Tek.no

Test Asus Zenbook UX31E

Lekker, lett og leken bærbar

Asus' første Ultrabook tar opp kampen mot MacBook Air.

15 Des 2011 21:20

Innledning

Da Asus annonserte sine to Zenbook-maskiner i høst var det nok kjærlighet ved første blikk foran en og annen dataskjerm over det ganske land. Det skal også innrømmes at vi her på huset også har trommet fingrene på pulten i påvente av et testeksemplar.

For deg som ikke helt har fått det med deg er Asus Zenbook en såkalt Ultrabook – en tynn og lett bærbar. Spesifikasjonene er bestemt av Intel, og går i hovedsak på at den skal være god nok, tynn nok, lett nok og rimelig nok til å konkurrere med Apples MacBook Air.

Dagens ultrabooks er egentlig bare i startgropa, men vi har selvfølgelig håp om noen gode modeller likevel.

Vårt testobjekt denne gangen går under den fulle betegnelsen Asus UX31E-RY012V, og er med unntak av Apples MacBook Air 11" den første ultrabooken vi tester.

Med tanke på utseende, design og i det hele tatt poenget med ultrabooks blir det naturligvis klin umulig å ikke sette Asus Zenbook UX31E opp mot en like stor MacBook Air.

UX31E er hakket tykkere og hakket tyngre, men ikke nok til at det betyr noe i praksis. Og tar vi spesifikasjonene i nærmere øyesyn er det ingen tvil om at denne Zenbooken er det bedre valget. Skjermen har høyere oppløsning og prosessoren er kraftigere enn det vi finner på inngangsmodellen av en 13-tommers MacBook Air, som dessuten koster 1300 kroner mer.

Med UX31E følger også et oppbevaringsfutteral, VGA-adapter og USB til LAN-adapter, noe du eventuelt må kjøpe i tillegg for en MacBook.

Men er Asus UX31E en bedre datamaskin? Følg med, når vi tar Zenbook i nærmere øyesyn.

Takk til Asus for lån av datamaskinen.

Les også