Tek.no

Test Apple iMac 21,5"

Slik er Apples nye og slanke iMac

Fettsugingen alene er ikke nok til å imponere oss.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
12 Feb 2013 18:33

Innledning

Stilikonet iMac er en datamaskin som nok ikke trenger den helt store presentasjonen. Apples alt-i-ett-maskin i glass og aluminium har stort sett holdt den samme stilen over de siste fem årene, og er således en lett gjenkjennelig sak.

Noen forandringer har det likevel blitt over årene, der spesielt dagens modell fått noen større forandringer i forhold til sine nyere forgjengere. Apple har nemlig med tiden blitt ganske så flinke til å klemme god maskinvare inn på stadig mindre plass. Og der er den nye iMac et smålekkert syn, med en kanttykkelse på beskjedne fem millimeter.

Samtidig er det greit å ikke la seg blende så altfor mye av Apples egne pressebilder – datamaskinen bakside og fot tar da fremdeles opp plass.

Jada, den er tynn, men ikke SÅ tynn...Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Som du kan se kommer Apple iMac i flere konfigurasjoner. Den finnes dessuten i en likt utseende, men større og sterkere versjon med 27-tommers skjerm.

Vårt testeksemplar er en fullspekket 21,5-tommer, altså med Intel Core i7 på 3,1 GHz, 16 GB minne, Nvidia GeForce GT 650M grafikk med 512 MB videominne og 1 TB Fusion Drive.

Denne har en totalpris på 17 690 kroner, og med tanke på at vi altså snakker om en 21,5-tommers skjerm, må vi jo si at prisen sånn umiddelbart virker noe stiv.

Eller kan den faktisk være verd pengene? >>>

Takk til Apple som sendte produktet til test.

Les også