Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus U46SV

Mobil og spillsterk mellomvekter

Asus kombinerer muskler og portabilitet på sin nye 14-tommer.

Innledning

Si hva du vil om Asus, men en ting er sikkert: De nøyer seg ikke med å kun ha et par modeller på markedet. Under Asus-merket finner vi alt fra små EEE-maskiner til kraftige spillbeist, og selvfølgelig en del midt i mellom. Og her finner vi blant annet U46SV.

Ikke at U46SV er noen utpreget folkemodell du hovedsaklig har i huset. Med sin relativt smale linje, store batteri og diskrete stil sikter denne 14-tommeren mer mot folk som trenger en bærbar å ha med seg, som studenter og andre som vil kombinere ytelse med en viss grad av portabilitet.

Spesifikasjoner -
Maskinvare -
Prosessor Intel Core i5-2410M (2,3 GHz, 3 MB cache)
Harddisk 500 GB, 7200 RPM
Skjerm 14 tommer 1366 x 768 pikslers oppløsning Reflekterende høykontrastbelegg
Optisk enhet DVD-brenner
Trådløs tilkobling 802.11b/g/n WiFi Bluetooth
Batteri 8 celler, 5900 mAh, 88 Wh
Annet -
Størrelse 2,36 kg tung 2,5 - 3,5 cm tykk
Pris Rundt 6500 kroner

I likhet med andre moderne bærbare over budsjettklassen er U46SV ustyrt med en nymotens "Sandy Bridge" Intel-prosessor med integrert grafikkløsning. Men Asus har ikke stoppet der. De har også klemt inn det relativt potente GeForce GT 540M fra Nvidia, et grafikkort som vil gi et betydelig ytelsesløft for den som også kunne tenke seg å bruke laptopen til spill.

I tillegg til utsiktene mot jevnt over god ytelse var det også uunngåelig å bite seg merke i Asus' lovnader om nærmere ti timers batteritid på U46SV. Vi var derfor ikke helt uten forventninger da denne 14-tommeren inntok testbenken.

Som sammenligningsgrunnlag videre i artikkelen har vi plukket ut den nylig testede HP Pavilion dm4-2000, som er en annen 14-tommer med fokus på mobilitet. I tillegg har vi tatt med 15,6-tommeren K53SV, en av Asus' litt mer folkelige modeller.

Takk til Asus som bidro med testmaskinen.