Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus RX 470 «Strix OC»

Test av Asus Radeon RX 470 Strix OC

Nesten dobler ytelsen over forrige generasjon.

Sammendrag »

Grafikkorttestene våre har så langt handlet om å jobbe oss gjennom entusiastsegmentet med tester av Nvidias GTX 1080 FE og GTX 1070 FE, samt mellomklassesegmentet med testen av GTX 1060 og AMDs RX 480.

Gå til ytelsestest »

Etter litt tid i skyggen er det dermed bare rett og rimelig at også budsjettkortene til omtrent 2000 kroner og under får sin tid i «spotlighten». Og, ettersom vi den siste tiden har hatt storfint besøk av Asus tolkning av AMDs Radeon RX 470 – kalt «Strix OC» – er det vanskelig å komme på en bedre egnet kandidat for å sparke i gang testingen av denne grafikkgenerasjonens budsjettkort her hos oss.

Ifølge vår kommersielle partner, Prisguide.no, koster Asus Radeon RX 470 Strix OC 4GB fra 2250 kroner. Asus ønsker altså at du skal betale omtrent 150 kroner mer for deres fabrikkoverklokkede versjon heller enn å velge deres Asus RX 470 Strix – som du selv må justere frekvensene på – eller AMDs egen referanseversjon til 2100 kroner.

For å friste deg til å velge en Strix OC-modell byr Asus på en tilpasset kjøler med to store vifter, ekstra strømpinner for tilkobling av en ekstra vifte og mulighet for RGB-belysning.

Les mer om de unike egenskapene til Asus RX 470 Strix OC på neste side »

Mens du kan lese et sammendrag av hva vi syntes om Asus RX 470 Strix OC allerede her på førstesiden, anbefaler vi at du også tar en titt på hver av sidene med ytelsesmålinger som interesserer deg via høyremargen samt at du ser nærmere på støynivået, temperaturen og strømforbruket dette budsjettkortet har i forhold til konkurrentene.

Møter gammel motstand

Nvidia har foreløpig ikke annonsert noen direkte konkurrent til AMDs Radeon RX 470, men som vi tidligere har skrevet om tyder mye på at dette straks vil endre seg.

Frem til dette vil Nvidias GTX 950 2 GB til omtrent 1600 kroner, og GTX 960 4 GB til omtrent 2300 kroner fra forrige Maxwell-generasjon fylle rollen som de naturlige rivalene fra det grønne laget. Vi håper selvsagt også dette første Polaris-baserte grafikkortet vil feie de eldre R9 380 og R9 380X-kortene av banen i all den tid disse koster henholdsvis 1450 kroner og 2100 kroner.

Vi gjør oppmerksom på at Nvidias GTX 1060 med 3 GB minne kan anskaffes til så lite som 2100 kroner, og RX 480 med 4 GB minne for 2200 kroner. Ettersom vi ikke har testet disse kortene enda kan vi likevel ikke si noe om ytelsen deres i denne testen.

Konklusjon

Budsjettfolket har ikke akkurat fått i pose og sekk det siste året. Med unntak av R7 370-lanseringen i desember forrige år har det meste handlet om forberedelsene til den nye Pascal- og Polaris-generasjonen fra AMD og Nvidia. Mens forbedringene disse arkitekturene førte med seg først ankom entusiast- og mellomklassesegmentet har nå endelig turen kommet til den rimeligere enden av markedet. Det er bra, for når sant skal sies er det faktisk her det selges flest grafikkort og det er i dette markedet flest personer vil merke utviklingen.

Etter å ha satt AMDs Asus' RX 470 Strix OC på prøve mot forrige generasjons budsjettkort fra AMD og Nvidia kan vi slå fast at Polaris og 14-nanometer produksjonsprosess har like stor betydning her som i toppsegmentet. Og det sier ikke rent lite.

Prisene har så visst gått noe opp siden sist, men ettersom mye her kan tilskrives den svekkede kronen konsentrerer vi oss heller om ytelsen, som er god. Sett opp mot R7 370 yter RX 470 Strix OC i mange tilfeller nesten dobbelt så godt i våre testspill. Viktig er det også at kortet banker R9 380X fra forrige generasjon og GTX 960 fra Nvidias forrige generasjon.

Asus RX 470 Strix OC yter gjennomgående svært godt i Full HD-oppløsning, hvor vi er i stand til å toppe innstillingene og oppnå omtrent 55 FPS i de fleste spillene våre. I 1440p kommer ikke kortet like godt ut, men selv om vi nok ville anbefalt minst et GTX 1060 til denne oppløsningen er det ikke slik at RX 470 er ubrukelig her. Alt som skal til er å justere ned forventningene noe for hvilke grafikkinnstillinger du kan ha aktivert ved denne ganske høye oppløsningen.

Alt i alt er vi godt fornøyde med Asus' tolkning av RX 470.

Mens kortet gir bedre spillytelse for alle med omtrent 2000 kroner å spandere på et grafikkort, står Asus' RX 470 Strix OC heller ikke tilbake for noe hva gjelder eksterne egenskaper.

RX 470 er langt mer energieffektivt enn R7 370, selv om det skal nevnes at Nvidia fortsatt har et forsprang her. Det får vi nok ytterligere demonstrert når Nvidia innen kort tid slipper sine budsjettkort.

Da er det likevel greit å huske på at AMDs grafikkort kan brukes med de etter hvert rimelige FreeSync-skjermene som virkelig gjør under for spillopplevelsen. Selv AMDs rimelige grafikkort støtter CrossFireX slik at du senere kan bygge ut med et kort til, og dette er noe dagens testkandidat premieres for. Nvidia har som kjent valgt å ikke støtte SLI på mellomklasse- og budsjettkort fremover.

Når det kommer til temperatur sørger Asus' DirectCU III-kjøler, samen med de to 95-millimeters Wing Blade-viftene for at kortet holder svært pene temperaturer under last. En del tyder på at Asus' kjøleløsning støyer litt mer enn for eksempel MSIs løsning gjør, men uansett vil Asus Strix OC-modell oppleves som støysvak og en solid oppgradering fra en typisk referansekjøler.

Ikke koster det deg særlig mye å gi Asus RX 470 Strix OC et forsøk heller, i all den tid Asus bare ber om 150 kroner mer enn referansedesignet. Den differansen kan vi med hånden på hjertet love deg den ekstra ytelsen og de bedre eksterne egenskapene er verdt.

Med kraftig forbedret ytelse over forrige generasjon og en god kjøleløsning ender Asus RX 470 Strix OC dermed opp på en solid åtter. Det har også, i det minste enn så lenge, gjort seg fortjent til å bære vårt anbefalt-merke. Som tidligere nevnt tyder mye på at Nvidia straks er klare med en – eller to – budsjettutfordrere. Dermed kan det likevel være en idé å avvente noen uker før du bestemmer deg for å oppgradere spillmaskinen din.

Ha også i minne at vi enda ikke har testet Nvidia GTX 1060 med 3 GB minne, et kort som koster omtrent det samme og som vi venter kan være en del kraftigere enn dagens testkandidat.

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC
8
Meget bra
Anbefalt

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC

sitatNår Polaris inntar budsjettsegmentet er det med et solid ytelseshopp.

Fordeler

 • +
  God kjøling
 • +
  Ganske støysvakt
 • +
  En god match for FreeSync-skjermer
 • +
  Støtter CrossFireX
 • +
  Ekstra viftetilkobling
 • +
  Solid ytelsesforbedring over forrige generasjon

Ting å tenke på

 • GTX 1060 3GB/ RX 480 4GB koster omtrent det samme
 • Ikke ledende på energieffektivitet
 • Begrenset fabrikkoverklokking

Teknologier og spesifikasjoner »

I tillegg til at grafikkort fra tredjepartsprodusenter som Asus oftest er klokket litt høyere enn referansedesignet fra AMD byr det også på andre godbiter som er vel så viktige for totalopplevelsen.

Her skal vi ta et raskt overblikk over hvilke ekstra egenskaper Asus RX 470 Strix OC stiller med i forhold til referanseutgaven fra AMD.

Unike egenskaper

DirectCU III: Kraftige kjølerør og kjølefinner som sørger for at varmen som genereres under spilling får størst mulig overflate å fordele seg utover før den fraktes bort av viftene.

Wing Blade-viftene holder kortet kjølig.

Wing-Blade: De to Wing Blade-viftene måler 95 millimeter. Ifølge Asus skal kombinasjonen av viftene og kjøleren levere en temperatur som er inntil 30 prosent lavere og et lydnivå som er inntil tre ganger mindre støyende enn referansedesignet.

Viftene skal bidra til dette ved å skape et større lufttrykk mot kjøleren under, uten at rotasjonshastigheten må økes tilsvarende. Som hos så mange andre tredjepartskort faller viftene dessuten helt til ro når grafikkbrikken ikke belastes.

FanConnect: Strix-modellen fra Asus byr dessuten på en ekstra tilkobling for kabinettvifter. Mens kabinettviftene ellers er koblet til egne strømkontakter på hovedkortet, og hastigheten deres gjerne baseres på temperaturen til prosessoren, tillater denne løsningen grafikkortet å ta kommandoen over en av viftene dine. Dette kan være en fordel i spill hvor prosessoren ikke nødvendigvis svetter noe særlig men hvor grafikkortet belastes svært kraftig.

Om dette resulterer i bedre kjøling, eller om maskinen din vil oppleves som mer eller mindre støyende kommer an på hvert enkelt oppsett. Uansett er det en fin mulighet å tenke over for deg som har et hovedkort med få tilgjengelige strømkontakter og gjerne vil legge til en vifte til.

Aura RGB Lightning: Den velkjente ROG-logoen på siden av grafikkortet, som altså peker ut mot kabinettdøra, er LED-belyst.

Du kan velge mellom 16,7 millioner farger, effekter som pulsering, blinking, regnbueoverganger og til og med belysning i takt med musikken du hører på om du installerer den medfølgende programvaren.

Dette er strengt talt en mindre viktig detalj, men satt opp riktig kan det vel bidra til å gjøre det litt mer spennende å titte inn i kabinettet fra tid til annen.

Asus RX 470 Strix OC byr ellers på en DisplayPort 1.4 HDR-utgang som støtter 4K-oppløsning i opptil 120Hz, samt en HDMI 2.0-utgang som på sin side støtter 4K-oppløsning i opptil 60Hz og dessuten tilkobling av VR-briller. To DualLink DVI-tilkoblinger er også på plass for de av oss med litt eldre monitorer.

Dette er skjermportene du har å velge mellom.

Vi har testet Asus RX 470 Strix OC ved fabrikkoverklokket «OC»-modus. Du kan selv velge mellom «Silent»-modus, «Gaming»-modus og «OC»-modus ved å installere «GPU Tweak II»-programvaren deres fra internett. Standardmodus ut av esken er «Gaming», så for å få mest mulig ut av kortet bør du selv passe på å aktivere «OC»-modus.

For Asus RX 470 «Strix OC» jekkes boostfrekvensen i «OC»-modus opp med knappe 20 MHz mens den effektive minnefrekvensen står på stedet hvil i forhold til når kortet opererer i «Gaming»-modusen.

Det er altså ikke snakk om store forskjeller, og hvorfor ikke «OC»-modusen rett og slett er aktivert som standard ut av boksen forstår vi svært lite av. Men, vi holder dørene på gløtt for at noen smartere markedsfolk enn oss vet hva de holder på med.

Klokkehastigheten i forhold til referansekortet fra AMD er på sitt høyeste 64 MHz og kan sees i tabellen over hvor «Strix OC» altså har fått oppgitt sine «OC»-verdier.

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC
8
Meget bra
Anbefalt

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC

sitatNår Polaris inntar budsjettsegmentet er det med et solid ytelseshopp.

Fordeler

 • +
  God kjøling
 • +
  Ganske støysvakt
 • +
  En god match for FreeSync-skjermer
 • +
  Støtter CrossFireX
 • +
  Ekstra viftetilkobling
 • +
  Solid ytelsesforbedring over forrige generasjon

Ting å tenke på

 • GTX 1060 3GB/ RX 480 4GB koster omtrent det samme
 • Ikke ledende på energieffektivitet
 • Begrenset fabrikkoverklokking

3DMark »

Syntetiske tester

Første test ut er 3DMark, en test som belaster hele datamaskinen for å simulere ytelse i moderne spill. 3DMark-målingen vår er nylig utvidet med Futuremarks nye TimeSpy-testløp. Til forskjell fra «gamle» Fire Strike, DirectX 11-benchmarken som fortsatt henger med, er Time Spy bygget for å måle ytelse i spill basert på Microsofts nye DirectX 12-motor.

3DMark skal gi oss de første svarene på hva RX 470 – og da spesielt hva Asus' Strix OC-tolkning av dette kortet – kan bidra med for spillere på budsjett.

Det første vi biter oss merke i er at kortet heldigvis yter bedre enn AMDs R9 380X og regelrett parkerer Nvidias GTX 960 fra forrige generasjon. Avstanden opp til RX 480 er heller ikke så lang som en kunne finne på å frykte, men så har vi også her å gjøre med et fabrikkoverklokket eksemplar av RX 470. Den økte boostfrekvensen til Strix OC har nok sitt å si for hvordan gapet mellom disse kortene er holdt relativt beskjedent i Fire Strike. I den tyngre Time Spy-testen ser vi at avstanden øker.

Syntetiske målinger er ikke faktisk spillytelse. Derfor skal vi over de neste fire sidene se nøyaktig hvor mange FPS Asus RX 470 Strix OC 4 GB stiller opp med. Spesielt blir det spennende å se ytelsen i forhold til R9 380X og GTX 960 4 GB som begge ligger i omtrent samme prisklasse som dette første Polaris-baserte kortet.

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC
8
Meget bra
Anbefalt

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC

sitatNår Polaris inntar budsjettsegmentet er det med et solid ytelseshopp.

Fordeler

 • +
  God kjøling
 • +
  Ganske støysvakt
 • +
  En god match for FreeSync-skjermer
 • +
  Støtter CrossFireX
 • +
  Ekstra viftetilkobling
 • +
  Solid ytelsesforbedring over forrige generasjon

Ting å tenke på

 • GTX 1060 3GB/ RX 480 4GB koster omtrent det samme
 • Ikke ledende på energieffektivitet
 • Begrenset fabrikkoverklokking

Ytelse i spill »

Asus RX 470 Strix OC yter gjennomgående svært godt i Full HD-oppløsning, hvor vi er i stand til å toppe innstillingene og oppnå omtrent 55 FPS i de fleste spillene våre. I 1440p kommer ikke kortet like godt ut, men selv om vi nok ville anbefalt minst et GTX 1060 til denne oppløsningen er det ikke slik at RX 470 er ubrukelig her. Alt som skal til er å justere ned forventningene noe for hvilke grafikkinnstillinger du kan ha aktivert ved denne ganske høye oppløsningen.

Sett opp mot R7 370 yter RX 470 Strix OC i mange tilfeller nesten dobbelt så godt i våre testspill. Viktig er det også at kortet banker R9 380X fra forrige generasjon og GTX 960 fra Nvidias forrige generasjon. Ha imidlertid i hodet at Nvidias GTX 1060 med 3 gigabyte minne kan være en betydelig utfordrer grunnet konkurransedyktig pris. VI kommer tilbake med en test av dette kortet senere.

AMD-grafikkort takler jevnt over GTAVs benchmark svært dårlig med stadige småstopp. Dette resulterer i helt elendige minimumsmålinger, og når snittverdien skal regnes ut virker selvsagt dette også noe inn på den negative siden. Det er viktig å bemerke at vi ikke opplever de samme FPS-droppene under normal spilling – i alle fall ikke like ofte og like merkbart – og vi legger derfor svært begrenset vekt på GTAV-målingen for AMD-grafikkort når vi gjør opp status.

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC
8
Meget bra
Anbefalt

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC

sitatNår Polaris inntar budsjettsegmentet er det med et solid ytelseshopp.

Fordeler

 • +
  God kjøling
 • +
  Ganske støysvakt
 • +
  En god match for FreeSync-skjermer
 • +
  Støtter CrossFireX
 • +
  Ekstra viftetilkobling
 • +
  Solid ytelsesforbedring over forrige generasjon

Ting å tenke på

 • GTX 1060 3GB/ RX 480 4GB koster omtrent det samme
 • Ikke ledende på energieffektivitet
 • Begrenset fabrikkoverklokking

Strømbruk, temperatur og støy »

Ettersom vi ikke har testet referanseutgaven av RX 470 fra AMD vet vi lite om ytelsen til Asus' Strix OC sammenlignet med dette. Det er også vanskelig å si noe om eksterne egenskaper som energiforbruk, temperatur og støy opp mot dette, men heldigvis har vi andre lignende kort å sammenligne mot.

Om historien har lært oss noe er det dessuten at referansedesign nesten alltid er varmere og støyer mer enn tredjepartsmodeller.

Det skulle nok heller ikke være helt krise om vi sjeler bort på testresultatene til R7 370 når vi skal mene et og annet om dagens RX 470-prestasjon. R7 370-modellen vi har i grafene våre er så visst basert på forrige generasjons arkitektur fra AMD, men vi regner RX 470 å være den direkte etterfølgeren til kortet som dessuten må kunne sies å være like gjennomarbeidet som dagens Asus Strix OC-modell ved at den er signert MSI Gaming.

Vi starter med energiforbruket.

Med Polaris og krympingen fra 28 nanometer til 14 nanometer FinFET-prosess har AMD økt energieffektiviteten for samtlige av sine kort. Våre effektivitetsmålinger viser imidlertid at selv om ytelsen per watt helt sikkert har gått opp, forbruker RX 470 mer energi enn R7 370. Det trenger ikke gjøre noe ettersom blant annet ytelsen er langt, langt bedre, men at det også passerer Nvidias langt raskere GTX 1060 på denne målingen er ikke spesielt heldig. Dette viser at Nvidia fortsatt har et forsprang når det kommer til energieffektivitet.

Referansegrafikkort fra AMDs forrige generasjoner har ikke akkurat levert den beste kjølingen. Nyeste generasjon gjør det bedre, og spesielt om vi ser på hva Asus med sin DirectCU III-kjøler og to Wing Blade-vifter har fått til er det mye som lover godt for selskaper som bygger kortene sine rundt AMDs Polaris-brikker. I forhold til R7 370, som riktig nok er kjølt av en MSI-løsning, har temperaturen gått ned med omtrent 10 Celsius under last.

Når Asus RX 470 Strix OC ikke belastes stanser Wing Blade-viftene helt. Det gjør kortet helt lydløst, men fører med seg økt temperatur ved tomgangskjøring. Tomgangstemperaturer på mindre enn 60 grader er uansett ikke på noen måte skadelig for grafikkortene, så alt i alt er dette en egenskap vi virkelig setter pris på. Det skal imidlertid nevnes at svært få grafikkort uansett er spesielt hørbare når de ikke belastes.

Husk at ettersom WingBlade-viftene på Strix OC kun flytter varmluften bort fra egen grafikkbrikke, og ikke direkte ut av kabinettet slik referansekjøleren til AMD gjør, stiller kortet krav om god kjøling fra andre kabinettvifter for at ikke øvrige komponenter skal se høyere temperaturer også.

Torx 2.0-viftene til MSIs Gaming X trenger ikke å anstrenge seg i særlig grad for å holde temperaturen nede, noe som er svært godt nytt for alle støyallergikere der ute med liten sans for å kompromisse på kraftige grafikkort.

Støymålingen vår viser at Asus' to WingBlade-vifter må jobbe litt raskere for å holde RX 470-kortet kjølig enn for eksempel MSIs Torx 2.0-vifter må jobbe for å holde en rekke kraftigere kort kjølig. Dette merkes litt når vi måler støynivået. For vår del kunne gjerne Asus latt RX 470-brikken bli noe varmere og holdt litt igjen på viftehastigheten, men dette er ikke verre enn at du selv tar kontroll over viften og setter et maks-tak eller setter opp en manuell viftestyringsprofil.

Uansett kan vi være nok så sikre på at Asus' kandidat her er mindre støyende enn AMDs referansedesign og vi er sikre på at svært få vil plages av den nesten uhørbare susingen fra viftene under last. Vi minner om at vi måler støy på en åpen testbenk på kun 20 centimeters avstand.

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC
8
Meget bra
Anbefalt

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC

sitatNår Polaris inntar budsjettsegmentet er det med et solid ytelseshopp.

Fordeler

 • +
  God kjøling
 • +
  Ganske støysvakt
 • +
  En god match for FreeSync-skjermer
 • +
  Støtter CrossFireX
 • +
  Ekstra viftetilkobling
 • +
  Solid ytelsesforbedring over forrige generasjon

Ting å tenke på

 • GTX 1060 3GB/ RX 480 4GB koster omtrent det samme
 • Ikke ledende på energieffektivitet
 • Begrenset fabrikkoverklokking

Testoppsett »

Testoppsett

Vår nye 2016-testbenk.

Maskinvaren og rutinene vi tester med, samt en forklaring på hvorfor vi har valgt ut akkurat disse, er nærmere beskrevet i en egen sak om grafikkort-testriggen vår. Her følger likevel en kort oppsummering av de viktigste komponentene:

 • Hovedkort: MSI Xpower Gaming Titanium Edition
 • Prosessor: Intel Core i7 6700K
 • Minne: Corsair Vengeance 16 GB @ 2400 MHz
 • Strømforsyning: Corsair AX 1200W
 • Lagring: OCX Vertex 460A SSD

Vi tester alltid nye grafikkort med nyeste stabile driver fra AMD eller Nvidia.

Dagens grafikkort er testet med Radeon Software Crimson Edition 16.9.2.

Grafikkort lansert før mai 2016, da vi ettertestet flere av dem på vår nye grafikkort-testbenk, bruker følgende drivere:

 • AMD-kort: Radeon Software Crimson Edition 16.4.1
 • Nvidia-kort: GeForce Game Ready Driver 364.72

Last ned nyeste driver for:

Syntetisk ytelse måles med 3DMarks DX12-test «Time Spy» og DX11-test «Fire Strike». Spillytelse måles i Dragon Age: Inquisition, Grand Theft Auto V, The Witcher 3: Wild Hunt og Rise of the Tomb Raider. Vi tester i tre oppløsninger: 1920x1080, 2560x1440 og 3840x2160, dog, for budsjettkort utelater vi sistnevnte oppløsning av opplagte grunner. Bildeflyten måles med innebygde måleverktøy hvor tilgjengelig, eller i The Witchers tilfelle, med Fraps. Samtlige spilltester kjøres minimum to ganger i hver oppløsning for å sikre at vi har stabile og representative resultater.

Temperaturmålinger gjør vi med GPU-Z, og temperaturen som måles er den høyeste som oppnås under ytelsesmålingen av Rise of the Tomb Raider i 2560x1440-oppløsning, som for øvrig er omtrent 40 minutter inn i testingen vår. Grafikkortene skal dermed ha rukket å «bli varme i trøya». Effektmålinger, altså hvor mange watt hele testsystemet vårt drar under last, overvåker vi og leser av ved stikkontakten i løpet av samme test.

På dette stadiet i testen gjennomfører vi også en støymåling, hvor vi måler desibeltrykket 20 cm fra grafikkortet på vår åpne testbenk. Målingen skjer så tett på fordi vi ellers ikke ville fått noe utslag på de mest støysvake grafikkortene.

Overklokking utføres på entusiastkort til omtrent 4000 kroner og oppover ved hjelp av MSI AfterBurner eller tilsvarende progravare.

Les mer om hvordan vi tester grafikkort her »

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC
8
Meget bra
Anbefalt

Asus Radeon RX 470 Strix Gaming OC

sitatNår Polaris inntar budsjettsegmentet er det med et solid ytelseshopp.

Fordeler

 • +
  God kjøling
 • +
  Ganske støysvakt
 • +
  En god match for FreeSync-skjermer
 • +
  Støtter CrossFireX
 • +
  Ekstra viftetilkobling
 • +
  Solid ytelsesforbedring over forrige generasjon

Ting å tenke på

 • GTX 1060 3GB/ RX 480 4GB koster omtrent det samme
 • Ikke ledende på energieffektivitet
 • Begrenset fabrikkoverklokking
annonse