Tek.no

Test

Test: Panasonic DMP-B15

19 Juni 2009 10:00

Test: Panasonic DMP-B15

Testresultater

I dagens digitale samfunn begynner Blu-ray å sette sine merker, og kombinert med en flatskjerm gir den filmen en ny dimensjon. Men ikke bare bilde har fått gjennomgå en forandring – lyden har også blitt forbedret, slik at filmopplevelsen blir komplett.

Vi har testet Panasonics nye bærbare Blu-ray-spiller DMP-B15, som er verdens første i sitt slag. Er dette produktet som gir deg i både pose og sekk?

I esken

Foruten selve spilleren kommer spilleren med utstyr for bruk i bilen, hvorav en festeplate med spenne som skal festes rundt bøylene til nakkestøtten, reimer for å forhindre at spilleren viper og ladekabel med sigarettenneruttak.

En liten praktisk fjernkontroll med batteri er også med i pakken, sammen med en analogkabel og lader for 220 volt. Det medfølger ikke HDMI-kabel, så du må huske å kjøpe med deg denne om du skal se høyoppløste filmer på TV-en hjemme.Design
Selve spilleren er i en sort utførelse, med en blank ramme. I forhold til vanlige Blu-ray-spillere er den liten og nett, men sett i sammenligning med vanlige portable DVD-spillere med samme skjermstørrelse, er den litt klumpete.
Rent praktisk er det mulighet for å trekke ut et støttebein, slik at du kan sette fra deg spilleren på bordet mens du ser filmen om bord på flyet. Fjernkontrollen som hører til er liten, men knappene er oversiktlige og gode å bruke.I bruk
Spilleren har de mest nødvendige knappene tilgjengelig ovenfor skjermen, og er har du blant annet en praktisk joystick, for å navigere gjennom menyene, og du bekrefter dine valg ved å trykke ned joysticken.

Skjermen er vendbar, og spilleren slår seg automatisk av dersom du løfter den for lang opp eller snur den mens du ser på film. Skjermen er noe vinglete når du vender den, men har god bevegelighet, slik at du kan tilte skjermen etter behov.

Som nevnt følger deg med ustyr for å bruke denne spilleren i bilen. Monteringer er litt små knotete og reimene som medfølger for å forhindre at spilleren ikke viper, er i veien når du skal bytte film, eller snu skjermen mens den står i festet.

Spilleren har mulighet for å kobles mot nett, slik at du kan gå inn å se filmsnutter fra YouTube, eller spille av musikk, filmer eller bilder fra PC-en din. Det er ingen støtte for WiFi, så du må ha en nettverkskabel for å kunne benytte deg av denne muligheten.

Ellers er spilleren nokså rask til å laste inn filmer, og responderer raskt og presis på både fjernkontrollen og knappene. Menyene er ryddige og logisk oppbygd, slik at de er enkle å ta i bruk.Lyd og bilde
Lyden i spilleren er imponerende god til å være et bærbart produkt. Spilleren støtter både Dolby True HD og DTS HD, og har mulighet for å videreføre lyden ved både en Jack-utgang, hodetelefoner og HDMI-kabel.
DMP-B15 har et godt bilde, med skarpe og tydelige farger. Skjermen har god kontrast, selv om den er følsom med tanke på innsynsvinkel. Oppløsningen på den 8,9 tommer store skjermen er 1024 x 600
punker, slik at vi hadde problemer med å skille mellom en oppskalert DVD-film, kontra samme film i Blu-ray-versjon. Oppskaleringen fungerer også godt når du kobler den til en flatskjerm.Konklusjon
Spilleren fungerer godt som en ”vanlige” Blu-ray-spiller i hjemmet, så vel som en trofast kompanjong på reisefot. Bildet er godt, og den har støtte for det meste av formater, være seg film, bilder eller lyd. Det er enkelt å koble denne til internett, for å videre benytte for eksempel YouTube til å se på filmsnutter. Bilde og lydmessig er spilleren på høyde med flere vanlige Blu-ray-spillere. Det er enkelt å feste og løsne spilleren fra holderen til bilen.
Denne spilleren er først og fremt ment til å benyttes som et bærbart produkt, og på denne måten har den en del svakheter. Selve skjermen, som er 1024 x 600 punkter gir deg ingen stor forskjell i opplevelsen når du ser Blu-ray kontra en DVD. Batteritiden er for lav, med kun 2,5 timers avspillingstid, noe som kan ikke er nok på lengre flyturer etter vår mening. Festesystemet for bil som medfølger fungerer godt når det først er på plass, men er knotete å få montert. Reimene som skal forhindre at spilleren skal vipe når du kjører, er plassert slik at de dekker for kovret der du skal legge inn film. Prisen på denne spilleren er også høy.

Alt i alt er dette en god spiller, men blir litt for klumpete og dyr til å forsvare en plass som underholdning i baksete eller på farten. Den gjør en god jobb som Blu-ray-avspiller hjemme eller på hytta, men den svake oppløsningen på skjermen gjør at du ikke får noen større glede av å se Blu-ray på reisefot.