Test

Samsung Wep250

Wep250 sitter godt på øret. (Foto: Marius S. Eltervåg)
Det følger bare med det nødvendigste av tilbehør. (Foto: Einar Eriksen)

Samsung Wep250 er en trådløs håndfri i den lave prisklassen. Vi har testet den nye håndfrien som bare koster 200 kroner. 

Liten og lett

Selv om håndfrien koster lite, er den liten og veier bare 11 gram. Designen er også stilren, i svart farge med svar/legg på-tast i sølvgrå farge. 

Wep250 er også behagelig på øret, og vi opplevde at vi kunne ha den på i timesvis uten at det føltes ubehagelig.

Håndfrien kan brukes både med og uten den medfølgende ørebøylen. Uten ørebøylen sitter Wep250 litt løst på øret, mens ørebøylen får håndfrien til å sitte som støpt. 

Av taster har Wep250 den obligatoriske tasten for å ta telefonen og legge på, så vel som volumtaster på siden.

Lite tilleggsutstyr

Med i pakken får du ingen ekstra øreputer, så hvis håndfrien ikke passer akkurat ditt øre er det lite du kan gjøre med det. Øreputen er imidlertid myk, og passer trolig de aller fleste ører. 

Ellers savner vi en medfølgende oppbevaringspose eller lignende. Dette er noe som pleier å følge med mange håndfrier, men ikke akkurat de billigste. 

Det som følger med i pakken er bare en lader og en brukerveiledning.

Wep250 er en god håndfri til en billig penge.

Grei lydkvalitet

Vi opplevde at Wep250 hadde god lydkvalitet i vår ende. Stemmen til motparten er klar og tydelig, og volumet kan stilles godt opp. Vi hadde ingen problemer med å høre motparten, heller ikke i støyende omgivelser. 

Hos motparten blir lyden imidlertid en god del dårligere enn om du snakker direkte i mobilen. Likevel hører motparten godt hva du sier, selv om lyden blir litt flat og robot-aktig. Dette er helt vanlig i Bluetooth-håndfrier, men om du er villig til å betale mer for en håndfri får du i mange tilfeller bedre lydkvalitet. 

Det imidlertid mange Bluetooth-hodesett er bedre på, er å filtrere ut støy og vind. Når du går utendørs med Wep250, hører motparten deg dårlig, og vind og trafikkstøy blir dominerende. Å føre en samtale utendørs er likevel ikke et problem når det ikke er mye vind. 

Batterilevetiden i Wep250 er oppgitt til 7 timer taletid eller 4 døgn hviletid. Dette er ikke helt i toppsjiktet, men taletiden kan likevel betegnes som god. 

Konklusjon

Om du skal ha en enkel håndfri til en billig penge, trenger du ikke lete lenger. Wep250 koster bare 200 kroner, er behagelig å ha på øret og har en god design. Håndfrien har også en helt upåklagelig taletid på 7 timer. 

I tillegg har håndfrien en grei lydkvalitet, selv om det ikke fungerer optimalt i støyende omgivelser. 

Wep250 er den beste håndfrien vi har testet til en så lav pris. Alternativer som Nokia BH-101 og Samsung Wep180 har langt fra like god lydkvalitet.

Hvis du trenger en håndfri du kan snakke med i litt regnvær, anbefaler vi Plantronics Explorer 370 som tåler det aller meste og bare koster 200 kroner ekstra. Hvis du vil betale litt mer for en håndfri laget i mer eksklusive materialer, kan du se på Jabra JX20 som er laget i metall eller Jabra JX10 som kommer i rustfritt stål og gull

Les også
Samsung Wep 750
Les også
Jabra SP700
Les også
Supertooth One
Les også
Se Samsungs tre nye Bluetooth-hodesett
Les også
Billig mikro-håndfri
Les også
Nokia BH-703
Les også
Snakk til hårtørreren
Les også
Håndfri som tåler det meste
Les også
Nokia BH-101
annonse