Test

Sony KDL-40EX720

3D-TV-er kom for fullt på markedet i 2010. Ulempen var at prisen på skjermene var stive, da teknologien i all hovedsak var forbeholdt toppmodellene til de forskjellige produsentene.

Vi har testet både Panasonics nye 3D-plasma og Samsungs designbombe, og begge har imponert med knakende god bildekvalitet – spesielt på 3D. Prislappen for disse derimot, den er fortsatt for høy for mange.

Sony KDL-40EX720 leverer deg generelt bra bildekvalitet, spesielt for prisen du betaler.

Bra 3D-kvalitet

Sortnivået til skjermen er bra, selv om det mangler litt for å tukte for eksempel Panasonics nye plasmamodell, GT30. Spesielt gir EX720 deg bra 3D-kvalitet for pengene, der crosstalk, fenomenet som gjør at bildet oppleves dobbelt, er betraktelig bedre enn fjorårets LCD-skjermer.

Bildekvalitet i HD.

Samtidig er fargene godt mettet, men trenger du trenger å justere hvitbalansen i menyen på TV-en før fargene er riktige. For ut av esken er bildet kjølig og har et blåstikk i fargene. EX720 leverer gode og skarpe bilder i både SD- og HD-kvalitet, men noe av detaljene blir borte når scenene i bildet blir mørke.

Internett-video

Videre har EX720 blitt utstyrt med mye tilleggsfunksjoner. Du har mulighet til å bruke selskapets nye videofunksjon, Bravia Internett-video, til å søke opp og spille av videoklipp fra flere leverandører. For eksempel Eurosport, YouTube og Dailymotion.

Bravia Internett-video.

EX720 har også mulighet for bruk mot Facebook og Twitter, der du blant annet kan chatte med vennene dine samtidig som du ser på film eller nyhetene. Skjermen har også fått en innebygget nettleser, dog støtter den ikke flash, funksjonen som viser deg dynamisk innhold som for eksempel skiftende reklame eller video.

Rent og enkelt

Designen på skjermen er rent og enkelt, der rammen nede på skjermen imiterer børstet aluminium. Foten er helt firkanten og kan dreies noen grader til hver side, men er litt vinglete når du dreier på skjermen.

Alt i alt får du mye for pengene med Sonys nye EX720-modell, med generell høy bildekvalitet og bra med interaktive muligheter. Derfor får den et Mye for pengene-stempel fra oss.

Finn beste pris på Sony KDL-40EX720 her

+ Bra 3D-kvalitet
+ Rask bildebehandling
+ Stilrent design
+ Nettleser
+ Mulighet for opptak
+ Mye for pengene


- Vinglete fot
- Klumpete fjernkontroll
- Tilkoblingene står ut fra bakveggen
- Hvitfargene har et blåstikk fra fabrikk

Alternativer

Vi har ikke testet noen 2011-modeller som faller under samme prisklasse enda, men ønsker du det beste 3D-bildet vi har testet så langt, burde du ta en titt på Panasonic TX-P50GT30.

Er du heller ute etter den beste nåværende designen og har 24 000 kroner klare til å brukes, er utvilsomt Samsung UE55D8005 den stiligste flatskjermen vi har testet.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony KDL-40EX720 på Audiovisuelt.no.

Les også
1,6 millioner TV-er kan ta fyr
Les også
LG 42LW550W: Nå kan hele venneflokken se 3D
Les også
Panasonic TX-L42E30: Vi tester TX-L42E30
Les også
LG 42PW450
Les også
Champions League-finalen vises på storskjerm i 3D
Les også
Samsung UE55D8005
Les også
Samsungs Smart TV-er får 3D-spill
Les også
Panasonic TX-P50GT30
Les også
Verdens største 3D-LCD-TV
Les også
Lei av å se filmer i 3D?
Les også
Bang & Olufsen slipper eksklusiv mega-3D-TV
Les også
Lanserer nye super-TV-er
Les også
TV-Skolen: Slik kobler du PC-en til flatskjermen
annonse