Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus PadFone Infinity

Luksusutgaven av PadFone imponerer

Her får du mobil og nettbrett i ett.

Design, skjerm og menyer

Asus Padfone Infinity. Foto: Sander Dyrop, Amobil.no
Baksiden er laget i børstet aluminium. Foto: Sander Dyrop, Amobil.no
Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

PadFone Infinity er luksusutgaven av PadFone 2, en mobiltelefon som med et enkelt håndgrep kan gjøres om til nettbrett.

Da Asus lanserte den første versjonen av PadFone kunne den gjøres om ikke bare til nettbrett, men også til PC med fullt tastatur. Tastaturet ble droppet fra PadFone 2, og mangler også på PadFone Infinity. Vi savner det egentlig ikke.

Infinity-modellen av PadFone har mange likheter med PadFone 2, men Asus har valgt enda kraftigere maskinvare i tillegg til at det er et enda mer eksklusivt materialvalg.

Mens baksiden av PadFone 2 var laget i plast, er det nå brukt det Asus kaller "aerospace-grade aluminium". Dette gjelder selve telefonen, nettbrettet er fortsatt i et gummiaktig plastmateriale. Men vi synes de nye materialene gjør at telefonen og nettbrettet ser mye mer eksklusivt og robust ut enn PadFone 2.

Vekten på både telefonen og nettbrettet er noen få gram høyere enn på PadFone 2 – men forskjellen er såpass liten at du neppe merker det.

Høyere skjermoppløsning

Størrelsen på skjermen er økt fra 4,7 til 5,0 tommer, samtidig som skjermoppløsningen også er økt fra 720 x 1280 til 1080 x 1920 punkter – det vil si Full HD (1080p). Når telefonen settes inn i nettbrettdokkingen brukes en oppløsning på 1200 x 1920 punkter.

Skjermen på PadFone Infinity virket sylskarp, og ikke minst veldig lyssterk. Skjermteknologien er av typen Super IPS+, og den skal ha Sharps såkalte IGZO-teknologi som skal gi enda bedre bildekvalitet blant annet ved å gjøre bildepunktene mindre og lavere strømforbruk med samme lysstyrke. I likhet med PadFone 2 har du en såkalt utendørsmodus, som skal gi en ekstra boost i lysstyrken (400 NITS). Glasset er for øvrig av typen Corning Gorilla Glass 2, som betyr at det er forholdsvis ripesikkert.

Smart nettbrett-modus

For å endre modus fra telefon til nettbrett, er det bare å skyve telefonen ned i et spor på baksiden av nettbrettet. Det er telefonen som er "hjernen" i løsningen, nettbrettet er med andre ord bare en ekstraskjerm til telefonen.

Når du dokker mobilen i nettbrettet øker oppløsningen fra 1920 x 1080 til 1920 x 1200 punkter. Vekslingen går ganske raskt. Skulle telefonen ringe mens du bruker nettbrettet, kan du ta telefonen ved å trekke telefonen ut av nettbrettet.

Noen apper støtter veksling av skjermoppløsning, slik at du kan fortsette i appen når du tar mobilen ut eller setter den inn i nettbrettet. Da vil det dukke opp ekstra menyer og brukergrensesnittet vil tilpasse seg den større skjermstørrelsen på nettbrettet.

Programvare

Fra denne menyen kan du starte opp apper som flyter fritt oppå andre apper.

Nettbrettet kommer med Android 4.1.2 Jelly Bean. Asus har ikke gjort så veldig mange tilpasninger oppå standard Android, men det følger med en del Asus-spesifikke applikasjoner. Du får blant annet med programmer for å lage fotoalbum, en SuperNote-app for å ta notater, samt Polaris Office for å åpne og redigere dokumenter i Microsoft Office-format. Vi skal gå nærmere inn på disse på neste side.

Du kan ha flere apper oppe samtidig på skjermen samtidig, som flyter oppå andre apper på skjermbildet. Trykker du på en liten knapp nederst til venstre på skjermen får du opp en menylinje med en rekke apper som støtter denne funksjonen. Når du starter opp en app, for eksempel en nettleser eller en videofremviser, kan app-vinduet flyttes rundt på skjermen og skaleres etter ønske. Vi synes denne funksjonen fungerte veldig godt, og vi liker at du har mulighet til å ha flere enn to apper oppe samtidig – noe som er en begrensning på nettbrett som Samsung Galaxy Note 10.1.

I telefonesken

  • Asus PadFone Infinity
  • Lader (USB-kontakt)
  • USB-kabel
  • Ørepropper
  • Verktøy for SIM-luke
  • Dokumentasjon

I Padfone Station-esken er det kun nettbrett og dokumentasjon.