Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestMotorola Moto Z2 Play

En av de mest spesielle telefonene på markedet

Men kan Motorola Moto Z2 Play beholde nisjen sin?

Kort om Motorola Moto Z2 Play

Motorola har hatt sterk medvind i lang tid, med en rekke gode modeller over en periode på flere år. Spesielt gjelder dette G-serien, der vi har blitt kraftig imponert av både Moto G4 Play, Moto G4 Plus, Moto G5 og Moto G5 Plus.

Denne gangen er det imidlertid en annen modellserie som skal til pers, representert av den splitter nye Motorola Moto Z2 Play.

Dette er oppfølgeren til Moto Z Play, som debuterte som billigvarianten av den toppspesifiserte Moto Z i fjor. Og jammen viste den seg ikke å være bedre enn toppmodellen, attpåtil!

Dermed er forventningene våre til Moto Z2 Play naturligvis hevet noe, spesielt tatt i betraktning at markedet siden den gang har hardnet til enda et par hakk. Har Moto Z2 Play det som skal til for å være verdt dine hardt ervervede kronasjer?

Ser enda bedre ut – men utseendet har sin pris

Vel, utseendet har telefonen i alle fall med seg. Her har Motorola gjort en solid jobb med å raffinere og konsolidere det som allerede i fjor var et ganske gjennomført stykke telefon, med enda bedre byggekvalitet og bedre finish.

På baksiden har man redesignet de magnetiske kontaktene for modulene man kan bygge på, og det hele ser et par knepp lekrere ut nå enn da. Hele baksiden er for øvrig i ett stykke metall, som er omkranset av et slags omsluttende antennebånd som løper langs hele utsiden. Rammen er i likhet med baksiden matt, kun brutt av blankfreste kanter langsmed utsidene.

Resultatet er lekkert, og selv om vi kanskje synes kameratuten stikker litt vel langt ut fra kroppen på telefonen er også dette en lekker sak å se til med sin tykke, blankfreste ring og runde design.

Den store styrken er på kamerasiden

Så er det da også på kamerasiden vi virkelig finner Moto Z2 Play sin store styrke. Her har man funnet plass til samme kameraopplegg som i den strålende Moto G5 Plus, hvilket betyr 12 megapiksler med svært lyssterk f/1.7-optikk og Dual Pixel-systemet vi kjenner fra blant annet Samsungs toppmodeller.

Z2 Play er ikke vanntett, men elektronikken er dekket av et vannavstøtende nanobelegg. Dermed skal den tåle en sprut..
Kameraet er godt.

I tillegg har Motorola utstyrt Z2 Play med laserfokus, og i kombinasjon med Dual Pixel-systemet leverer kameraet stort sett både skarpe, detaljerte og relativt støyfrie bilder. Dog, komprimeringen er et par knepp hardere enn i eksempelvis Samsungs modeller, men det merkes best i dårlig lys – og her skinner Z2 Play ganske greit i utgangspunktet.

Telefonen trives rett og slett mye bedre i dunkle omgivelser enn mye annet i samme prisklasse, og leverer jevnt over mer detaljer og bedre bilder lengre ut på kvelden enn de fleste andre kan skryte på seg.

Frontkameraet har man ikke prioritert i like stor grad, men også det er dugelig bra – og det har en egen totoneblits!

Upåklagelig ytelse og super skjerm

AMOLED tilfører noe ekstra.

Videre er også ytelsen ett av Motorolas satsingsområder, og her har man virkelig lagt seg i selen de siste årene. Du skal være godt rutinert i Android-verdenen for å merke forskjell på opplevd ytelse i en mellomklassemodell fra Motorola og en hvilken som helst toppmodell der ute – her er rett og slett selskapet helt suverene.

Rykk og napp er fullstendig fraværende, og det vi opplevde av ventetid ved lasting av apper og lignende var så marginalt at vi knapt ville kalt det merkbart. Kun i lasting av enkelte tunge spill vil du merke at det tross alt er en Snapdragon 626 som surrer på innsiden.

Skjermmessig snakker vi heller ikke om noen nedgradering fra toppmodellnivå. Panelet er av den farge- og kontrastglade Super AMOLED-typen, og med 1 920 x 1 080 piksler spredt utover 5,5 tommer er det også rimelig skarpt. Til mellomklassemodell å være er det uansett helt upåklagelig.

Legg også til at fingeravtrykksleseren er lynrask og presis, så har du en ganske god totalpakke. Skjønt, den kan være litt vanskelig å nå for de småhendte av oss...

Her får du inn både to SIM-kort og et minnekort samtidig.

Men for guds skyld – ikke kutt i batterikapasiteten!

Moto Z2 Play er stort sett en oppgradering over fjoråret – men ikke på batterisiden. Her har man kuttet i batteriet for å høvle en ekstra millimeter av tykkelsen, og vi må helt ærlig innrømme at vi ikke forstår prioriteringen.

Batteritiden er under ingen omstendighet problematisk, men den er heller ikke direkte romslig, slik den var i fjor. Du kommer ikke lenger unna med å ikke lade hver natt, og du må passe mer på hva du bruker telefonen til. Synd, spesielt når dette var ett av hovedpunktene vi trakk frem som gledelig i fjor.

Av mer praktisk arv, kan vi nevne at man har videreført løsningen med mulighet for både to samtidige SIM-kort og samtidig også minnekort. Dette er faktisk ikke hverdagskost i dyre modeller, men heller noe man ser i relativt rimelige telefoner...

Konklusjon – Motorola kannibaliserer seg selv med gode modeller

...noe som bringer oss over på Z2 Play sitt største problem: prisen.

Vi liker telefonen. Svært godt, faktisk. Men som vi også tidligere har påpekt, så er selskapet sin egen verste fiende – de har rett og slett så mange gode modeller på markedet at det blir vanskelig å si hvilken som er best.

Moto G5 Plus er Moto Z2 Plays verste fiende....

Da er det også litt problematisk at Moto Z2 Play ligner så sterkt på den allerede fantastiske Motorola Moto G5 Plus. De to deler nesten samme prosessor, den samme, uslåelige og lynkjappe brukeropplevelsen og – ikke minst – kameraet.

Nå får du ikke AMOLED-skjerm eller modul-løsningen i Moto G5 Plus, og ei heller et like gjennomført design. Men det er neimen ikke langt unna heller. Så er heller ikke Motorola de eneste som har kurante modeller i dette prissjiktet. Moto Z2 Play koster fra omtrent 4 300 kroner, og da er det mye fint å velge i. Modul-løsningen kan heller ikke påstås å være et særlig sterkt salgspunkt, all den tid modulene er så lite meningsfylte som de er per i dag.

Uavhengig av hva konkurrentene koster, så er uansett konklusjonen vår at Motorola stadig har en veldig god telefon i Moto Z2 Play, som har fått viktige oppgraderinger fra i fjor (og noe dårligere batteritid). Men at Moto G5 Plus eller andre, konkurrende telefoner kan være mer for pengene, det er vi ganske sikre på.

Anbefalte alternativer:

Huawei Honor 9 64GB
Bedre mobil til samme pris

Huawei Honor 9 64GB

Til omtrent nøyaktig samme pris som Z2 Play kan du også få Honor-seriens toppmodell, Honor 9. Her får du et dobbelt kamera, enda heftigere ytelse, fingeravtrykksleser og et svært lekkert design. Men ren Android, det får du definitivt ikke – Huawei har et tungt grensesnitt på toppen.

LG G6
Heldekkende skjerm og heftigere på alle fronter

LG G6

fra 4643:-

LGs fantastiske toppmodell LG G6 har nå falt til omtrent samme pris som Z2 Play, og fremstår som et soleklart bedre valg om du vil ha heftigst mulig telefon for pengene. Skjermen er dessuten nesten heldekkende, designet i glass og metall lekkert og kameraene svært kapable. Også er telefonen støtsikker og vanntett!

Motorola Moto G5 Plus 32GB
Motorolas oppgraderte budsjettmodell

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Det soleklare førstevalget om du vil bruke mindre enn 3 000 på ny mobil. Kameraet er det samme som i Z2 Play, og også her får du metalldesign, samme heftige ytelse, fingeravtrykksleser og sprutsikring. Kort sagt: kan du klare deg uten moduler og AMOLED-skjerm, er dette et bedre valg.

Motorola Moto Z2 Play 64GB
7.5
Bra

Motorola Moto Z2 Play 64GB

sitat"Moto Z2 Play er stort sett bedre enn forgjengeren, men fremstår mindre prisgunstig."

Fordeler

 • Krysse av
  Tvilling-SIM, minnekort, 64 GB lagring
 • Krysse av
  Grei batteritid
 • Krysse av
  God Super AMOLED-skjerm
 • Krysse av
  Velbygget og tynn
 • Krysse av
  Svært god opplevd ytelse
 • Krysse av
  Mulighet for bruk av moduler
 • Krysse av
  Svært godt kamera
 • Krysse av
  Sprutsikker
 • Krysse av
  Ren Android

Ting å tenke på

 • Bytt
  Modulene blir (fortsatt) for tykke til å gi mening
 • Bytt
  Ikke lenger imponerende batteritid
 • Bytt
  Stor kameratut
 • Bytt
  Ikke like prisgunstig som før
annonse
Motorola Moto Z2 Play Dual SIM 4GB RAM 64GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager

Dypdykk i Motorola Moto Z2 Play

At Moto Z2 Play har store forventninger knyttet til seg er det lite tvil knyttet til. Som vi nevnte på forsiden, er dette den siste i en lang rekke svært gode modeller fra Motorola – men spørsmålet er om også denne kan leve opp til standarden.

I utgangspunktet burde det ikke være stort å være redd for her. Spesifikasjonene er på papiret svært kurante, selv om ikke alt er helt toppspekket heller.

For Motorola burde imidlertid det bety lite – de er jo omtrent verdensmestere i å tyne ytelse ut av prosessorer med strikkmotor.

Z2 Play har dessuten et par ganske uvanlige ess i ermet – deriblant muligheten til å feste moduler på baksiden. Hvordan dette fungerer skal vi ta for oss litt lengre nede – men først skal vi ta en titt på de estetiske sidene av Z2 Play.

Design – Enda lekrere, tynnere og bedre bygget

Utseendemessig har Moto Z2 Play kommet ganske heldig ut av det, må vi si. Designet er til forveksling lik det til forgjengeren, hvilket betyr en lang og slank kropp i anodisert aluminium. Vi snakker altså om et unibody-design, men av noe uvanlig sort. Baksiden er nemlig helt fullstendig paddeflat, foruten den svært utstikkende kameratuten og de små gullkontaktene nederst på baksiden.

GOD BYGGEKVALITET: Z2 Play er en svært tynn metalltelefon..

Kontaktene er et svært synlig designelement, ganske sikkert også litt mer tydelig enn nødvendig for å markere at Z2 Play virkelig skiller seg fra den gemene hop. Men både kameratuten og den flate baksiden røper i og for seg også dét.

Begge deler er designet slik nettopp for å sørge for godt feste til modulene i Moto Mods-serien, og ved kontaktene finner vi derfor også en svært kraftig magnet. Langs utsiden av hele baksiden finner vi et langt, sammenhengende antennebånd, som går i flyt med både rammen og baksiden.

Sammenlignet med enkelte andre løsninger metallmobilprodusenter har tatt i bruk, må vi si at dette er relativt vellykket og lekkert. Den svakt innsenkede Motorola-logoen i blankt metall hever også inntrykket noe.

Sidene av telefonen har en god finish, og er i likhet med baksiden matt. Både mot skjermen og mot baksiden løper det imidlertid blankfreste kanter, akkurat som rundt kameraet.

Hvorfor ikke fingeravtrykksleser bak?

For undertegnede er denne leseren nokså utilgjengelig.

Alt dette er vel og bra, og gitt tykkelsen på skarve 6 millimeter må vi si oss imponerte over den opplevde byggekvaliteten her. Litt mindre imponert er vi over fremsiden, hvor man virkelig får følelsen av å bli kastet tilbake et par år i tid.

Det er rett og slett ganske mye ramme her, og fordi både toppen og bunnen buer utover gir telefonen litt inntrykk av å «ese» utover i håndflaten.

Foruten selvfølgelige problemer med å nå over hele skjermen, gir dette også smålige utfordringer med å nå hjemknappen hvor fingeravtrykksleseren sitter. Nå har undertegnede riktig nok ganske små herrehender – langt mindre enn journalisten som skrev testen av fjorårets Moto Z Play. Til tross for dette må det være på sin plass å påpeke det neppe hadde skadet noen om Z2 Play hadde hatt leseren på baksiden.

Motorola skal imidlertid ha ros for å gi oss både USB Type-C og hodetelefoninngang, begge i bunnen av telefonen. Høyttaler i bunnen får du imidlertid ikke; her er det samme frontmonterte enhet som til samtaler som benyttes.

Ytelse og programvare – En marginal oppgradering fra i fjor

På innsiden av Moto Z2 Play finner vi en mellomklassebrikke fra Qualcomm, i form av den åttekjernede Snapdragon 626. Dette er et lite hakk opp fra fjorårsmodellen, som benyttet en Snapdragon 625. I modellen Motorola sender hit på berget har man dessuten jekket opp minnemengden fra 3 til 4 GB.

All den tid forskjellene på de to prosessorenhetene er ganske små og den samme grafikkenheten – Adreno 506 – er standard i begge to, forventer vi imidlertid ikke å se de store forskjellene rent ytelsesmessig.

Våre standard ytelsestester vitner da også om at dette er to brikker av nokså samme kaliber. I grafene under kan du sammenligne ved å se på Moto G5 Plus, som også har Snapdragon 625 på innsiden:

Fargeoversikt: Lilla telefoner rundt 1500 - 2000 kroner, mørkegrønt: Snapdragon 835, grått: Snapdragon 821 Pro, oransje: Snapdragon 821, lysegrønt: mellomspesifiserte telefoner 2000-5000 kroner, lyseblått: telefoner med produsentutviklede mobilprosessorer (Apple Ax, Samsung Exynos, Huawei/HiSilikon Kirin etc.)

Ren Android + Motorola = fantastisk ytelse

Langt viktigere enn den målte ytelsen er imidlertid den opplevde ytelsen, og her innfrir Z2 Play i stor grad. Som vi tidligere har nevnt er blandingen av Motorola, ren Android og ikke alt for svak innmat som regel en rykende god kombo, som gir lynende raske menyer og generelt null, niks og nada stopp og stans i daglig bruk.

Rent grensesnitt, tett opptil standard Android

Moto Z2 Play oppleves i grunn som en hvilken som helst toppmodell på dette punktet. Som regel pleier vi å oppleve noen få nykker i løpet av en testperiode, men for Z2 Play sin del kan vi melde om at dette er så godt som inteteksisterende.

Delt skjerm og hurtigtilgang til innstillinger i nedtrekksmenyen følger med standard Android

Selv når du lesser telefonen full av egne kontoer, varsler, apper og åpne, kjørende programmer bare durer den videre og navigerer deg dit du vil.

Dette er for øvrig ikke uvanlig når man har å gjøre med så ren Android som her, men Motorola virker å ha funnet en vinneroppskrift hva angår å få selv slapp maskinvare til å yte upåklagelig i alle situasjoner.

For å sitere oss selv fra Moto G5 Plus-testen:

– Bruksmessig kan du sette samme bakgrunnsbilde på en Moto G5 Plus og en Google Pixel, og raskt lure deg selv til å tro at de to egentlig er samme telefon.

Foruten enkelte lastetider av tunge apper og i de aller tyngste spillene på markedet, vil du neppe noensinne merke at det ikke sitter en flaggskip-prosessor på innsiden her.

Nyttig ekstrafunksjonalitet

Det er altså svært lite Motorola selv har tilpasset her, og det er heller ikke mye skrot å finne i menyene ved første oppstart. Motorola har imidlertid lagt til en egen app, som enkelt og greit bare heter «Moto». I likhet med et par andre ikoner Motorola selv har tilpasset, slik som telefon- og kamera-appen, har Moto-ikonet en slags krystall-aktig design. Dette er selvsagt smak og behag, men vi er vel ikke helt sikre på om vi ville kalt det en forbedring.

Moto-appen har en rekke valg..

Uansett: inne i appen finner du en liten ansamling nokså kjekke valg, som hos mange andre produsenter nok ville vært forvist til innstillingsmenyen. Det kunne de nok godt vært her også, men det er da i det minste enkelt å skille Motorolas egne funksjoner fra de innebyggede.

I utgangspunktet blir du møtt av tre hovedvalg, med undermenyer. Valget kalt «Moto actions» har desidert flest valg, og lar deg blant annet velge å benytte fingersensoren for å navigere, dobbeltriste telefonen for å aktivere lommelykten og hurtigstarte kameraet ved å vri telefonen to ganger – pluss en del annet. Kjekt, enkelt og oversiktlig!

Under «Moto display» finner vi derimot kun to valg. Her kan du aktivere nattmodus for skjermen, som gir det klassiske, oransje skjæret etter tidsbestemmelser du selv velger. Du kan også velge å aktivere eller deaktivere varselmenyen som toner ut og inn både når du håndterer telefonen og når varsler mottas. Også relativt kjekt, dette.

Det siste, «Moto Voice», er derimot helt ubrukelig her til lands inntil videre. Her får vi kun en feilmelding om at språket ikke støttes. Om du mot formodning elsker å gå rundt og prate engelsk til telefonen din, har du for all del muligheten til det.

Underholdning – AMOLED-skjermen stråler

AMOLED tilfører noe ekstra

En telefons underholdningspotensiale bedømmes som regel ut i fra tre ting:

 1. Skjerm – gir skjermen en tilstrekkelig god seeropplevelse?
 2. Lyd – er telefonen praktisk og god på lydfronten?
 3. Ytelse – vil grafikken kunne dra rundt tunge spill? Varer batteriet lenge nok?
Lysstyrken fungerer fint også ute

I dag er dette i stadig mindre grad noe man trenger å bekymre seg for, men allikevel er det stort rom for å utmerke seg. Og også her synes vi Moto Z2 Play gjør det bra. Ikke minst det faktum at skjermpanelet er av den fargesterke og svært kontrastglade Super AMOLED-typen trekker opp, samt at både oppløsning og lysstyrke oppleves tilstrekkelig til størrelsen.

Dette er en telefon du fint kan bruke ute uten større problemer, og takket være paneltypen får du svært godt sortnivå og fargegjengivelse. Det er ikke like heftig som i eksempelvis Samsungs toppmodeller, men det er allikevel utvetydig bedre enn LCD IPS-panelene vi finner i en rekke dyre telefoner der ute. Sett bort i fra oppløsningen på «bare» 1 920 x 1 080 piksler fordelt utover de 5,5 tommene er dette mer eller mindre helt i toppsjiktet. Ikke det at skjermen ikke oppleves som skarp – det gjør den.

I spill og ved videostrømming støtte vi heller ikke på noen problemer, foruten noe lengre oppstartstid på tunge varianter av førstnevnte enn på rendyrkede toppmodeller. Asphalt 8: Airborne vil eksempelvis ta noen sekunder lenger å dra i gang her. Men når du først er i gang, er forskjellene knapt merkbare.

Overraskende grei høyttalerlyd

På lydsiden er det med ett grunn til å være mer skeptisk. Her har man nemlig ikke benyttet en bunnhøyttaler, slik som i de aller fleste andre mobiltelefoner der ute. Nei, her har man valgt å benytte samtalehøyttaleren også som høyttaler – og det fungerer tålelig greit. Det hverken skjærer eller låter slitsomt, og at høyttaleren vender mot deg er naturligvis bare positivt. Med dét sagt: for lengre lyttesesjoner ønsker du definitivt å plugge deg inn.

Det er heldigvis fortsatt ganske enkelt her, takket være hodetelefoninngangen i bunnen. I motsetning til i de heftigere Moto Z-modellene har man enda ikke sløyfet denne tilkoblingen fra Play-modellene, og etter vår oppfatning er dette utelukkende positivt. Lyden fra hodetelefoninngangen er for øvrig helt kurant, og kraftig nok til at du neppe vil tenke over. Med mindre dine daglige lydslitere er et par Sennheiser HD800 S, da.

...men Moto Mods har fortsatt lite for seg

De fleste Moto Mods-modulene er svært tykke. Her JBL-høyttaleren

Apropos lyd, så er det jo betimelig at en av Moto Mods-modulene som er lansert er nettopp en høyttaler du fester bakpå telefonen. Modulen er laget i samarbeid med JBL, og skal kraftig forbedre lyden telefonen selv kan produsere. Noe den forsåvidt også gjør.

Et Hasselblad-kamera finnes også som modul..

Samtidig får du imidlertid en telefon like tykk som to Nokia 3310 (2017) stablet oppå hverandre, som du uansett ikke kan holde om du ønsker noenlunde ålreit lydopplevelse. Kort og godt er dette en eksepsjonelt dårlig idé, spesielt prisen og lyden tatt i betraktning.

Andre moduler kan være mer rasjonelle i bruk, men som før må vi nesten konkludere med at det neppe er verdt prisen. For er det én ting disse modulene har til felles, er det at de er relativt kostbare saker.

Spesielt sammenlignet med lignende produkter uten modul-funksjonaliteten. Her snakker vi altså om alt fra nødladere til zoom-kameraer til projektorer.

Det Motorola skal ha ros for, er hvor godt sammenkoblingen fungerer. Det er fullstendig sømløst, raskt og sikkert. Magnetene og kameratuten fester modulene såpass kraftig at sjansen for at modulen faller av av seg selv virker forsvinnende liten.

Kamera – Samme kameramodul som i G5 Plus

Kameraet bak er supert..

Kameramessig er det svært gode tall vi får servert på papiret her – spesielt på baksiden. Vi snakker om en 12 megapikslers brikke med svært lyssterk optikk med en blenderåpning på f/1.7, samt både fasedeteksjon og laser til fokusering.

Detaljnivået og fargene er bra

Til sammen betyr dette at telefonen både vil fokusere raskt, presist og (sannsynligvis) på riktig objekt. Fasedeteksjon gir dessuten mye sikrere fokus på ting i bevegelse – og laserfokus gir en ekstra sikkerhet ved fotografering av objekter som befinner seg nærme og i mørke omgivelser.

Fasedeteksjonen har Motorola for øvrig trolig arvet fra Samsung, gjennom deres Dual Pixel-løsning. Ved mer tradisjonell fasedeteksjon har bildebrikken spredt egne fotodioder rundt om som kun tar seg av fokus – her har hver eneste piksel en slik diode, hvilket gir både lynrask fokus og bedre kameraytelse i mørke omgivelser.

Vi vet ikke med sikkerhet om Motorola faktisk benytter nøyaktig samme brikke som Samsung, men både spesifikasjoner og teknologi skulle tilsi det. Og for alle formål er opplevelsen også svært lik.

Svært god kvalitet i de fleste situasjoner

Z2 Play leverer rett og slett langt over det man for inntil et par år siden kunne forvente i denne klassen. Det er for øvrig omtrent nøyaktig samme løsning her som i Moto G5 Plus, men i denne sitt tilfelle var det enda mer imponerende fordi prisen også var godt over en tusenlapp lavere.

Kvaliteten her ser ut til å matche det G5 Plus leverer, men her har man altså i tillegg dyttet inn laserfokus. Om man vil merke stor forskjell i praksis er vi imidlertid litt usikre på, all den tid Dual Pixel-systemet fungerer så godt i utgangspunktet.

Spesielt i mørke omgivelser utmerker kameraet i Z2 Play seg som svært godt, mest av alt takket være den lyssterke optikken. Ettersom Samsungs toppmodell Galaxy S8 deler omtrent nøyaktig samme spesifikasjoner – men ikke samme programvare – kjørte vi like godt en sammenligning:

Kamerasammenligning av Galaxy S8 og Moto Z2 Play, som i utgangspunktet deler de fleste spesifikasjonene..

Her ser vi det vi forventet, sånn omtrent. I mørke omgivelser yter begge godt, men Samsungs algoritmer jobber mer raffinert med både støy, skarphet og farger. Dette ser vi også i det midterste bildet over, der vi er tilbøyelige til å mene at Galaxy S8 gir en noe mer korrekt gjengivelse enn Z2 Play. Bildet i direkte motlys er det derimot vanskelig å se de helt store forskjellene i, foruten at de to kameraene har valgt noe forskjellige eksponeringstaktikker.

Men for alle formål: vi snakker om et heidundrandes godt kamera her – det er slett ikke alle mellomklassetelefoner som kan hevde seg mot selveste kamerakongene som også kan koste opp mot det dobbelte ved innkjøp.

Frontkameraet innfrir, men bare såvidt.. Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Frontkameraet på Z2 Play er derimot ikke så godt som vi hadde ønsket oss. Dette går mest på oppløsningen, som er på skarve 5 megapiksler. Blenderåpningen på f/2.2 kunne dessuten vært større. At det finnes en totoneblits på fremsiden hjelper imidlertid på, og er langt bedre enn enkeltblitsen vi har sett en del andre steder. Men totalt sett er det hovedkameraet som virkelig skinner her.

Motorola Moto Z2 Play 64GB
7.5
Bra

Motorola Moto Z2 Play 64GB

sitat"Moto Z2 Play er stort sett bedre enn forgjengeren, men fremstår mindre prisgunstig."

Fordeler

 • Krysse av
  Tvilling-SIM, minnekort, 64 GB lagring
 • Krysse av
  Grei batteritid
 • Krysse av
  God Super AMOLED-skjerm
 • Krysse av
  Velbygget og tynn
 • Krysse av
  Svært god opplevd ytelse
 • Krysse av
  Mulighet for bruk av moduler
 • Krysse av
  Svært godt kamera
 • Krysse av
  Sprutsikker
 • Krysse av
  Ren Android

Ting å tenke på

 • Bytt
  Modulene blir (fortsatt) for tykke til å gi mening
 • Bytt
  Ikke lenger imponerende batteritid
 • Bytt
  Stor kameratut
 • Bytt
  Ikke like prisgunstig som før
annonse
Motorola Moto Z2 Play Dual SIM 4GB RAM 64GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
Les også
Lar deg oppgradere din gamle mobil til 5G
annonse