Til hovedinnhold

Her er Viasats nye opptaker

Ny dekoder kommer i salg om en måned – vi har prøvd den.

For rundt et halv års tid tilbake lanserte Viasat en ny opptaksdekoder, ViasatPlussHD 865, som blant annet var vesentlig raskere enn sine forgjengere.

Om en måneds tid kommer det et nytt alternativ i butikkhyllene – møt ViasatPlussHD 7140.

ViasatPlussHD 7140 nederst. (865 øverst)

Forskjellene

Den nye opptakeren er laget av Samsung, og er fysisk noe større enn ViasatPlussHD 865. Likevel har den samme lagringskapasitet på 320 GB, som betyr at du kan lagre en hel uke med opptak før disken er full (mindre i HD-kvalitet). ViasatPlussHD 7140 har en innebygget vifte bak for kjøling, og selv om dette i prinsippet fører til økt støynivå, må vi si at den ikke har gjort seg bemerket i perioden vi har teste den.

Bak på 7140 har du brukbart med tilkoblinger, og den har fått en ekstra Scart-utgang til bruk mot videoopptakere, men mistet koaksial-utgangen, i forhold til ViasatPlussHD 865.

I bruk er de to dekoderne veldig like. Begge responderer kjapt og skifter kanal raskt, men ViasatPlussHD 7140 er marginalt raskere.

Nye fjernkontrollen nederst.

Ny fjernkontroll

I løpet av sommeren regner Viasat med å ha den nye fjernkontrollen på plass som standard til sine dekodere. Den brede og massive kontrollen som er i dag, blir dermed byttet ut med en helt sort og betraktelig mer kompakt variant.

Den nye kontrollen har noen færre knapper, der blant annet EPG-knappen har blitt fjernet. For å få frem den elektroniske programguiden må du nå trykke to ganger på Meny-knappen.

Vi har fått opplyst at de som eier dagens dekoder også skal kunne få kjøpe den nye fjernkontrollen etterhvert, men prisen er ikke kjent.

Nye 7140 i midten. Over 865 og under Canal Digitals PVR.

Stabil

Etter å ha prøvd den nye dekoderen i påsken, har den vist gode tegn til å være stabil. Vi lot dekoderen stå på 24 timer i døgnet, med en solid opptaksliste. I løpet av denne perioden hang den seg verken opp eller viste tegn til hikke, samtidig som opptakene ble tatt opp til riktig tid uten at det manglet noe.

7140 dermed virker hakket mer stabil enn forgjengeren 865, som noen ganger har hatt problemer med at lyden har hengt litt etter og ved et par tilfeller har den hengt seg opp, det siste halve året.

Ny brukermeny kommer

Utseende på Viasats dekodere har ikke endret seg radikalt på en stund, men brukermenyene skal nå få en overhaling lover selskapet. Menyene vil få samme utseende som Viaplay, selskapet satsning på nettbasert videoutleie. Den hvite bakgrunnen byttes ut med den samme sorte fargen som brukes på Viaplay-tjenesten.

Konklusjon

Etter et par uker i stereobenken sitter vi igjen med et positivt inntrykk av ViasatPlussHD 7140. Samsung-dekoderen er nok litt kjedeligere i designen enn ViasatPlussHD 865, men er hakket kjappere i responsen, og viser tydelige tegn til å være stabil.

Viften bakpå er stor, noe som gjør at boksen er relativt stillegående, og ble aldri støyende i tiden den stod på. Begge modellene har like god opptakskapasitet, med en harddisk på 320 GB.

ViasatPlussHD 7140 antas å være på plass i butikkhyllene i løpet av en måneds tid, og vil koste det samme som ViasatPlussHD 865.

Les vår sniktitt på ViasatPlussHD 865

annonse