Test

Memory

Dr. Briggs prøver å avsløre en mørk fortid, som ikke er hans egen.

Tenk deg at du ved et uhell inntar et ukjent pulver og brått blir plaget av marerittaktige syner - syner om en seriemorder som bortfører små jenter. Det er nettopp dette som skjer med Dr. Taylor Briggs når han utsettes for et mystisk stoff under et foredrag i Brasil.

Jakten på fortiden

Tvunget til å gjennomleve en morders mørke og uhyggelige minner, bestemmer Dr. Briggs (Billy Zane), som er av den nysgjerrige typen, seg for å prøve å avsløre en mystisk fortid, som ikke er hans egen. Mens han stadig får vite mer om morderens verk, så finner han snart ut at dette ikke bare er fortid. Denne morderen ser nemlig ikke ut til å være ferdig med sine grusomme handlinger.

Filmen har en nokså rolig og harmonisk start, hvor du på en svært fin måte blir introdusert for karakterene. Noen vil kanskje si at filmen har en altfor rolig start og mene at det krysser over til det kjedelige, men det vil ikke si at filmen mangler driv. For dem som ikke forventer konstant action, så klarer "Memory" hele veien å engasjere deg med små mysterier og gåter som trenger svar. Det er nettopp mystikken og det intelligente plottet som er filmens trumf-kort.

Velskrevet

Om du klarer å se bort fra at deler av plottet faktisk strider mot logikken, så er resten av historien velskrevet og drivende god. Filmen er både mystisk, spennende og ikke minst intelligent. Stakkars Dr. Briggs blir satt til å løse et puslespill, som kanskje er litt større en først antatt, og på ferden tar filmen stadig nye vendinger. Den skaper hele tiden nye mysterier og spørsmål, før den helt mot slutten samler trådene og legger kortene på bordet.

"Memory" er både mystisk, spennende og ikke minst intelligent.

Dessverre for filmen, så er ikke klimakset så bra som det potensielt kunne ha vært. Filmen bygger, som sagt, opp en rekke mysterier mot slutten, før den legger kortene på bordet. Selv om det var bra, og på ingen måte kjedelig, så kunne det ha vært enda bedre. Du får ikke den helt store "wow"-opplevelsen. Dramaet virker litt for stressende og det kan nesten virke som om de har hatt litt hastverk med å få filmen ferdig. Det virker litt rotete, men fortsatt, forklaringen er på plass og den klarer å overraske.

Ekstramateriale

På denne utgivelsen er det dessverre ikke mer en noen få trailere å finne under ekstramaterialet. Filmen er basert på regissør Bennett Davlins egen roman ved samme navn. Av denne grunn så hadde det kanskje vært kjekt med noen intervjuer eller snutter, som tok oss med bak historien og gav oss et lite innblikk i forfatterens hode. Uheldigvis er det svært lite informasjon å oppdrive rundt hverken filmen eller romanen - til og med på internett.

Konklusjon

"Memory" er et svært så interessant puslespill, som er både mystisk, spennende og intelligent. Filmen er kanskje litt treg i begynnelsen og litt for kjapp mot slutten, men i helhet så presterer den veldig bra. Den lar deg hele tiden sitte å undre og tar stadig nye vendinger. Dette er en film som passer flott til deg som liker det litt dystre og mystiske, og spesielt om du har en liten detektiv i magen.

annonse