Tek.no

Test

Apple Magic Trackpad

Øystein W Høie
11 Aug 2010 11:43

Apple Magic Trackpad

Testresultater

Datamusen har vært med oss i mange tiår, og burde være vanskelig å vippe av tronen. Men det er nettopp det Apple prøver å gjøre med Magic Trackpad.

Apple har høstet mye respekt for styreflatene sine, som er proppet med nyttige funksjoner. Hittil er det kun MacBook-eiere som har kunnet ta glede av dette, men med Magic Trackpad kan også de med stasjonær Mac ta i bruk styreflate.

Vi har tilbrakt uken med den nye kreasjonen, og vi liker det vi ser.

Design

Magic Trackpad oser kvalitet. Styreflaten er bygget i aluminium med små gummierte føtter som holder den støtt på plass. Den blanke glassflaten gjør at fingrene dine glir silkemykt. Er du vant til de seige styreflatene på billige bærbare vil du trolig bli imponert av Magic Trackpad.

Overflaten er stor og romslig – hele 80 prosent større enn på en MacBook Pro. Det gir stor bevegelsesfrihet og det blir enklere å gjøre presise bevegelser.

Noe som vil være uvant for mange er at hele styreflaten er én stor knapp. Det vil si at du kan trykke ned fingrene overalt for å klikke. Dette er i våre øyne en mye mer praktisk løsning enn separate knapper. For eksempel slipper du den klassiske spagat-øvelsen for å dra noe over skjermen, der tommelen må holde nede museknappen mens pekefingeren dras over styreflaten. Vi synes også motstand i knappen er perfekt – ikke for tung og heller ikke for lett å trykke inn. For å høyreklikke trykker du med to fingre samtidig.

Om ønskelig kan du aktivere museklikk ved å dunke fingeren mot overflaten, slik det er vanlig på bærbare datamaskiner.

Installasjon

Har du Mac OS X skal drivere for Trackpad være automatisk installert på Mac-en din. Hvis ikke kan du laste ned Trackpad-driverne her. Siden er det bare å skru på Magic Trackpad, gå inn i kontrollpanelet og velge "Konfigurer Bluetooth-styreflate...".

Fra kontrollpanelet kan du skru av og på de funksjonene du ønsker å bruke. Du kan også stille sensitivetet og hastighet på dobbeltklikkingen som på en vanlig mus. Det er ikke mulig å programmere sine egne kommandoer, men Apple har gjort en god nok jobb med å velge bevegelser som føles naturlige til at dette ikke føles som et savn.

Du kan fortløpende sjekke batterinivået i kontrollpanelet til styreflaten, og blir varslet når den begynner å gå tom for strøm. Når du begynner å gå tom for strøm, må du bytte de to AA-batteriene som ligger i sokkelen av styreflaten. Apple har ikke sagt noe om hvor lenge batteriene holder, men det skal være snakk om mange uker på én lading.
Apple har lansert en egen batterilader med 6 stk AA-batterier som er nok til å holde liv i både trådløst styreflate, tastatur og mus. Dette kan kjøpes som ekstraustyr.

Kjører du Windows på Mac-en via Boot Camp må du laste ned Magic Trackpad Update For Windows. Du kan også installere oppdateringen på en vanlig PC, men det krever litt triksing med Trackpad-driverne.

På Windows er dessverre de mer spennende funksjonene til Magic Trackpad avslått. Du kan ikke bruke mer enn to fingre samtidig, og det er ikke støtte for rotasjon og zooming.

Hvordan Magic Trackpad er i bruk kan du lese på neste side >>

Les også