Test

Dødelig, men uten krutt

Anmeldelse

Den spinnville duoen Riggs og Murtaugh holder fremdeles koken i den tredje filmen i Lethal Weapon-serien – eller Dødelig våpen 3 på norsk. Politimennene som alltid blir dratt som magneter mot trøbbel finner denne gangen problemer blant ekspolitimenn og afroamerikanske gjenger, og som vanlig blir det en voldsorgie uten like.

Lethal Weapon-franchisen ble utvidet til en trilogi i 1992 med utgivelsen av Lethal Weapon 3. Igjen står traveren Richard Donner bak regi og igjen finner vi Mel Gibson, Danny Glover og Joe Pesci i de viktigste rollene. Andre tilskudd denne gangen er Rene Russo og Stuart Wilson. Som de andre filmene var Lethal Weapon 3 en kjempesuksess på kino, og nå har den altså endelig kommet på Blu-ray i Norge.

Skurkepurk

Lethal Weapon 3 fortsetter utviklingen av historien om Riggs og Murtaughs eventyr med å innlemme hiphopkultur, gangstas og tidligere politimenn som nå har blitt skurker. Dette setter duoen på nye prøver, og fungerer delvis fordi den nye faren kjenner politistyrken innenfra i motsetning til tidligere fiender.

Vi får oppleve skikkelig gladvold her også – det forekommer vold og bråk til nesten enhver tenkelig anledning i denne filmen, noe som er komisk i seg selv. Riggs og Murtaugh får ikke engang spist hamburgere i fred uten at det blir bråk. Mønsteret blir fort utslitt og dette preger dessverre filmen litt for mye.

Ikke lenger sømløst

Selv om Lethal Weapon 3 mesker seg i allerede ihjeltråkka stier, får vi altså en viss ny utvikling også her. Riggs får seg en ny kjæreste som denne gangen kan sparke fra seg, til forskjell fra tidligere. Joe Pesci vender tilbake i en rolle som føles litt påtrengt, for å kun få ham tilbake ettersom rollefiguren er temmelig hysterisk. I forrige film gled han sømløst inn i handlingen, mens nå synes det å være litt vel krampeaktig.

Ellers er dette vanlig formel uten de store overraskelsene, men de som elsker cheesy actionflilmer med sterke 80-talls-machovibber vil også fremdeles like Lethal Weapon 3. Men alle burde se at filmen begynner å gå litt på tomgang med gjentakelse av grunnhistorie og ingen virkelig ny retning sånn som det var med forrige film.

Konklusjon

Følg Audiovisuelt på Twitter

Lethal Weapon 3 er en ålreit film som prøver å tilfredsstille fansen av filmserien. Dette klarer den forsåvidt ved å ha med alle de kjente varemerkene med brutal vold, snerten humor og generell jovial stemning. Dessverre tråkker filmen kun opp i gamle stier uten å tilby noe virkelig nytt og spennende, men for de som digger Riggs & Murtaugh har ikke dette så mye å si.