TestMotorola Moto Z2 Play

En av de mest spesielle telefonene på markedet

Men kan Motorola Moto Z2 Play beholde nisjen sin?

Kort om Motorola Moto Z2 Play

Motorola har hatt sterk medvind i lang tid, med en rekke gode modeller over en periode på flere år. Spesielt gjelder dette G-serien, der vi har blitt kraftig imponert av både Moto G4 Play, Moto G4 Plus, Moto G5 og Moto G5 Plus.

Denne gangen er det imidlertid en annen modellserie som skal til pers, representert av den splitter nye Motorola Moto Z2 Play.

Dette er oppfølgeren til Moto Z Play, som debuterte som billigvarianten av den toppspesifiserte Moto Z i fjor. Og jammen viste den seg ikke å være bedre enn toppmodellen, attpåtil!

Dermed er forventningene våre til Moto Z2 Play naturligvis hevet noe, spesielt tatt i betraktning at markedet siden den gang har hardnet til enda et par hakk. Har Moto Z2 Play det som skal til for å være verdt dine hardt ervervede kronasjer?

Ser enda bedre ut – men utseendet har sin pris

Vel, utseendet har telefonen i alle fall med seg. Her har Motorola gjort en solid jobb med å raffinere og konsolidere det som allerede i fjor var et ganske gjennomført stykke telefon, med enda bedre byggekvalitet og bedre finish.

På baksiden har man redesignet de magnetiske kontaktene for modulene man kan bygge på, og det hele ser et par knepp lekrere ut nå enn da. Hele baksiden er for øvrig i ett stykke metall, som er omkranset av et slags omsluttende antennebånd som løper langs hele utsiden. Rammen er i likhet med baksiden matt, kun brutt av blankfreste kanter langsmed utsidene.

Resultatet er lekkert, og selv om vi kanskje synes kameratuten stikker litt vel langt ut fra kroppen på telefonen er også dette en lekker sak å se til med sin tykke, blankfreste ring og runde design.

Den store styrken er på kamerasiden

Så er det da også på kamerasiden vi virkelig finner Moto Z2 Play sin store styrke. Her har man funnet plass til samme kameraopplegg som i den strålende Moto G5 Plus, hvilket betyr 12 megapiksler med svært lyssterk f/1.7-optikk og Dual Pixel-systemet vi kjenner fra blant annet Samsungs toppmodeller.

Z2 Play er ikke vanntett, men elektronikken er dekket av et vannavstøtende nanobelegg. Dermed skal den tåle en sprut..
Kameraet er godt.

I tillegg har Motorola utstyrt Z2 Play med laserfokus, og i kombinasjon med Dual Pixel-systemet leverer kameraet stort sett både skarpe, detaljerte og relativt støyfrie bilder. Dog, komprimeringen er et par knepp hardere enn i eksempelvis Samsungs modeller, men det merkes best i dårlig lys – og her skinner Z2 Play ganske greit i utgangspunktet.

Telefonen trives rett og slett mye bedre i dunkle omgivelser enn mye annet i samme prisklasse, og leverer jevnt over mer detaljer og bedre bilder lengre ut på kvelden enn de fleste andre kan skryte på seg.

Frontkameraet har man ikke prioritert i like stor grad, men også det er dugelig bra – og det har en egen totoneblits!

Upåklagelig ytelse og super skjerm

AMOLED tilfører noe ekstra.

Videre er også ytelsen ett av Motorolas satsingsområder, og her har man virkelig lagt seg i selen de siste årene. Du skal være godt rutinert i Android-verdenen for å merke forskjell på opplevd ytelse i en mellomklassemodell fra Motorola og en hvilken som helst toppmodell der ute – her er rett og slett selskapet helt suverene.

Rykk og napp er fullstendig fraværende, og det vi opplevde av ventetid ved lasting av apper og lignende var så marginalt at vi knapt ville kalt det merkbart. Kun i lasting av enkelte tunge spill vil du merke at det tross alt er en Snapdragon 626 som surrer på innsiden.

Skjermmessig snakker vi heller ikke om noen nedgradering fra toppmodellnivå. Panelet er av den farge- og kontrastglade Super AMOLED-typen, og med 1 920 x 1 080 piksler spredt utover 5,5 tommer er det også rimelig skarpt. Til mellomklassemodell å være er det uansett helt upåklagelig.

Legg også til at fingeravtrykksleseren er lynrask og presis, så har du en ganske god totalpakke. Skjønt, den kan være litt vanskelig å nå for de småhendte av oss...

Her får du inn både to SIM-kort og et minnekort samtidig.

Men for guds skyld – ikke kutt i batterikapasiteten!

Moto Z2 Play er stort sett en oppgradering over fjoråret – men ikke på batterisiden. Her har man kuttet i batteriet for å høvle en ekstra millimeter av tykkelsen, og vi må helt ærlig innrømme at vi ikke forstår prioriteringen.

Batteritiden er under ingen omstendighet problematisk, men den er heller ikke direkte romslig, slik den var i fjor. Du kommer ikke lenger unna med å ikke lade hver natt, og du må passe mer på hva du bruker telefonen til. Synd, spesielt når dette var ett av hovedpunktene vi trakk frem som gledelig i fjor.

Av mer praktisk arv, kan vi nevne at man har videreført løsningen med mulighet for både to samtidige SIM-kort og samtidig også minnekort. Dette er faktisk ikke hverdagskost i dyre modeller, men heller noe man ser i relativt rimelige telefoner...

Konklusjon – Motorola kannibaliserer seg selv med gode modeller

...noe som bringer oss over på Z2 Play sitt største problem: prisen.

Vi liker telefonen. Svært godt, faktisk. Men som vi også tidligere har påpekt, så er selskapet sin egen verste fiende – de har rett og slett så mange gode modeller på markedet at det blir vanskelig å si hvilken som er best.

Moto G5 Plus er Moto Z2 Plays verste fiende....

Da er det også litt problematisk at Moto Z2 Play ligner så sterkt på den allerede fantastiske Motorola Moto G5 Plus. De to deler nesten samme prosessor, den samme, uslåelige og lynkjappe brukeropplevelsen og – ikke minst – kameraet.

Nå får du ikke AMOLED-skjerm eller modul-løsningen i Moto G5 Plus, og ei heller et like gjennomført design. Men det er neimen ikke langt unna heller. Så er heller ikke Motorola de eneste som har kurante modeller i dette prissjiktet. Moto Z2 Play koster fra omtrent 4 300 kroner, og da er det mye fint å velge i. Modul-løsningen kan heller ikke påstås å være et særlig sterkt salgspunkt, all den tid modulene er så lite meningsfylte som de er per i dag.

Uavhengig av hva konkurrentene koster, så er uansett konklusjonen vår at Motorola stadig har en veldig god telefon i Moto Z2 Play, som har fått viktige oppgraderinger fra i fjor (og noe dårligere batteritid). Men at Moto G5 Plus eller andre, konkurrende telefoner kan være mer for pengene, det er vi ganske sikre på.

Anbefalte alternativer:

Bedre mobil til samme pris

Huawei Honor 9 64GB

Til omtrent nøyaktig samme pris som Z2 Play kan du også få Honor-seriens toppmodell, Honor 9. Her får du et dobbelt kamera, enda heftigere ytelse, fingeravtrykksleser og et svært lekkert design. Men ren Android, det får du definitivt ikke – Huawei har et tungt grensesnitt på toppen.

Heldekkende skjerm og heftigere på alle fronter

LG G6

fra 4352:-

LGs fantastiske toppmodell LG G6 har nå falt til omtrent samme pris som Z2 Play, og fremstår som et soleklart bedre valg om du vil ha heftigst mulig telefon for pengene. Skjermen er dessuten nesten heldekkende, designet i glass og metall lekkert og kameraene svært kapable. Også er telefonen støtsikker og vanntett!

Motorolas oppgraderte budsjettmodell

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Det soleklare førstevalget om du vil bruke mindre enn 3 000 på ny mobil. Kameraet er det samme som i Z2 Play, og også her får du metalldesign, samme heftige ytelse, fingeravtrykksleser og sprutsikring. Kort sagt: kan du klare deg uten moduler og AMOLED-skjerm, er dette et bedre valg.

Motorola Moto Z2 Play 64GB
7.5
Bra

Motorola Moto Z2 Play 64GB

sitat"Moto Z2 Play er stort sett bedre enn forgjengeren, men fremstår mindre prisgunstig."

Fordeler

 • Krysse av
  Tvilling-SIM, minnekort, 64 GB lagring
 • Krysse av
  Grei batteritid
 • Krysse av
  God Super AMOLED-skjerm
 • Krysse av
  Velbygget og tynn
 • Krysse av
  Svært god opplevd ytelse
 • Krysse av
  Mulighet for bruk av moduler
 • Krysse av
  Svært godt kamera
 • Krysse av
  Sprutsikker
 • Krysse av
  Ren Android

Ting å tenke på

 • Bytt
  Modulene blir (fortsatt) for tykke til å gi mening
 • Bytt
  Ikke lenger imponerende batteritid
 • Bytt
  Stor kameratut
 • Bytt
  Ikke like prisgunstig som før
annonse
Motorola Moto Z2 Play Dual 64GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager