Tek.no

Test Ukens utvalgte apper til Android, iOS og Windows Phone

Se ukens utvalgte apper

Apper du må ha og apper du bør styre unna.

Shutterstock / 159667562
10 Nov 2013 10:00

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten. Denne uken har vi testet tre ulike trygghetsapper.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

bSafe

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Dagene blir kortere, og selv på tur hjem fra jobb kan det nå være stummende mørkt. Av og til lurer det farer i buskene, og selvsagt finnes det en app som hjelper deg.

bSafe er appen som skal gjøre hjemveien trygg.

Målgruppen til bSafe er nok først og fremt kvinner, men også menn (og barn) kan føle seg utrygge til tider, så denne appen kan brukes av alle.

Sjekk ut dise østrogenbombene av noen apper

Du går aldri alene

bSafe er en app som lar deg sende en melding til utvalgte kontakter dersom du er i fare. Du må selv sende meldingen ved å trykke på en stor, rød knapp midt i appen.

Litt av poenget er dermed at du må ha appen fremme i situasjoner hvor du føler deg utrygg.

Mottakeren får en melding som sier at du har løst ut alarmen, og ikke minst din posisjon. I meldingen er det en direkte lenke til posisjonen, slik at mottakere bare kan klikke og med en gang se på kartet hvor du befinner deg.

bSafe har også noen mer forebyggende funksjoner. En funksjon, som du må betale for å bruke, er den som lar andre følge med på hvor du går. Dermed kan andre passe på at du kommer helt frem. Betalingsversjonen har også videoopptak og lydalarm dersom du utløser alarmen.

Videre har du en funksjon for såkalte falske anrop. Det vil si at du kan be telefonen simulere et innkommende anrop slik at du slipper ut av en pinlig eller kjedelig situasjon.

Hvis du bare vil gi beskjed til noen hvor du er, kan du også sende posisjonen din uten å utløse alarmen.

bSafe skal etter sigende lansere en ny versjon av appen sin, men i mellomtiden fungerer denne utmerket til sitt bruk.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Les også