Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestFujitsu LifeBook S751

Bærbar som mener business

Denne arbeidshesten fra Fujitsu er spesielt velutstyrt.

At Fujitsu LifeBook S751 er en 14-tommer lagd for businessegmentet er det liten tvil om. Ikke er den skinnende og ikke er den kledd i metall. Livvidden er over gjennomsnittet, og med en vekt på drøye 2,4 kilogram er den også langt unna en slank ultraportabel.

En arbeidshest

Hvis vi kan trekke noen sammenligninger til dyrenes verden kan vi kanskje si at LifeBook S751 minner litt om en arbeidsgamp i en verden der vi stadig får flere strømlinjeformede veddeløpshester. Samtidig mener vi det på en positiv måte – den ser kanskje ikke spesielt strigla ut, man kan være den solide og trofaste saken som du vet får jobben gjort.

Og flere positive egenskaper har da også denne modellen. Den er nokså støysvak, har et godt tastatur og matt skjerm – som også kan skaffes i den mer attraktive oppløsningen HD+. Temperaturene holdes nede selv under hard jobbing. På batteridrift holder den i seks strake timer på full lysstyrke, og DVD-brenneren kan dessuten byttes ut med et ekstra batteri.

Når det gjelder tilkoblinger byr LifeBook S751 blant annet på 3G, eSATA, ExpressCard/54, DisplayPort, dokkingkontakt, minnekortleser og vanlig kortleser. Utenom bedrifter vet vi ikke helt hvor mange som har bruk for det sistnevnte, men vi kan opplyse om at det fungerer utmerket med spillerkortet fra Norsk Tipping. Det eneste vi virkelig savner er USB 3.0.

Ingen lettvekter

Men alt dette kommer ikke gratis. Du betaler for dette med en småtung bærbar som koster mer enn de fleste andre bærbare, i det minste hvis du kun fokuserer på spesifikasjoner, datamuskler og batterikapasitet.

Ellers er vi heller ikke fornøyd med pekeplaten. Den er da følsom nok, men for liten til å være skikkelig praktisk – spesielt med tanke på hvor mye noen konkurrenter klarer å få ut av den.

Totalt sett gir likevel Fujitsu LifeBook S751 et solid og positivt inntrykk, og med sitt utstyrsnivå er vi sikre på at den vil tiltrekke seg litt mer kvalitetsbevisste kjøpere som vet hva de skal ha og hva de trenger. Om vi blindt kan anbefale den til mannen i gata er en annen sak. For de aller, aller fleste ville vi tipset om 13-tommeren Dell Vostro V131 i stedet. Den er lettere, rimeligere og holder lenger på batteridrift.

+  Meget godt utstyrt
+  Lite støy og varme
+  Føles solid
+  Matt skjerm


-  Liten pekeplate
-  Litt stor og tung
-  Lite datamuskler for pengene

Vil du vite mer?
Les hele testen av Fujitsu LifeBook S751 på Hardware.no

Sjekk også ut:
Vil du holde deg til batteristerke 14-tommere bør du også ta en kikk på Asus U46SV, som er en solid allrounder med over gjennomsnittlig grafikkytelse for denne klassen.

Må du ha matt skjerm og 3G er Sony Vaio VPC-SB1V9E det andre alternativet vi har testet de siste ukene. Denne duger også til litt spilling og er i det hele en meget god maskin så lenge du hører bort fra en noe irriterende viftestøy.

annonse