Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHTC Sensation XE

Slik er musikkversjonen av HTC Sensation

HTC Sensation XE har mer fart og mer futt.

Design, skjerm og menyer

Glasset på skjermen er ripemotstandig Gorilla-glass. Det er svakt konkavt.
I sola er skjermen vanskelig å lese, men håpløst er det ikke.
Litt skygge er alt som skal til.
Den helstøpte metallrammen er ikke egentlig noen ramme, men et stort baklokk.
Høyttaleren har fått rød signaturfarge.
Baksiden har fått Beats-logo.
I boksen finnes i tillegg til mobiltelefonen en lader, USB-kabel og ørepluggene iBeats. Det følger også med en liten pose til oppbevaring av ørepluggene.

Vi har tidligere testet HTC Sensation, som var selskapets første med tokjerneprosessor. Dessuten hadde den fått en skjermoppløsning som på testtidspunktet var høyere enn på noen annen mobiltelefon med 4,3 tommer skjerm. I dag må den se seg slått på av Samsung Galaxy Nexus på dette området. Mens Sensation og Sensation XE har skjermoppløsning på 540 x 960 punkter, kan Nexus skilte med 720 x 1280 punkter.

HTC Sensation XE er samme mobiltelefon som HTC Sensation, men prosessoren er klokket opp fra 1,2 GHz til 1,5 GHz. I tillegg har XE fått en egen lydkrets fra Beats Audio, og leveres med Beats-øreplugger. Batterikapasiteten er også noe bedre på XE-versjonen, men fremdeles må du nok belage deg på å lade hver kveld om du er en ivrig bruker av mobiltelefonen.

Siden HTC Sensation XE i realiteten er en oppdatert versjon av HTC Sensation har vi valgt å gjøre dette til en oppdatering av HTC Sensation-testen. Det betyr at artikkelen vil være identisk på de områdene der telefonene er identiske, mens innholdet er oppdatert der XE er oppdatert.

En lekker mobiltelefon

Å lage en mobiltelefon med 4,3 tommer skjerm er neppe en designers drømmejobb. Begrensningene blir unektelig ganske mange, og de fleste touch-mobiler, også de med litt mindre skjermer, fremstår som sorte flate rektangler. Det gjør også HTC Sensation, men vi liker de små detaljene som likevel gir telefonen et særpreg.

Det første vi legger merke til i så måte er baksiden. Chassiset er i ett stykke metall, men øverst og nederst er det to felter i plast. I stedet for bare å dele telefonen symmetrisk, har HTC valgt å plassere metallfeltet diagonalt over telefonens bakside. Det er også en nyanseforskjell i fargen på de tre elementene. Det ser rett og slett bra ut, og gir telefonen en lett kjennelig signatur.

Fronten er ikke like sprek, og hadde det ikke vært for størrelsen, så ville du lett bli forledet til å tro at det dreier seg om en HTC Desire S. Desire XE har fått rødt gitter i høyttaleren og rødt lys i navigasjonstastene.

Men ved nærmere ettersyn vil du se at skjermglasset ikke er helt flatt. Ut mot rammen er telefonens glass løftet en anelse. Sensation XE har også avrundete kanter, slik at den føles behagelig å holde.

Over skjermen er det et smalt metallfelt der du finner en tilsvarende lav men ganske bred høyttalerspalte. Til høyre for denne finner du frontkameraet. Volumtasten er plassert på vestre side, og lenger ned på samme side finner du USB-inngangen. På toppen av telefonen sitter hovedbryteren. Kontakten for hodetelefoner/håndfri sitter også på toppen av telefonen.

Telefonen har ikke fysiske taster på fronten, men under skjermen finner du de samme fire betjeningsfeltene som på Desire S. Disse er hjem, meny, tilbake og søk.

Vi liker telefonens design, og selv om den er både tyngre og tykkere enn Samsungs Galaxy S II, så gir bruken av en metallramme uten sømmer et kvalitetspreg mange telefoner i denne klassen mangler. Telefonen er heller ikke så tung at den trekker ubehagelig i lommen.

Megaskjerm

Med 540 x 960 bildepunkter gir HTC Sensation XE et skarpere bilde enn noen annen 4,3-tommer mobilskjerm med LCD-teknologi. Det betyr at det er tilnærmet umulig å se det enkelte bildepunktet, og at selv svært små bokstaver er lesbare forutsatt at du har normalt syn.

HTC har valgt å bruke en S-LCD-skjerm på Sensation. Skjermen er god, med skarpe farger og jevn bakgrunnsbelysning. Men sammenliknet med Super AMOLED virker den litt blass. Vi har sett LCD-skjermer med bedre sortnivå enn dette. Vi har testet HTC i direkte sollys, og erfarer da at vi må ha full bakgrunnsbelysning for å kunne bruke telefonen. Men det fungerer, i alle fall så lenge du ikke skygger for lyssensoren. Da blir skjermen mørkere og vanskeligere å tyde.

Penere menyer

Menysystemet på HTC Sensation XE er det samme som på HTC Sensation. På låseskjermen er det en sirkel som du trekker opp på skjermen for å låse opp telefonen. Men det finnes også fire ikoner på dette skjermbildet. Disse er ikonene telefon, e-post , kamera og meldinger. Ved å trekke et ikon ned i låseringen går du direkte til den gjeldende applikasjonen. På den måten kan du for eksempel starte kameraet samtidig som du låser opp mobiltelefonen. Den samme løsningen finnes på nettbrettet HTC Flyer.

Etter å ha brukt Sensation en stund er vi blitt stadig mer begeistret for denne funksjonen. Du kan også bytte ut ikonene, dersom du vil ha andre snarveier på låseskjermen. Bruker du musikkspilleren på telefonen vil kontrollene være tilgjengelige også på låseskjermen, så du slipper å lete deg frem til musikkapplikasjonen for å betjene spilleren.

Den grafiske fremstillingen av startskjermer og Widgets er også betydelig oppgradert. Blant annet kan du nå høre lyd til værvarselet på startskjermen. Akkurat det er neppe noe du vil ha ønske om å gjøre særlig mange ganger. Det kan jo være litt enerverende å måtte høre regnet plasker hver gang du går til startskjermen og værutsiktene er lite lystige. Telefonen har sju startsider, og disse vises som en karusell du kan snurre på. Du velger selv hvilke snarveier eller miniprogrammer du vil ha på disse sidene.

Velg uttrykk på telefonen

Du kan også velge mellom en hel rekke maler for hvordan telefonens låseskjerm og startskjermer skal se ut. Men du kan ikke tilpasse rekkefølgen på applikasjonene i menyen etter eget ønske, slik du kan på enkelte andre Android 2.3-mobiler. Du kan imidlertid velge om du vil vise applikasjonene sortert etter alfabetet, eller etter dato med nyeste på topp, eller med eldste på topp. I tillegg har du tre symboler nederst på menyskjermen. Her kan du velge om du bare vil se applikasjonene du bruker oftest, eller om du bare vil se applikasjonene du selv har lastet ned.

Å bla i menyene går som en drøm. Skjermen reagerer svært presist, og de grafiske animasjonene er så lekre at vi tar oss selv i å bla i menyene bare for å se hvor elegante animasjonene er.

Skjermtaster

Skjermtastaturet er godt å skrive på, og om du ønsker det kan berøringer markeres ved små vibrasjoner eller lyder. Tastaturet har norske tegn. Du kan også velge om du vil ha et standardtastatur med alle bokstaver på ni taster (T9). Da kan du skrive tekstmeldinger med en hånd på samme måte som på de tidligste SMS-mobilene. Vender du skjermen horisontalt vil du likevel få opp qwerty-tastaturet. I tillegg kan du velge et kompakttastatur, en slags krysning mellom qwerty og T9.

Skjermen støtter også flerfingring, så du kan spille akkorder på instrumentapplikasjoner (opp til 4 fingre samtidig) eller zoome inn og ut av skjermbilder ved å knipe eller sperre med fingrene.

Teknologi og funksjoner

HTC Sensation har en meget god nettleser.
Minnekortet på 16 BG kan byttes uten at du må slå av telefonen.
Fra HTC Hub kan du laste ned flere tilpasninger.
Telefonen har en egen dokkmodus.

HTC Sensation XE er en mobiltlefon spekket med teknologi. I dette tilfellet betyr det at den har alt som er tilgjengelig av nettverksløsninger, med unntak av at den europeiske versjonen ikke støtter LTE, og at telefonen ikke har noen NFC-brikke. LTE er også omtalt som 4G. Det er foreløpig ingen andre mobiler som støtter dette heller, i tillegg til at det er få steder i Norge hvor det finnes et operativt 4G-nett. NFC står for Near Field Communications, og er teknologien som skal kunne gjøre mobilen i stand til å utveksle data over svært korte avstander, som i billettsystemer og såkalte tag-lesere. Heller ikke dette er noe du vil savne med det første, ettersom teknologien ikke har fått noen praktisk anvendelse i mobilverdenen.

Det finnes andre løsninger som heller ikke brukes i HTC Sensation XE, som overføring av lyd via FM, og muligheten for å koble til periferutstyr via USB-porten (USB-host). Til gjengjeld kan telefones USB-port også overføre TV-signaler i HD. Her trenger du en MHL A/V-link. En slik kabel følger ikke med, men du kan kjøpe en overgang fra MHL til HDMI.

En rask mobiltelefon

Ellers synes listen over teknologiske løsninger å være temmelig komplett. Her er Turbo-3G som gir teoretisk nedlastingshastighet på opp til 14,4 Mbps, og opplasting på 5,76 Mbps. Den støtter Wi-Fi 802.11 b/g/n, kan kjøre trådløs streaming via DLNA-standarden, og du kan sette den opp som trådløst modem (hotspot) og dele internettforbindelsen (3G) i telefonen med andre Wi-Fi-enheter. I tillegg har den fått den nye Bluetooth-standarden 3.0, som gir raskere utveksling av filer. Sensation har selvsagt GPS, og den kommer med et GPS-program som kalles Locations og er utviklet av Route 66. For å få navigasjonsløsningen Locations til å fungere må du kjøpe lisens.

Prosessoren jobber på 1,5 GHz, har tokjerner, og får hjelp med grafikken av en Adreno 220-brikke. Brikkesettet er Qualcomm MSM 8260 Snapdragon. Til sammen gir dette Sensation ytelser som er svært gode.

Begrenset lagringskapasitet

Men selv om spesifikasjonene i HTC Sensation er helt i toppsjiktet, så er de ikke sensasjonelle. Det finnes konkurrenter med mer RAM (Sensation har 768 MB RAM), og det finnes mobiltelefoner som støtter enda raskere 3G-nett.

HTC velger fremdeles å gi sine mobiltelefoner liten lagringskapasitet, for heller å legge ved et minnekort. Minnekortet som følger med HTC Sensation er på 16 GB, og dermed får du relativt bra med minne i pakken. Men konkurrenten Samsung Galaxy S II selges med 16 GB internminne i tillegg til at du kan utvide med minnekort. iPhone 4 har 16 eller 32 GB minne, men støtter ikke minnekort.

Minnekortet som følger med er klasse 4. Bytter du til et raskere minnekort går overføring av data fra PC til mobil raskere. Da vil du også oppleve noe mindre hakking i videoopptak som er gjort på full HD-oppløsning.

Sense-funksjoner

Det er mange funksjoner på HTC Sensation. Blant annet har den mulighet for å ringe høyere når den ligger i en lomme enn når den ligger på bordet. Ved innkommende anrop dempes lyden når du løfter telefonen, og den dempes helt om du legger telefonen opp ned. Du kan også velge å la telefonen gå automatisk til høyttalende om du snur den opp ned under samtale.

Programvaren som følger med telefonen byr ikke på store overraskelser. Dette er en avansert datamaskin som ganske sikkert vil bli brukt til så vel underholdning og arbeidsverktøy, som til sosiale medier og andre former for kommunikasjon.

Integreringen av sosiale medier er tett, og du knytter enkelt de ulike kontoene opp mot adresseboka. Ved hjelp av små programmer (widgets) kan du følge venners oppdateringer på sosiale nettsteder direkte fra en av startskjermene.

Telefonen gir også tilgang til HTCsense.com, som er en skytjeneste der du via internett kan gå inn på mobiltelefonen fra en hvilken som helst nettleser. Fra denne tjenesten kan du så lese meldinger som er kommet inn på mobiltelefonen, selv om du ikke har telefonen i nærheten. Løsningen lar deg også sette telefonen til å ringe høyt, slik at du kan finne den om du har forlagt den. Du kan viderekoble anrop, du kan se på et kart hvor telefonen befinner seg, og du kan sperre den eller slette innhold dersom mobiltelefonen er havnet hos uvedkommende.

Gode basisfunksjoner

Telefonens basisfunksjoner er svært gode. Du ringer ut ved å trekke telefonsymbolet ned i låseringen, eller om telefonen er ulåst trykker du på telefonikonet nederst på startskjermen. Det åpner en grei oversikt over samtalelogg. Da dukker det også opp et tastatur. Telefonen støtter smartringing, hvilket betyr at du kan ringe en kontakt ved å skrive kontaktens navn på tastaturet, med ett trykk per bokstav. Telefonen har en egen funksjon som forklarer deg hvordan det virker.

Det dukker også opp et mikrofonsymbol. Trykker du på dette kan du si hvem du vil ringe til, og telefonen slår nummeret. Foreløpig må du velge engelsk språk for at funksjonen skal virke. Siden det er lit klønete å lese norske navn på engelsk, så har denne funksjonen begrenset verdi.

Ved samtaler er lyden ren og klar, og vi kan sette volumet høyt nok til at vi hører godt, også i bråkete omgivelser.

Nettleser

HTC Sensation XE har en god nettleser. Her kan du enkelt skalere sider så de vises pent på den høyoppløste skjermen. Vi liker at telefonen ikke automatisk går til mobilversjonene av sider som VG eller Dagbladet, med mindre du som bruker har valt mobiltilpasning i nettlesermenyen. Den gode skjermen og den raske skaleringen ved fingerzoom gjør behovet for spesialtilpassede sider mindre. Telefonen kjører også Flash-video fra nettsider som VG-TV helt smertefritt. Den eneste ulempen i så måte er at du må berøre skjermen utenfor videoområdet om du vil skalere videobildet eller rulle nedover på nettsiden.

Mens vi på Samsung Galaxy S II har problemer med å få mobilsidene til VG til å vises pent, så løser vi det glatt på HTC Sensation XE ved å redusere tekststørrelsen ett nivå.

Bra på e-post

E-postleseren på telefonen er uten spesielle funksjoner som forhåndsvisningsvindu eller e-post i tråder. Den fungerer likevel helt greit, og du bestemmer selv hvor mye eller hvor ofte e-posten skal oppdateres. Om du ikke har stort behov for å motta e-post i samme sekund som den er sendt, så kan det være lurt å velge bort push til fordel for oppdatering med gitte intervaller (eller manuelt). Da vil batterikapasiteten på telefonen bli mye bedre en den er med push aktivert.

Telefonen støtter Exchange Server, også når denne krever sikkerhetspolicy eller kryptering. Dokumentene du mottar kan du åpne og redigere i Office-løsningen Polaris, som støtter de vanligste Office-formatene for tekst, regneark og presentasjoner.

Andre nyttefunksjoner

Av andre nyttige funksjoner nevner vi muligheten for å sette telefonen i dokkmodus. Da vises en egen startskjerm, og du kan velge om telefonen skal gå automatisk til hotspot-funksjon, koble til en Bluetooth-enhet eller settes i en spesiell USB-modus.

Du vil også finne applikasjoner for lommelykt, bokhandel med e-bokleser, lommelykt, aviskiosk, snarvei for overføring av data fra din gamle mobil, YouTube og SoundHound. Her er taleopptak og Twitter-applikasjon, Facebook, FM-rado, Google Latitude og ellers det du kan forvente å finne på en moderne Android-mobil. Det du ikke finner kan du laste ned fra Google Marked. Sensation XE er sterk nok til å kjøre en hvilken som helst applikasjon du vil finne det for godt å laste ned.

Multimedia

Ørepluggene girbra lyd, også når sette brukes til samtaler.
Fra HTC Watch kan du (foreløpig ikke) streame filmer og TV-serier til HTC Sensation.
Bokleseren er svært bra, og mindre anstrengende å bruke enn vi hadde fryktet.

HTC Sensation XE tar bilder med 8 megapiksler oppløsning, og den kan filme i full HD. Vi hadde kanskje ventet at kameraet skulle være enda et hakk hvassere enn hva det er, men bildekvaliteten er nokså gjennomsnittlig for et 8 megapikslerkamera. Kameraet startes ved at du trekker kameraikonet fra låseskjermen ned på låseringen, eller du trykker på kameraikonet i de vanlige menyene. Det er ingen egen kameratast, men du tar bilde ved å trykke på et utløserikon i skjermbildet.

Kameraet er raskt, og i godt lys tar det brukbare bilder. I svakt lys blir det en del bildestøy, selv om HTC har forsøkt å motvirke dette ved å plassere to LED-lamper ved siden av kameraoptikken. Hele skjermen fungerer som søker, med noen transparente ikoner ute på høyre side, og et zoomfelt til venstre. Tar du på skjermbildet vil kameraet fokusere på området du har betørt. Bildet blir ikke tatt før du trykker på utløseren.

En tryllestav gir deg tilgang til effektmenyen, der du kan velge ulike effekter som sort/hvitt, sepia, plakat, forvrengning og noen til. Du kan knipse bilder både med frontkameraet og det vanlige kameraet på baksiden av telefonen. Nederst ser du noen bilder vi har tatt med HTC Sensation. Klikk på dem om du vil se dem i original størrelse.

Videokameraet filmer brukbart i HD, i alle fall til mobilkamera å være. Her kan du jukse deg til bedre flyt i bildene ved å velge et minnekort som absorberer data raskere enn hva tilfellet er med kortet som følger med. Men helt jevn flyt i bildene kan du ikke regne med. Som vanlig blir bildedroppingen tydeligere om det er mye bevegelse på kameraet eller i motivet.

Musikk

Musikkspilleren i HTC Sensation byr på god lyd. Menyene er enkle, og integrering av musikkspilleren i låseskjermen gjør at du kan betjene basisfunksjonene også når telefonen er låst. Det er en fordel dersom du hører på musikk, og du av en eller anen grunn får behov for å pause eller stoppe musikken raskt. Maskinvaren er også kraftig nok til å gi god lyd i hodetelefoner som krever en del.Igjen blir det mangelen på et stort internminne som blir telefonens svakeste punkt som mediaspiller. Men du kan selvsagt kjøpe et større minnekort enn det som følger med. Kortet som sitter i telefonen er på 16 GB, men telefonen støtter opp minnekort på opp til 32 GB.

Da vi testet HTC Sensation foreslo vi at du byttet til bedre øreplugger enn de som fulgte med. Det trenger du ikke å tenke på når du kjøper Sensation XE. Her følger det med et sett øreplugger fra Beats by Dr. Dre. Settet er iBeats, som kommer med sorte plugger og rød gummiert ledning. Hodesettet leverer bra lyd, særlig om du er glad i musikk med litt trykk. Du kan kontrollere den spesielle lydbrikken fra Beats ved å trekke ned topplinjen på skjermen og aktivere eller deaktivere lydkretsen. Når kretsen er aktivert får du et fetere lydbilde med noe mer volum og betraktelig mere bass. Lytter du til klassisk musikk vil du antakelig velge bort denne lydmalingen.

Videospiller og filmtjeneste

Videospilleren spiller av de aller fleste filformat, så med mindre du bruker en eller annen obskur kodek, så vil filmen spille fint på telefonen også uten at den er konvertert. Med en skjermoppløsning på 540 x 960 vises bildet i ekte 16:9-format, hvilket betyr at du slipper sorte striper på skjermen når du ser filmer som er laget i dette formatet. Det gjelder de aller fleste filmer som er rippet fra DVD eller BD. Filmer kam spilles av over trådløst nett til DLNA-mottakere, men er filmene i 1080p-format, så er det ganske mye data som skal overføres. I praksis opplever vi jevnere flyt i bildene når vi bruker kabel (følger ikke med).

HTC Sensation XE har filmtjenesten Watch. Det er en tjeneste somi teorien lar deg se filmer og TV-serier på telefonen. Foreløpig er tjenesten ikke åpnet i Norge, selv om det er nokså lenge siden vi hørte at den straks skulle være klar.Vi har sniktittet på tjenesten ved å sjekke trailerne for filmene i biblioteket, og vi liker måten vi kan navigere i Watch på. Kvaliteten på videostreamen er også god nok til å gjøre dette til en tjeneste vi faktisk kan tenke oss å betale for. Men du er avhengig av en god mobillinje for å få optimale bilder. Og ikke minst er du avhengig av at HTC får ut fingeren og åpner tjenesten.

Spill

Sensation XE er også en mobiltelefon som kjører mobilspill på en svært god måte. Grafikkprosessoren jobber godt, og spill som bruker telefonens gyro til navigasjon glir utmerket på Sensation. Skjermresponsen er også presis nok til at du vil kunne ha utbytte av spill som krever fingerferdighet.

Vi får legge til at det kun finnes ett eneste spill på telefonen når du kjøper den. Det er spillet Teeter, der du ved hjelp av bevegelser på telefonen skal navigere en kule gjenom en labyrint full av huller. Utvalget av spill på Android Market er imidlertid formidabelt og du trenger ikke å bekymre deg for om mobilen har ressurser nok til å spille noen av de tilgjengelige titlene.

Konklusjon

HTC Sensation XE er en av de desidert heftigste mobiltelefonene som finnes. Den har en knallbra 4,3-tommer S-LCD-skjerm som fungerer selv på solrike dager. Designen med et skall som er laget i ett stykke metall, gir HTC Sensation et solid preg. Dessuten er menyene kraftig forbedret, og den visuelle opplevelsen av de tredimensjonale startskjermene er svært god.

Toppmodell

Om HTC Sensation XE er nok ikke vinner på alle punkter dersom vi går spesifikasjonene nærmere etter i sømmene. Men det den måtte mangle på å nå helt til topps på spesifikasjoner vil nok ekelte kunne hevde at den tar igjen på design og brukervennlighet. På disse subjektive kriteriene skårer HTC Sensation gjennomgående svært godt, og når den i tillegg er både lynrask, kraftig og funksjonsrik, så vil den nok blir førstevalget for mange.

Skjermen gir svært god respons, og den høye oppløsningen (540 x 960 piksler) gjør at selv knøttsmå detaljer trer tydelig frem. Formatet gjør det også mulig å se 16:9-filmer slik de er ment å vises, uten sorte striper på skjermen.

Kameraet i mobiltelefonen er bra, men ikke helt i tetsjiktet. Videokameraet fungerer også godt, selv om det blir noe hakking om du filmer på høyeste oppløsning (1080p) og det er en del bevegelser i bildet eller på kameraet. Dette er ikke blitt synlig bedre på XE-versjonen, selv om denne har en raskere prosessor.

I perioden vi har testet HTC Sensation XE har vi ikke funnet noen vesentlige feil eller mangler. Strømforbruket er selvsagt et kritisk punkt ved de fleste smartmobiler, men ved noen enkle grep kan du få batteriet på HTC Sensation XE til å vare i rundt halvannet til to døgn. Er du svært travel på mobilen må du nok regne med å lade atskillig oftere. Batterikapasiteten er bedre enn på den originale Sensation, og i mange tilfeller vil det være nok til å redde dagen.

Nettleseren er god, og du kan sufe på sider med Flash som om du brukte en vanlig PC. Det betyr også at den fungerer supert med nettsider som YouTube og VG-TV.

Ikke for alle

Målgruppen for en mobiltelefon som dette kan synes å være bred, ettersom telefonen har sikkerhetsløsninger som vil tilfredsstille de fleste proffbrukere, i tillegg til at den har svært god integrering av sosiale medier og gode underholdningsfunksjoner. Med fokus på god lyd burde den også falle i smak blant de som elsker musikk.

Men telefonen er ingen billigmobil, og dermed blir den uaktuell for mange. Har du behov for å være nøktern i pengebruken kan du spare en tusenlapp ved å velge LGs modell Optimus 2X. Også det er en modell med tokjerneprosessor og gode funksjoner, selv om den ikke har like stor og flott skjerm som HTC Sensation. Vil du spare enda mer, så er Sony Ericsson Arc S et bra alternativ. Denne har også stor og klar skjerm, i tillegg til at den har en lekker design. Men den er ikke like rask som HTC Sensation.

Sjekk også om du kan finne et godt tilbud på Sensation XL. Den har 4,7 tommer skjerm, mot 4,3 på Sensation XE. Ellers er de to nokså like. XE har imidlertid flere bildepunkter og bedre batteri enn storebroren. Begge leveres med lydbrikke og øreplugger fra Beats Audio.

Galaxy S II (til venstre) har nok litt bedre skjerm enn HTC Sensation, selv om oppløsningen er lavere.

Et alternativ du bør se på er Motorola Razr. Dette er et lekkert stykke mobiltelefon, som også leveres med en tjeneste som lar deg spille av musikk og video fra hjemme-PC-en via Internett.

Sjekk også Samsung Galaxy S II. Denne er tynnere, lettere, har mer minne, bedre kamera og bedre skjerm enn HTC Sensation. Men forskjellene er ikke så store at det nødvendigvis betyr noe.

annonse