TestAsus K53SV

Bærbare krefter til folket

Vi har testet en stilig, kraftig og rimelig nyhet fra Asus.

Er du på utkikk etter en stilig bærbar PC med god ytelse, godt tastatur og evne til å takle det meste av spill? Da mener Asus at deres nye K-serie, med K53SV i spissen, er den rette maskinen for deg.

Dette er store løfter fra en stor produsent og litt skeptiske blir vi selvsagt, for vi får sjeldent i både pose og sekk. Med en pris på 5500 kroner kan dette derimot være et skikkelig røverkjøp, og vi har undersøkt nøyaktig hva vi får for pengene.

Konklusjon

Asus prøver med K53SV å fri til alle de som vil ha en robust maskin med pent utseende, og god nok ytelse til å takle de fleste oppgaver. Den koster ikke mer enn 5500 kroner, og på papiret gir derfor denne maskinen mye for pengene.

Ytelsesmessig er skjermkortet godt nok til at du kan spille litt eldre spill med fin grafikk, mens de aller nyeste spillene ikke får like bra bildeflyt. Prosessoren og minnet bør holde til det meste av hverdagslige oppgaver, men også til litt seriøs multitasking og tyngre jobber som bilde- og videoredigering.

Det vi liker aller best med Asus K53SV er dens allsidighet. Maskinen har et pent ytre, virker solid, er god å skrive med, støyer lite, har bra batteritid og gjør de fleste jobber unna i en fei. Du kan også fint leke deg i det meste av spill hvis du ikke har veldig høye krav til bildekvalitet.

Men denne maskinen har også en potensiell feststopper, og det gjelder skjermen. Denne har lav oppløsning til en 15,6 tommer å være, og litt svak bakbelysning. Det betyr at alle skjermelementer blir litt store, og at vi lett ser omgivelsenes refleksjoner i skjermen når vi befinner oss i lyse rom og utendørs i solrikt vær.

Med mange positive egenskaper er Asus K53SV en bærbar PC som passer for folk flest. Men de som har mye fartstid ved en datamaskin vil nok erge seg litt over skjermens svake lys og lave oppløsning. Alt i alt er dette en maskin som får jobben gjort, nesten hva enn det skulle være, og vi kan trygt anbefale den til hvermannsen.

+  Pen design med mye metall
+  Solid konstruksjonskvalitet
+  Lite støy og lave temperaturer
+  Bra batteritid
+  Gir mye ytelse for pengene


-  Skjerm med lav oppløsning og svak bakbelysning
-  Dårlig rekkevidde på trådløst nettverkskort
-  Ikke USB 3.0

Dell XPS 15

Andre alternativer

En annen maskin vi har testet den siste tiden som også appellerer til "mannen i gata" er Dell XPS 15, som kan tilby omtrent tilsvarende ytelse. Her er det mulig å justere maskinvaren mer til egen lommebok, men det blir fort noen tusenlapper dyrere enn Asus K53SV.

Den største fordelen til Dell XPS 15 er muligheten for en skjerm med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, men dette koster selvsagt ekstra. XPS 15 har også 2 stykk USB 3.0 som K53SV ikke har noen av.

Les hele testen av Asus K53SV på Hardware

Les også
Velg riktig hjemme-PC
Les også
Samsung QX412: Denne PC-en klarer ti timers bruk
Les også
Lenovo IdeaPad Z370: Denne maskinen er nærmest lydløs
Les også
Dell XPS 15z: Folke-PC på slankekur
annonse