Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000

Før agurktiden slo til for fullt, lanserte Microsoft et par nye input-produkter. Vi så nylig på tastatur- og musesettet Wireless Desktop 3000. Samtidig som dette ble lansert, kom også musen Wireless Mobile Mouse 6000.

Musen med det noe lange navnet, er rettet mot bruk sammen med bærbare maskiner. Mottakeren er meget liten, den stikker ikke mer enn 7 mm ut fra USB-kontakten i maskinen din. Musen er igjen liten, noe som også passer for mobilt bruk.

Wireless Mobile Mouse 6000 føyer seg også inn i rekken blant produktene som benytter seg av Bluetrack-teknologien. Denne relativt nye metoden for å spore dine bevegelser skal være mer nøyaktig og bedre egnet enn alle tidligere teknologier. La oss ta en liten titt på denne sjarmøren!

Takk til Microsoft som sendte musen til test.

I bruk

Musen glinser godt der den ligger på pulten, pianolakk i sort og detaljer i krom gir en stilrent design. Helt fullført er det derimot ikke, men rene farger er byttet ut med bedre ergonomi. Sidene er dekket med et tynt lag gummi, noe som i seg selv utgjør det meste som finnes av grep på denne enheten.

For de som allerede har knyttet litt kjennskap til små og mobile musepekere slik som denne enheten, kreves det så godt som null tilvenning. Hvis du derimot er vant med store og lange spill-mus, kan det derimot by på en liten vaneendring ved at du må benytte et annet grep om enheten. Den største lille forskjellen er fortsatt at hurtigknappene på siden ligger litt rart i forhold til et vanlig grep.

Mens vi først snakker om knappene på siden: Det er en på hver side, som fra fabrikken er programmert som frem og tilbake. Scrollehjulet fungerer fire veier, og har tre muligheter for trykk. Ved å trykke hele hjulet ned, får du muligheten til og enkelt veksle mellom de forskjellige vinduene du har åpne på maskinen – i likhet med hva F9 gjør på Mac.

Høyre- og venstre knappene gir fra seg en god gammeldags klikkelyd. Den er riktig nok noe betonet, men lydløs er den definitivt ikke. Sideknappene og knappene i scrollhjulet avgir kun minimale lyder, hvorav førstnevnte er så godt som lydløse. Når man bruker scrollehjullet til å gli opp og ned, er musen totalt lydløs. Sistnevnte skjer forøvrig trinnløst.

Musen glir også stillegående over de fleste overflater, inkludert teppegulv. På harde bordoverflater sklir den meget glatt og behagelig over overflaten, nesten som en bowlingkule på hjemmebane.

Senderen er ikke spesielt stor, det meste av elektronikk sitter faktisk i kontakten. Koblet til i maskinen stikker den ikke mer enn 7 mm ut, noe som videre kan bety at du ikke trenger å ta den ut på lang tid. Mottakeren kan sitte i maskinen selv når du er ute på tur. Alternativt kan du trykke den på plass på musens underside. Da slipper du å rote bort en enhet som er liten nok til å forsvinne mellom de minste sprekker.

På musens underside finner vi også en liten glidebryter. Her kan du slå av musen, noe som sparer batteriet betraktelig. Vi tok også en liten test av rekkevidden, og fant ut av musen fungerer opptil 11 meter fra senderen.

Konklusjon

Kjapt oppsummert kan vi si at Microsoft har satt sammen en meget god mus for mobilt bruk. Den er liten og enkel i bruk. Ergonomien er god for dette bruket, knappene er behagelige og rekkevidden er lang. Skulle vi ha ønsket oss noen bagatellmessige forbedringer måtte det ha vært litt stillere klikking på enkelte steder.

Ved vår lille test fungerte musen godt 11 meter fra mottakeren, både på glatte overflater og teppegulv. Det er tydelig at det brede måleområdet fra Bluetrack-teknologien byr på visse fordeler. Mottakeren er meget liten, noe som lar deg ha den i maskinen hele tiden. Det blir med andre ord ét mindre problem å tenke på. Musen har et pent design, den glir stille og scrollehjulet er trinnløst.

Hvis vi skal trekke frem et spesielt negativt punkt, så må det være at vi hadde ønsket oss et litt stillere klikk fra venstre- og høyre museknapp samt knappene i scrollhjulet. Sideknappene, rulling med scrollhjulet og bevegelser over bordflaten er så godt som lydløs, men disse klikkene er noe høye. Musen er også noe liten for å oppnå den beste ergonomien, men dette er et naturlig offer for en mus rettet mot mobilt bruk.

Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000 koster i dag fra 326 kroner. Prisen er dermed ikke unikt lav for en trådløs mus, men avskrekkende høy er den heller ikke.

annonse
Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
Mer om
annonse