Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSennheiser G4me One og G4me Zero

Dette er to særdeles gode hodesett for spill

Likevel er det ett av dem vi liker bedre enn det andre.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Innledning og oppkobling

Sennheiser er et av de virkelig store lydmerkene, og produktene derfra høster stor anerkjennelse. De er sjelden blant de aller rimeligste, men som ofte ellers er det en viss sammenheng mellom hva du betaler og hva du faktisk får.

Denne gangen er det to hodesett som skal under lupen, der begge tilhører Sennheisers G4me-serie. Modellene vi skal titte på heter henholdsvis Sennheiser G4me Zero og Sennheiser G4me One, og de to er både veldig like, men samtidig veldig forskjellige.

Hovedforskjellen ligger konstruksjonen, for mens Zero er et lukket hodesett myntet på et liv på farten er One åpne og best egnet til bruk hjemme foran datamaskinen.

Zero egner seg til et liv på farten.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Høy plastfaktor

Begge hodesettene kommer i hvit utførelse, med detaljer i svart og rød metallic. De finnes også i svart for dem som foretrekker det. Den åpenbare forskjellen mellom Zero og One er lett å se, for der One har en serie med luftspalter på hver av øreklokkene er disse på Zero tettet igjen med gummipakninger.

I tillegg er det slik at Zero kommer med puter i en eller annen form for syntetisk skinnimitasjon, mens One kommer med velurputer. Disse to faktorene gjør at Zero holder mye bedre på lyden, og heller ikke slipper inn så mye av bakgrunnslydene.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

For å understreke at Zero er valget for dem som er mye på farten har hodesettet i tillegg hengsler rett over øreklokkene slik at settet kan bli virkelig kompakt. På toppen av det hele følger det med et eget etui som beskytter hodesettet under transport.

På avstand ser hodesettene ganske stilige ut, men når man kommer nærmere kan det være lett å henge seg opp i materialvalgene. Her er det blank hardplast som gjelder, og siden det er litt for mange billige produkter som sverger til det samme får vi litt negative assosiasjoner.

På venstre klokke er det et lite volumratt, som gir deg muligheten til å finjustere på lyden direkte. Den gjør ikke så mye ut av seg, noe som er fint til hverdags, men ikke så kjekt i kampens hete.

One er best vei skrivebordet hjemme.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Mikrofonen fremstår som veldig solid og skikkelig gjennomført. Den lar seg lett justere opp og ned, og i øvre stilling blir mikrofonen automatisk deaktivert.

Ledningen er av den lange og gode sorten, faktisk hele tre meter. Denne har fått et vevet strømpe, noe som kan være kilde til litt irritasjon. Det som til tider kan skje er at det skapes friksjonsstøy når kabelen blir trukket over klær når du beveger deg, og at denne støyen forplanter seg videre til selve øreklokkene. Noen enser ikke dette, mens andre irriterer seg grønne.

Sennheiser G4ME ZERO
8
Meget bra
Anbefalt

Sennheiser G4ME ZERO

8
Meget bra

Fordeler

 • +
  Skikkelig trøkk og snert i lyden
 • +
  Relativt komfortable
 • +
  God mikrofon

Ting å tenke på

 • Litt kostbare
 • Vevet strømpe kan skape friksjonsstøy
Sennheiser G4ME ONE
9
Imponerende
Anbefalt

Sennheiser G4ME ONE

9
Imponerende

Fordeler

 • +
  Flott lyd
 • +
  Høy grad av komfort
 • +
  Meget god mikrofon

Ting å tenke på

 • Kanskje litt kostbare

Lyd og konklusjon

Undertegnede har stort sett mest sansen for åpne hodesett og deilige velurputer. Dermed var det G4me One som fikk æren av å være første hodesett ut. For å gjøre en lang historie kort var dette særdeles nært perfekt.

Ørene har godt med plass, og elementet ligger såpass dypt i klokkene at det heller ikke er noe stort problem at øret treffer selve elementet heller.

G4me One sitter overraskende løst på skallen, og er blant de aller mest behagelige vi har vært borti. Likevel kunne de kanskje vært enda litt løsere, men det er omtrent det eneste vi har å plukke på.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Zero er som alle andre hodesett med tilsvarende puter noe klamme. Likevel er de bedre enn veldig mange andre, ettersom disse føles som de sitter enda litt løsere enn One. De sitter rett og slett veldig bra.

Lydmessig har begge settene flott stereoperspektiv og dybde, fin åpenhet og detaljer, men her er det litt å gå på. Her er det liv og røre i bassen, samtidig som også resten av lydbildet henger med.

Zero gir deg en litt mer tyngde i bassen, samtidig sørger den lukkede konstruksjonen for et mer trykkende lydbilde. Det vi savner på begge to er en litt med «crispy» bass, men det er noe vi kan overleve uten. Dette er tross alt et spillhodesett.

I snikespill som Hitman Absolution er lyden og stemningen usedvanlig bra. Den litt trykkende stemningen passer som hånd i hanske med den litt inneklemte lyden som vi finner i Zero. Samtidig smeller det bra når det skjer noe, og de andre lydeffektene kommer veldig bra frem.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Vi dro også en tur innom Watch Dogs, som har både fartsfylte elementer så vel som rene snikeoppdrag. Lyden er en viktig del av stemningen her, og med Zero fikk vi faktisk en liten aha-opplevelse, det var rett og slett mye bra stemning å hente, og musikken var et kapittel for seg selv.

I litt mer fartsfylte spill som Titanfall og Battlefield 4 er det egentlig sjelden vi har tid til å stoppe opp for å høre på lyden. Vi ble nødt til å sette lyden litt ned i forhold til de andre spillene, for det ble rett og slett for slitsomt å få så mye smell og effekter på ørene til enhver tid.

Mikrofonen er noe av det beste vi har vært borti når det gjelder hodesett. Den sitter på en veldig stiv bøyle, som deaktiverer mikrofonen når du bøyer den opp. Denne forsvinner ikke vekk over tid slik vi ofte opplever med rimeligere modeller, men holder seg i god posisjon i forhold til munnen time etter time. Et stort pluss at det er lett å drikke fra flasker mens mikrofonen er rett foran munnen.

Lydmessig er mikrofonen veldig god, og undertegnede fikk flere ganger tilbakemelding fra lagkamerater om at lyden var klarere enn på lenge.

Det er dog en ting som irriterer oss en del, spesielt på Zero, nemlig den potensielle friksjonsstøyen vi nevnte på forrige side. Har du en vevet kabelstrømpe rundt hodetelefonkabelen kan det skape en del friksjonsstøy, og det merket vi spesielt godt ved bruk av grovvevde klær. En myk t-skjorte er ikke noe problem å ha på seg, men har du en grovvevd piquet kommer kabelen borti kragen veldig ofte.

Bra kjøp

Som du nok skjønner ut fra det som er skrevet til nå, er det ikke mye å sette fingeren på. Om du vil ha kortvarianten av konklusjonen er det bare å kjøpe i vei, for dette blir en anbefaling.

Sennheiser har nemlig med disse to hodesettene produsert et par skikkelig godprodukter for spilleren. Her er det duket for timesvis med spilling, og om du blir sliten er det ikke på grunn av hodetelefonene. Disse leverer varene hele tiden, og blir aldri ubehagelige. Bortsett fra kanskje Zero, som blir hakket klamme for undertegnede – men så har jeg ei heller hår på skallen.

Begge hodesettene prises til rundt 2000 kroner. Det er i og for seg mange penger, men spiller du en del er dette hodesett som du kan ha glede av i mange år, og således føler vi ikke at prisen blir så alt for hakkendes gal. Selv om de kunne vært rimeligere har vi fremdeles ingen problemer med å anbefale dem.

Hvorvidt det er Zero eller One som er best for deg vet du best selv, vi holder en knapp på One. Grunnen til det er de mer behagelige putene og det litt mer beherskede lydbildet.

Er du ute etter et billig hodesett som spiller bra?
Sjekk ut dette hodesettet fra Func »

Sennheiser G4ME ZERO
8
Meget bra
Anbefalt

Sennheiser G4ME ZERO

8
Meget bra

Fordeler

 • +
  Skikkelig trøkk og snert i lyden
 • +
  Relativt komfortable
 • +
  God mikrofon

Ting å tenke på

 • Litt kostbare
 • Vevet strømpe kan skape friksjonsstøy
Sennheiser G4ME ONE
9
Imponerende
Anbefalt

Sennheiser G4ME ONE

9
Imponerende

Fordeler

 • +
  Flott lyd
 • +
  Høy grad av komfort
 • +
  Meget god mikrofon

Ting å tenke på

 • Kanskje litt kostbare
annonse