Til hovedinnhold
TestUkens utvalgte apper til Android, iOS og Windows Phone

Se ukens utvalgte apper

Apper du må ha og apper du bør styre unna.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten. Denne uken har vi testet tre ulike trygghetsapper.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

bSafe

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Dagene blir kortere, og selv på tur hjem fra jobb kan det nå være stummende mørkt. Av og til lurer det farer i buskene, og selvsagt finnes det en app som hjelper deg.

bSafe er appen som skal gjøre hjemveien trygg.

Målgruppen til bSafe er nok først og fremt kvinner, men også menn (og barn) kan føle seg utrygge til tider, så denne appen kan brukes av alle.

Sjekk ut dise østrogenbombene av noen apper

Du går aldri alene

bSafe er en app som lar deg sende en melding til utvalgte kontakter dersom du er i fare. Du må selv sende meldingen ved å trykke på en stor, rød knapp midt i appen.

Litt av poenget er dermed at du må ha appen fremme i situasjoner hvor du føler deg utrygg.

Mottakeren får en melding som sier at du har løst ut alarmen, og ikke minst din posisjon. I meldingen er det en direkte lenke til posisjonen, slik at mottakere bare kan klikke og med en gang se på kartet hvor du befinner deg.

bSafe har også noen mer forebyggende funksjoner. En funksjon, som du må betale for å bruke, er den som lar andre følge med på hvor du går. Dermed kan andre passe på at du kommer helt frem. Betalingsversjonen har også videoopptak og lydalarm dersom du utløser alarmen.

Videre har du en funksjon for såkalte falske anrop. Det vil si at du kan be telefonen simulere et innkommende anrop slik at du slipper ut av en pinlig eller kjedelig situasjon.

Hvis du bare vil gi beskjed til noen hvor du er, kan du også sende posisjonen din uten å utløse alarmen.

bSafe skal etter sigende lansere en ny versjon av appen sin, men i mellomtiden fungerer denne utmerket til sitt bruk.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Find Start

Ukens kuriøse:

Find Start

Format: iPhone
Pris: 14,-

Noen ganger er det ikke at veien hjem er utrygg, men det å finne veien selv som er utfordringen.

Find Start gjør akkurat det den sier at den skal gjøre, nemlig finner veien tilbake til start.

Superenkel

Find Start må sies å være en superenkel app. Faktisk så er den så enkel at vi ikke umiddelbart skjønte at det var det ene store bildet midt på skjermen vi skulle trykke på for å finne veien tilbake.

Find Start fungerer slik at du tar et bilde og lagrer posisjonen din ved startstedet. Når turen er over, går du inn i appen og trykker på bildet av startstedet ditt. Appen vil da lede seg tilbake til start.

Appen har også noen andre sikkerhetsfunksjoner, som lydalarm og muligheten til å sende posisjonen din til noen andre. Find Start kan også hente ut geomerking fra bildene din for å finne tilbake til start i tilfelle du glemmer å lagre posisjonen din når du starter.

Dette er en app som er svært enkel og bruk og som har et delikat design. Hvis din innebyde GPS ikke alltid er til å stole på kan dette altså være appen for deg.

Last ned til iPhone »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Follow Me home

Styr unna denne:

Follow Me Home

Format: Android
Pris: Abonnement

Follow Me Home er i utgangspunktet en slags utvidet versjon av appen bSafe, som vi anbefaler tidligere i denne artikkelen. Dessverre får Follow Me Home oss til å sette kaffen i vrangstrupen allerede før vi har begynt å bruke den.

Snur i døra

I likhet med bSafe krever også Follow Me Home registrering, noe som er greit nok.

Dessverre er registreringen tungvint og lite delikat. Ikke minst er det negativt for brukeropplevelsen at du hopper ut av appen og til en nettside for å registrere deg.

Når du har registrert deg kommer du til et skjermbilde hvor de forskjellige abonnementsalternativene er listet opp. Dessverre var visningen av alternativene ikke lesbar på vår telefon, og allerede her hadde vi hoppet av. Vi pleier ikke kjøpe noe uten at vi vet hva det er og hva det kostet.

Hvis du trosser dårlig brukergrensesnitt og bruker appen, så har den noen funksjoner.

Her finner du stort sett de samme funksjonene som bSafe, men du har også en viktig funksjon i at du kan varsle en alarmsentral dersom du er i en nødsituasjon. Praktisk dersom det er midt på natten og du er usikker på hvor mye dine venner egentlig kan hjelpe deg akkurat der og da.

Når førsteinntrykket er så dårlig som det Follow Me Home gir, så hjelper det lite. Vi følger Follow Me Home rett til døra.

Last ned til Android »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Ukens mobilspill

Ukens mobilspill:

Naargh!

Format: Windows Phone
Pris: Gratis

Naarhgh! er et av de mest frustrerende spillene jeg noengang har spilt. Jeg har ved flere anledninger vært noen små millisekunder fra å pælme min kjære telefon i veggen.

Heldigvis har jeg rukket å puste ut, samtidig som den intense følelsen av å slå min egen toppscore har hindret meg i å smadre telefonen i fillebiter.

Her skal du trykke på hodeskaller som tømmes for rødfarge. Du må rekke å trykke på alle før tiden er ute for å komme til neste nivå.

Hele prosessen kompliseres ved at det også finnes hodeskaller du ikke skal trykke på, da er det nemlig game over med en gang.

Den visuelle stilen er tegneserieaktig, og fungerer godt til formålet. Dette er derimot ikke et spill der hverken lyd eller grafikk har all verdens å si. Det er den hektiske, rive-seg-i-håret frustrerende jakten på neste toppscore, samtidig som man prøver å ikke koke over i prosessen.

Enkel, ukomplisert moro som passer utmerket til korte spilløkter.

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

Få også med deg app-guidene fra de forrige ukene:

annonse