TestSamsung UE55ES8005

Dette er Samsungs designbombe av en TV

ES8005 er spekket med talestyring, apper, berøring og mye mer.

Test av Samsung UE55ES8005

Samsung har i mange år satset tungt på design og funksjonalitet når det gjelder TV-er. Dette har ført til at selskapet de siste årene har vunnet en rekke priser for unik design.

I fjor testet vi designperlen Samsung UE55D8005. Vi fikk da se at Samsung hadde et godt øye for hvordan en TV skulle se ut.

Nå har vi fått muligheten til å teste årets modell fra den gjeve 8000-serien til Samsung, serien der de råeste modellene foreløpig ligger. Den nye modellen har fått modellnavnet UE55ES8005, og fås i størrelsen 40”, 46” og 55”.

Vi vil også rette en stor takk til Hi-Fi Klubben Grensen, som ga oss muligheten til å teste denne TV-en ved å låne et eksemplar til oss.

Her har Samsung vist at det fortsatt sitter på tronen når det gjelder design. Med en blank metallfarget ramme og en flott designfot er denne TV-en et virkelig blikkfang. Den største konkurrenten til Samsung sin designserie, vil være de nye «rammeløse» modellene fra LG som slippes i disse dager. Designet på den nye modellen i 8000-serien heter «One Design», det samme som forgjengeren.

Årets modell er også fullpakket med funksjoner slik som fjorårets modell fra 8000-serien. Det som er nytt for året, er stemmestyring, bevegelsesstyring og ansiktsgjenkjenning.

Slankere ramme

Smalere ramme

Sammenlignet med fjorårets smale ramme, har Samsung kuttet bredden på rammen med ytterligere noen millimeter, så dette begynner å se veldig bra ut. Det er ikke langt unna det som kan kalles en rammeløs design.

Kamera på toppen

Det eneste ved designen som kanskje stikker seg ut som litt negativt, er kameraet som sitter montert på toppen av TV-en. TV-en har nærmest en liten pukkel på toppen, som igjen ødelegger de rette linjene som ellers preger designet.

På den andre siden, så har den jo også en liten pukkel nederst med den lysende logoen, så årets modell er faktisk mer symmetrisk enn fjorårets modell. Det er mulig det hadde sett bedre ut om de kuttet den lysende logoen og heller hadde kameraet montert i bunnen av skjermen, men dette er en smakssak.

Arch Flow Stand

Nytt design på foten

Foten til TV-en har fått en en helt ny design som av Samsung kalles ”Arch flow Stand”, og her har de virkelig gjort en bra jobb med utseendet. Vi synes det nye stativet ser mye bedre ut enn de sprikende beinene som var på fjorårets 8000-serie. Du har nesten mer lyst til å la den stå på foten som kommer levert med TV-en, enn å henge den på veggen. Det eneste minuset ved foten, er at TV-en ikke har mulighet til å dreies litt slik som forgjengeren kunne. Skal du ha muligheten for å dreie litt på TV-en, så må du altså la den stå på en dreibar flate.

Fjernkontrollene

Ny fjernkontroll

Årets modell har fått seg en helt ny type fjernkontroll med en pekeplate, Samsung har valgt å kalle denne for «Smart Touch Control». Du har noen knapper for de mest brukte funksjonene som volum og kanalbytte, mens du bruker pekeplaten til å styre alle andre funksjoner som menyer og «Smart hub».

I forhold til stemmestyringen, så har den nye fjernkontrollen en egen knapp for å aktivere denne funksjonen. På toppen av fjernkontrollen sitter det en liten mikrofon du kan bruke til å styre TV-en med.

Det ligger også en mer tradisjonell fjernkontroll i pakken med TV-en. Denne har fått et mer avrundet design enn fjernkontrollen som ble levert med tidligere modeller fra Samsung, noe som gjør at den ligger litt bedre i hånda når du bruker den.

Nye 3D-briller

Nytt design på 3D-brillene

I esken til TV-en finner en liten pakke med to sett 3D-briller. De nye 3D-brillene som følger med TV-en har blitt en god del enklere i designen, og batteriet er nå flyttet fra siden til rett over nesen. Stengene er av den justerbare sorten, og 3D- brillene er designet slik at du kan bruke vanlige briller under dem. Batteritiden er oppgitt til 150 timer, så du skal kunne se en god del 3D-filmer før batteriene blir tomme.

IR Blaster

En ny sak vi fant i esken sammen med TV-en, var en såkalt «IR Blaster». Dette er en slags universalfjernkontroll-løsning som leveres med TV-en. «IR Blaster» kobles først trådløst til TV og den nye fjernkontrollen fra Samsung. Har du for eksempel en Blu-ray spiller du ønsker å styre via TV-en, så kan du finne denne modellen i en liste som du får opp på TV-skjermen, og så legges automatisk de riktige fjernkontrollkodene inn. Deretter kan du gjennom TV-en styre Blu-ray spilleren.