulle gjerne hatt litt mer støtte på ring- og lillefingeren.

annonse
Logitech G700I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no

Programvare

De funksjonene som sitter forhåndsprogrammert i musen, slik som frem og tilbakeknappene fungerer selv uten Logitechs programvare. Men, når du først kjøper en mus i denne pris- og funksjonsklassen er det helt nødvendig å installere dette. Det følger ikke med en egen CD, programvaren finner du på denne siden.

Hovedmenyen som møter deg ser du avbildet over. Her har du en meget enkel og forståelig tilgang til å endre på de viktigste funksjonene. Du kan sette opp forskjellige profiler, og du kan velge om disse skal lagres på maskinen eller musen. Det er også moro å se at du kan sette individuelle følsomheter på X- og Y-aksen, noe som er kjekt i en rekke spill.

Med hele 13 makroknappewr spredd utover pekeren, er det godt å se at programmeringen av disse er meget enkel og oversiktlig. Du kan gi tastene direkte funksjoner, snarveier eller mer avanserte makrofunksjoner via programmet du ser avbildet over.

Programvaren gir deg også informasjon om signalstyrken, samt batterinivået. Om du ønsker kan du også sette opp en varsling for når det er på tide å koble til laderen.

annonse
Logitech G700I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no

Konklusjon

Det er godt å se at trådløse mus nå er mer eller mindre like stabile og gode som de tradisjonelle typene med kabel. Logitech viser definitivt muskler, og vi vil uten problem definere G700 som kongen av de trådløse musene. Samtidig må vi trekke en todelt konklusjon. Dette er en meget god spillmus, definitivt den beste trådløse, men det er ikke den absolutt beste spillmusen slik vi ser det.

G700 glir glatt og perfekt over alle aktuelle overflater. Etter vår erfaring responderer den raskt og meget presist, uten noen form for glipp ett eneste sted i testperioden. Den kommer ikke med justerbare vekter, noe som definitivt burde vært på plass, men vi liker uansett originalvekten meget godt.

Rullehjulet var en liten detalj vi likte spesielt godt. Ved hjelp av en liten knapp kan du veksle mellom at dette skal rulle fritt og glatt, eller at det skal rulle på solide steg. Denne valgmuligheten er rett og slett helt genial, da kan man velge alt etter hvilket program eller spill man benytter. Videre kommer musen med et hav av lett tilgjengelige funksjonsknapper. Via programvare kan du sette disse til å gjøre nesten hva du vil.

På den negative siden henger vi oss opp i at du fort vekk kan treffe to av disse funksjonsknappene uten å mene det. De ligger veldig nære tommelens hvileposisjon, og ved raske bevegelser mot høyre kom vi til skade for å trykke på disse litt for ofte. Samtidig savner vi virkelig mer støtte under peke- og lillefingeren.

Logitec G700 koster omtrent 750 kroner. Dette er uten tvil i overkant mye for en spillmus. Er du ute etter en knakende god og trådløs spillmus, er dette det soleklare valget. Men, er du ute etter en knakende god spillmus finnes det en rekke andre billigere og bedre valg. Vi vil heller anbefale Ace of Sweden Edge 320 og Mionix Naos 5000, selv om disse er kablet. Men, skal du absolutt ha det trådløs, er G700 et klart valg.

+ Knakende god trådløs mus
+ Presis og responsiv
+ Genialt rullehjul
+ Internminne
+ God design
+ God og oversiktlig programvare


- Mangler støtte på ring- og lillefingeren
- Pris

annonse
Logitech G700I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Les også
Logitech lanserer sofamus
Les også
Ny spillemus lansert
Les også
Avduker berøringsmus
Les også
Mus med flerberøring
Les også
Logitech G510
Les også
Handshoemouse
Les også
Ace of Sweden Edge 3200
Les også
Mionix Naos 5000
Mer om
annonse