Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony Vaio Duo 11

Denne hybriden prøver på to ting – og bommer

Sony får faktisk til svært lite.

Innledning

Grensen mellom tradisjonelle bærbare datamaskiner og rene brettvarianter blir stadig mindre, og vi har i tillegg fått noen interessante hybridmodeller. For kort tid siden fikk vi teste Acer Iconia W510, der skjermen lar seg klipse av tastaturdelen, og så kan den benyttes som et vanlig nettbrett.

En annen type laptop/nettbrett-hybrid er Vaio Duo 11 fra Sony. Denne fikk vi en sniktitt på allerede i fjor høst, og nå har vi endelig fått tatt en grundig kikk i mer kontrollerte former.

To ting på en gang

Navnet Vaio Duo 11 forteller oss at denne datamaskinen har en 11,6-tommers skjerm, og at den prøver å fylle en dobbeltrolle. Dette er knyttet til måten skjermen er festet på – i stedet for det tradisjonelle hengselet, tar du i stedet tak i skjermens bakkant og vipper den mot deg. Dette betyr at skjermen alltid vender opp, og således kan brukes som bærbar med tastatur eller nettbrett med muskler, alt etter lyst og behov.

Ettersom datamaskinen er utstyrt med berøringsskjerm, har den naturligvis også Windows 8, som har full støtte for bruk av fingre i tillegg til tradisjonelle inputmetoder.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Spesifikasjoner -
Maskinvare -
Prosessor Intel Core i5-3317U (1,7 GHz, 3 MB cache, 2 kjerner, 4 tråder)
Harddisk 128 GB SSD
Skjerm 11,6 tommer Berøringsfølsom 1920 x 1080 pikslers oppløsning Reflekterende konstrastbelegg
Optisk enhet N/A
Trådløs tilkobling 802.11a/b/g/n WiFi Bluetooth NFC (Near field communication) Intel WiDi GPS
Batteri 4960 mAh
Annet -
Størrelse 1,9 cm tykk
Vekt Datamaskin: 1,28 kg Strømforsyning: 300 gram
Pris Priser starter på omtrent 8500 kroner Testeksemplaret koster omtrent 11 000 kroner i butikk

Sony Vaio Duo 11 finnes i flere konfigurasjoner, og det kan være litt å spare på å konfigurere den selv hos Sonys hjemmesider.

Vårt testeksemplar hadde fått prosessoren Intel Core i5-3317U, som vi også finner i en rekke ultrabooker. Det er altså en bærbar med litt krefter, noe som gjør den mer allsidig enn den Atom-utstyrte Acer Iconia W510.

Et annet punkt der Sonyen skiller seg fra de fleste andre små bærbare er skjermen. Den har nemlig IPS-panel med Full HD, altså 1920 x 1080 piksler. I tillegg er den ekstra velutstyrt når det kommer til trådløse teknologier.

Men dette merkes da også på prisen. Vaio Duo koster omtrent det samme som en god tradisjonell ultrabook, altså over det dobbelte av den nevnte Iconia W510.

På neste side ser vi nærmere på datamaskinen >>>

Takk til Sony for lånet av Vaioen.