Tek.no

Test Sony Vaio Duo 11

Denne hybriden prøver på to ting – og bommer

Sony får faktisk til svært lite.

Vegar Jansen, Hardware.no
6 Feb 2013 18:30

Innledning

Grensen mellom tradisjonelle bærbare datamaskiner og rene brettvarianter blir stadig mindre, og vi har i tillegg fått noen interessante hybridmodeller. For kort tid siden fikk vi teste Acer Iconia W510, der skjermen lar seg klipse av tastaturdelen, og så kan den benyttes som et vanlig nettbrett.

En annen type laptop/nettbrett-hybrid er Vaio Duo 11 fra Sony. Denne fikk vi en sniktitt på allerede i fjor høst, og nå har vi endelig fått tatt en grundig kikk i mer kontrollerte former.

To ting på en gang

Navnet Vaio Duo 11 forteller oss at denne datamaskinen har en 11,6-tommers skjerm, og at den prøver å fylle en dobbeltrolle. Dette er knyttet til måten skjermen er festet på – i stedet for det tradisjonelle hengselet, tar du i stedet tak i skjermens bakkant og vipper den mot deg. Dette betyr at skjermen alltid vender opp, og således kan brukes som bærbar med tastatur eller nettbrett med muskler, alt etter lyst og behov.

Ettersom datamaskinen er utstyrt med berøringsskjerm, har den naturligvis også Windows 8, som har full støtte for bruk av fingre i tillegg til tradisjonelle inputmetoder.

Sony Vaio Duo 11 finnes i flere konfigurasjoner, og det kan være litt å spare på å konfigurere den selv hos Sonys hjemmesider.

Vårt testeksemplar hadde fått prosessoren Intel Core i5-3317U, som vi også finner i en rekke ultrabooker. Det er altså en bærbar med litt krefter, noe som gjør den mer allsidig enn den Atom-utstyrte Acer Iconia W510.

Et annet punkt der Sonyen skiller seg fra de fleste andre små bærbare er skjermen. Den har nemlig IPS-panel med Full HD, altså 1920 x 1080 piksler. I tillegg er den ekstra velutstyrt når det kommer til trådløse teknologier.

Men dette merkes da også på prisen. Vaio Duo koster omtrent det samme som en god tradisjonell ultrabook, altså over det dobbelte av den nevnte Iconia W510.

På neste side ser vi nærmere på datamaskinen >>>

Takk til Sony for lånet av Vaioen.